Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!

В разследването да се включат КЕВР и КФН, настоява Борисов
Обновена: 24 фев 2018 19:38 | 24 фев 2018 19:29, Анисия Иванова
661
Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!
Архив: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност” и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

"Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност", допълват от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че сделката за ЧЕЗ разклати правителството. Вчера енергийният министър Теменужка Петкова хвърли оставката си. Причината - близки отношения със собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп".

Почти веднага от Брюксел се намеси премиерът и обяви, че приема оставката на Петкова. От думите му стана ясно, че лично той я е посъветвал на този ход, за да няма спекулации и съмнения за конфликт на интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
436
2
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Селянkaта - кака Гинка - изплува като труп на удавена котка - буквално от нищото, и стана собственик на ЧЕЗ ! Макиавели на бизнеса - пред която бледнеят световни икономисти с дипломи от Оксфорд...Кеймбридж...и цялата бръшлянова лига! Има опити да се накърни достоинството на тази обикновена трудова жена - хвърлила здравето си ( от 2009 ) насам в построяването на бизнесимперията си!Нездрави намеци за сикаджийското минало на съпруга и - датиращи от времето, когато премиерминистъра беше ПиАр на таз
435
0
 
9
 
! Отговори
До 480 преди 6 години
Гючър Енерджи да индийска компания с представителство в България. И не се оттеглила а бяха принудени да го сторят. Има все още известна разлика. Инапе дори на кокошките в Банкя е ясно, че България не е държава, а корупционно блато в което се разпореждат Тримата Шишковци - алчни, арогантни и безнаказанощи.
434
1
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност", Уаууу...колко удобно!И наблюдавали сделката ЧАК от четвъртък- насам!!! Уаууу...и още веднъж уаууу!Започвам да ви завиждам в "какви интересни времена живеете" и в каква пародия на правова държава!
433
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 477 е как ще разваляът сделката бе, то това си е сделка на ЧЕЗ, държавата в случая може само да гледа
432
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 476Пишеш абсолютни глупости въпросната компания която също играеше за активите на ЧЕЗ е "Future energy" и не е индийска а чисто българска, те сами се оттеглиха още края на ноември началото на декември поради невъзможност да изпълнява договорите си, което ще рече че е тръгнала към фалит :) кандидатите които бяха за ЧЕЗ са Инарком, Ковачки и Енерго про, като последните не проявяваха интерес към всички активи на ЧЕЗ в България. патардията в момента се вдига заради това че Ковачки не лапна
431
0
 
15
 
! Отговори
До 474 преди 6 години
Развалят сделката, кой стои зад нея, парите винаги оставят следи, дори в ошфорки. Държавата купува ЧЕЗ и почва като Чехия да се грижи за елетричеството в БГ. Как така в др. държави 51% са държавни, само в БГ за комисионни продадоха народа и държавата си. Ще си влязат във функциите на държава, а не да разпродават и да печелят милиони комисионни. нямаме държава, отрасъл който да е държавен. Само на картата я има БГ, а какво имаме като икономика? Да не говорим за реакторите 3 милиарда за склад.
430
1
 
8
 
! Отговори
До 464 преди 6 години
Истината е доста по различна от герберастки те ви опорни. До преди дни дадеш купувач в надпреварата за ЧЕЗ беше Фюджън Енерджи - индийски концерн, който има капитал от над 24 милиарда долара. Е един момент се пробва Кака Гинка Кулата с никому неизвестната си фирма, която няма капитал и 50 000 ли и купува Елекъроразпределението на половин България. И това ако не е корупция и игра под масата, не знам тогава кое е.
429
0
 
16
 
! Отговори
Недоходоносна преди 6 години
Къде е евтиният ток от Козлудуй, КЪДЕ Е, само 5% ми участва в сметката? Кой печели за сметка на българският народ и защо не е в затвора?Как може собственият ти народ да умира от студ по селата, а ти да изнасяш евтиния ток и да печелиш от страданието на хората? Вие не разбирате ли, че ни обричат на бавна с#мърт. А те са се ояли и си увеличават заплатите от 3-6 хиляди лева. Антибългарско правителство, което продава народа си за шепа жълтици. Къде са ОП - нали защитаваха българите?Те не са хора...
428
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво ще проверяват сега ? то ако е имало нещо за хващане отдавна да е оправено. една година къде дремахте, никой в продължение на една година не си зададе простия въпрос защо за такива апетитни активи не кандидатсва нито една голяма международна компания и сега изведнъж оревахте цялата држава, що така, щото може би вашите хора не спечелиха сделката
427
0
 
12
 
! Отговори
Моля, недоходоносна преди 6 години
Я пак, в цял свят ток, вода, газ, петрол - носят огромни печалби. Защо всички се юрнаха да строят фотоволтаици и слънчеви централи? Слънчеви централи, които се оказа че работят 24 ч. в денонощието. Оказа се, че в БГ грее денонощно слънце.Защо купувам ток от 180 - 400 лв. мегават, а да не купувам от Козлудуй - 60 - 120 лв. мегават.Токът от Козлудуй се изнася и печелят чорбаджии иззедници. Геноцид е да продаваш на народа си най-скъпият ток, а евтиният да го изнасяш, по турско не е бил такъв мор.
426
0
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
А Гинка защо ще взема заем да вземе губещото ЧЕЗ?!? То ясно , че на герберите и 2+2 ви е трудно, но поне не коментирайте...Ситуацията е ясна, някой Герб си отвори глямата уста, но не премери хапката
425
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе целия рев и от БСП и от ГЕРБ е, че сделката не се спечели от Ковачки, затова и толкова патардия се вдига чак сега, процедурата по продажба на активите на ЧЕЗ в България е от една година, не е от оня ден
424
11
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Чешкото правителство продава държавната си компания "ЧЕЗ" Интересно било защо.Ами защото не им носи печалби,кой ще продаде нещо което е доходоносно.И сега започва рев защо не го купува нашата държава.Ами простичко е - защото компанията не е доходоносна.И ако нашето правителство купи тази губеща компания, всички ще плащаме загубите,заради кефа на румен дългия инкасатор,семейство кадиеви и групата комунистически олигарси окопали се в енергетиката.
423
5
 
3
 
! Отговори
до Пенко преди 6 години
Социал-комунистическите идеи са неизкореними в БГ общество.Когато комунистите и техния черен субект иван костов раздадоха държавата на червената олигархия мълчаха. Когато агента на кгб *** от мадрид дораздаде останалото вкл. и енергото, а тройната коалиция раздаде дори земите на наши хора-пак мълчаха.Днес чешкото правителство продава една държавна компания ЧЕЗ собственост на държавата Чехия за 350 милиона евра, виновно е правителството защото не е комунистическо.
422
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно много ги тресе факта че сделката не е взета от техния човек, в конкретния случай напъните на всички са смешни и не само смешни а чак жалки, Чез обяви още преди около година че възнамерява да продаде активите си в България, тая фирма отправи оферта сигурно преди повече от 5-6 месеца, какво си мислите че въпросната фирма не е проучена от Чешките власти ли, ако е имало някакъв незаконен капитал, той или отдавна е изпран или досега да е разкрит, всичкия този цирк е поредния опит да ни отклонят
421
0
 
19
 
! Отговори
Плитко лицемерие преди 6 години
Сделката е обявена още на 19.04.17. Официално. Една година тече сделка за тока на половината население и повече от половината икономика на страната и никой не е казал на Премиера !? Това не селска бакалия, ами ЧЕЗ, все пак...Казусът ЧЕЗ е математическо доказателство, че няма държава, или че държавата се управлява като селска бакалия.
420
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкянския чичка наистина ни е взел за ***. Превърнал е държавата ни в негово ЕООД. Мисля, че краят му е близо. От ЕС му биха шута, нема Шенген, нема Еврозона. Краденето не спира. Част от парите на КТБ ще бъдат изпрани през леля Гинка, световно неизвестна женица, със съпругът на която Батко е стар другар. И какво му остава на Батко, да доокраде каквото остана и да бяга. Но къде и как ще остави този огромен слугинаж? На който няма да му се размине изобщо, защото нещата са критични.
419
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕЗтито Тикво!
418
0
 
10
 
! Отговори
ДАНС - НАП преди 6 години
До дедо попгарван на гарвана око не вади!!!!!!!!!!
417
0
 
17
 
! Отговори
герб на СССР преди 6 години
До рррГерб означава ГРОБ на български