Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!

В разследването да се включат КЕВР и КФН, настоява Борисов
Обновена: 24 фев 2018 19:38 | 24 фев 2018 19:29, Анисия Иванова
661
Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!
Архив: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност” и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

"Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност", допълват от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че сделката за ЧЕЗ разклати правителството. Вчера енергийният министър Теменужка Петкова хвърли оставката си. Причината - близки отношения със собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп".

Почти веднага от Брюксел се намеси премиерът и обяви, че приема оставката на Петкова. От думите му стана ясно, че лично той я е посъветвал на този ход, за да няма спекулации и съмнения за конфликт на интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смях в залата! С тази сделка цяла Европа ни се подиграва, а един цял народ плаче защото знае какво го чака!
395
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, че тази Гинка с бизнес за 100 млн, никой не я познава, никой не я е виждал, само министърката де?!? Пък миналата година на загуба , пък тази на 10 млн. печалба...абе елемнетарна постановка, да бяха вкарали някой завоалиран консорциум, по щеше да хване декиш , както казваше баба ми, ама то ...
394
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3-ти март е националния ни ден, а един нацинален марш даже не можем да направим,да им покажем в кой е силата. Аз бих им дал 180 дни да започнат да влизат в пътя и ако не стане с добро, с прътовете
393
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бях в правителството щеше да ме е срам нямаше да се покажа пред хората от това, че ката ти Гинка купи ЧЕЗ. На всички ни е ясно, че не е ката ти Гинка...но някои хора просто нямат срам!
392
0
 
26
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Отвратен съм в каква държава живеем. Не е нужно да си експерт за да разбереш, че тази сделка си е чиста корупция, явна пред лицето на целия народ, за кой ли път ни крадат нагло и всичко е пише на наш гръб. В България вече даже не се крият като крадат, правят го явно, открито и безочливо...ЗАЩО...Много просто защото няма правосъдие за някои хора! ОТВРАТЕН СЪМ
391
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес Тиквара и Цецо Рапоня, подпомагани от кой, Тони Шайката и онзи от Напоителни системи, където има две дела и пребит един здравата, събрал млади герберастчета в Сандански. Не мога да разбера тези млади "активисти", не виждат ли, че България е пред финсов и социален крах? По данни на МВФ сме пред жестока финансова криза. Наистина всички тези които са помагали България да е все най-бедната и изостанала, да бъдат лустрирани за дълго време, както и кралите, съдени. Явно събират само главанаци.
390
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да открадна 20 - 30 милиярда и сам да си поръчам да се проверявам. Естествено ще съм чист като Момина сълза.
389
0
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
До до шматкаБългария може и да има 5,5 млн. жители, но от тях 7 млн. са избиратели. Съвсем нормално, какво странно виждаш?
388
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкянския тулупин ако си мисли, че ще завърши живота си в палата в LA, ще харчи милиярдите които ограби от нас, се лъже много. Съдбата му ще бъде като на Кадафи, с една палка в *** преди да го пратят в Отвъдното. Да унижаваш така един мирен и тих народ, да го крадеш и лъжеш, да го лишаваш от образувание и здраве, да го придаваш на Турция, която се е гаврила с нас 500 години, това е геноцид. Тези които го подпомагат ще трябва да носят отговорност, защото са съучастници. И лустрация за 20 год
387
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше снимка в ПИК на тая Гинка, ами ромка е! Ако е истинска снимката, де, но най- вероятно е истинска, иначе защо не смеят да й пуснат физиономията по медиите...
386
0
 
18
 
! Отговори
до шматка преди 6 години
Я си виж статистиката - 7.5 живеят в България,2.5-3 млн официално емигранти - станахме 10 млн. Тоест от 89 година сме се увеличили с 1 млн. Ти как я виждаш тая работа. В България ако има 5.5млн ,пак добре...
385
0
 
16
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
СМЕХ и ЦИРК
384
12
 
1
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 494Много сте захлюпене бееее.Града ти се стопил 4 пъти.Ами нали хората са емигрирали но са с Бг гражданство и имат право да гласуват.Това че не гласуват от твоя град не означава че са умрели.
383
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти как виждаш Цецо и Боко да пуснат някой кадърен напред. На ГЕРБ манталитетът им е тотално грешен - за тях закони не важат. Законът е да мачкат населението, няма нищо общо със справедливост. Как ще обясниш , че въпреки , че наказателният кодекс е пределно ясен за непредумишлените убийства, Московски още е министър?
382
0
 
21
 
! Отговори
До 471 преди 6 години
Е нали Костов ни натресе американските централи. Защо не изнасят тока от тях. Щото няма кой да го купи на тези цени.
381
0
 
9
 
! Отговори
ГУТА преди 6 години
ДАЙТЕ НЕЩО ЗА ГУТА БЕ ,КАКВО СТАВА ТАМ....НЕЩО НЯКОЙ ИМА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ---ЗЕМЯТА СЕ ТРЕСЕ ЛИ ТРЕСЕ.....ИМА ЛИ БЪЛГАРСКИ НАТОВСКИ НАЕМНИЦИ СЕГА ТАМ....ДА НЕ СЪМ НА МЯСТОТО ИМ.........
380
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За статистика - просто има едни 2 млн човека, които гласуват за Герб, а дефакто те не съществуват. Това е как се стига до високи проценти. Българите не гласуват, ромите гласуват и 2 мърви души твърд електорат и готово - съкрушаваща победа. Ти как я виждаш България да е 7.5 млн. В нашия град дето беше 89 година близо 90 000, се стопи 4 пъти, сега вече всички се познаваме .
379
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умните и достойни хора,които са в ГЕРБ / има такива / един по един ще изчезнат.Ще остане само кликата потискаща тези хора!!!!
378
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало как Българската държава да реши на кого ЧЕЗ да продаде бизнеса си. А защо тогава Теменужка подаде оставка?
377
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За са участваш на търг за обществена поръчка на НЕК трябват хиляди условия - фирма с еди колко си оборот, еди колко си работници, еди колко си категории и квалификации, еди колко си успешно завършени проекти. Направиха невъзможно за малкия бизнес да работи в енерго сферата, а да си купиш ЧЕЗ няма проблем с вчерашна фирма?!?