Гинка на всеослушание: Който ми уронва престижа, на съд!

Сделката с ЧЕЗ била толкова политизирана, че чак сатанизирана
Обновена: 1 мар 2018 15:34 | 1 мар 2018 15:13, Камелия Цветанова
573

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новият собственик на ЧЕЗ Гинка Върбакова се оплака на многото скандали около сделката. Тя се включи в съвместното заседание на парламентарната комисия по енергетика и тази за контрол над службите.

В заседанието участват шефовете на ДАНС, ДАР, Българската банка за развитие, НАП, КЗК и други компетентни държавни органи, които имат отношение по сделката с ЧЕЗ.

Още по темата

То започна с изказване на шефката на "Инерком", която по-рано се срещна и с премира Бойко Борисов.

Според нея политизирането на продажбата на дружеството е достигнало до степен на сатанизиране.

"Стигна се дотам един политически лидер да попита: "Как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ!?". Аз искам да попитам как една млада дама на 28 години, от село Крушовица, може да си купи "Техноимпекс", директно атакува Върбакова червената шефка Корнелия Нинова.

Бизнесдамата призна, че явно е подценила възможността да бъде атакувана от компании, които искат да провалят сделката чрез оказване на политически натиск в България и Чехия.

"През последните дни сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу коректната компания "Инерком", оплака се още Върбакова.

Според нея е налице политически и икономически шантаж, който цели да осуети сделката.

По думите й различни институции и партии видели единствено възможност за повишаване на политически рейтинги и раздухване на страхове.

"Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка, да пускат слухове, че сме подставени лица, който твърди подобни неща, ще трябва да ги доказва в съда", предупреди тя.

"Бяхме набедени в политическа и икономическа постановка. Отказваме да участваме в този сценарий", отсече още Върбакова.

Тя опроверга и съмненията, че фирмата й няма финансови възможности за обезпечаване на сделката и добави, че "Инерком" от 10 години развива бизнес в сферата на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
437
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 6 години
НЕ МИ ХАРЕСВА, НО МАЙ Е ПРАВ ОНЗИ ПОЛИТИКА ,КОЙТО КАЗА , ЧЕ 90 % ОТ НАЦИЯТА СА ***.ТАЗИ ЖЕНИЦА Е ОТ ТЯХ И НИ Я ПРОБУТВАТ КАТО МЮРЕ .ЗАД НЕЯ СТОИ ОЧЕВИДНО Т.Н. ПРЕМИЕР -ФУТБОЛЕР И ОЩЕ АЛЧНИ МУТРИ.ЕНЕРГЕТИКАТА Е СЛОЖНА СИСТЕМА И НЕ Е ДОПУСТИМО ТАЗИ ЖЕНИЦА С ВИД НА БЕРАЧКА НА НАРЦИСИ НА ОВЛАДЕЕ И УПРАВЛЯВА ЖИВОТА НА 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ!АКО И ТОВА ПРЕГЛЪТНЕМ, ЗНАЧИ НАИСТИНА СМЕ ***!
436
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се срамува човек да каже, че е българин! До там ни доведе Мафията Герб.
435
4
 
8
 
! Отговори
KRUM преди 6 години
ВИЖДАМ И СЛУШАМ ПРОСТИ,*** И НЕГРАМОТНИ ХОРА??? ЦЯЛ СВЯТ НИ СЕ СМЕЕ НА НАС БЪЛГАРИТЕ. ГИНКЕ- "ОФШОРКА" ,НЕ ОШФОРКА???? ГЛАВНИЯТ КУКЛОВОД ДА СМЕНИ КУКЛИТЕ..........
434
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европредседателството на България ще бъде запомнено с нечуваните далавери на управляващата партия извършени току под носа на Юнкер, ако не и с неговото знание.
433
3
 
9
 
! Отговори
nina преди 6 години
/продължение/: как Гинка ще скочи срещу него?! По-лесно е срещу Корнелия Нинова. Но след въпроса трябваше да уточни, че "дамата на 28 години" тогава е била член на СДС! Но и това не направи.
432
4
 
9
 
! Отговори
nina преди 6 години
Защо тази жена ми напомня за Даниела Пеловска от Добрич, която по времето на мистър 10% "изкупи" почти всички предприятия в Добрич. И беше също толкова нагла като тази Гинка. Госпожата се обиждала, че говорят за нея на малко име. Ами, такъв авторитет си е изградила! И защо, като е много печена не попита ББ защо е продал на ЧЕЗ енергото /защото по времето на НДСВ ББ беше в правителството като гл. секретар на МВР, после като управляващ, продаде и другите проценти. Но той и сега е властимащ-как Ги
431
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко ще има капацитет, ако Гинчето няма. Ако няма, ще го купи или открадне.
430
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горката женица в какво чудо се видя. Ама така е като е влязла в големите игри, които не разбира.
429
4
 
15
 
! Отговори
ходжа Катран преди 6 години
Бойко, изЧЕЗни!
428
2
 
17
 
! Отговори
Айде де преди 6 години
Ми-това дето наричаш престиж-отдавна ти е уронен! Айде да видим кой ще осъдиш? Иначе-всички сте един дол дренки-и Гинка, и Лилянка, и Корнелийка,и Теменужка,и Мигленка...
427
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинка ще си гушне хонорара, а вие си пишете водени от черна завист и безпътица. Само гЕРП!Държавата освен хидроинженер си има вече и енергетик, Боко чеЗния!
426
5
 
14
 
! Отговори
ист преди 6 години
Гинка наистина няма капацитет да управлява енергото. Ако беше включила Корнелка с 5% щеше да има капацитет в излишък. НОВАТА ФИРМА ЩЕШЕ ДА Е 50/50 %.
425
4
 
16
 
! Отговори
пор преди 6 години
не можеш да урониш това което не съществува!*** герберски опорни точки, всеки път като се появи гинчето става ясно че боко е реалниия купвач.
424
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече има нова информация от Бабиш.
423
0
 
2
 
! Отговори
Osmanli (Ottoman) преди 6 години
parite ot *** otivat za CHEZ
422
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ta0miще тегли заем, не бери грижа)) И ще й дадат!
421
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престиж)))Ей така изпразвате от съдържание ВАЖНИ думички. Думи, които са се ПОЯВЛИ, за да назоват нещо, а не празни думи, на които после да им се търси смисъл.Точно с тази дума ПРЕСТИЖ като я чуя вече си предстявам само едни шоколадови пасти...ядеш и ...отделяш Затова от днешния престиж МНОГО МИРИШЕ.
420
1
 
15
 
! Отговори
ta0mi преди 6 години
Няма да й стигнат парите да осъди почти цяла България
419
3
 
11
 
! Отговори
Муро с...**ро преди 6 години
хахаха да й имам деколтето:))) село селоооо
418
4
 
22
 
! Отговори
haha преди 6 години
Много се извинявам , но за какъв престиж говорим. Та тази Гинка излезе вчера от дупката си и вече има прежстиж и изисква уважение. Не е ли малко нахално. Всъщност това е характерно за по простовати и не много сложно устроени хора :)) Очевидно е че тази женица е параван, но ще се чуе кой стои отзад :) Според мен доста се е надскочила в амбицията се и незнае с какво се е захванала.