Гинка на всеослушание: Който ми уронва престижа, на съд!

Сделката с ЧЕЗ била толкова политизирана, че чак сатанизирана
Обновена: 1 мар 2018 15:34 | 1 мар 2018 15:13, Камелия Цветанова
573

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новият собственик на ЧЕЗ Гинка Върбакова се оплака на многото скандали около сделката. Тя се включи в съвместното заседание на парламентарната комисия по енергетика и тази за контрол над службите.

В заседанието участват шефовете на ДАНС, ДАР, Българската банка за развитие, НАП, КЗК и други компетентни държавни органи, които имат отношение по сделката с ЧЕЗ.

Още по темата

То започна с изказване на шефката на "Инерком", която по-рано се срещна и с премира Бойко Борисов.

Според нея политизирането на продажбата на дружеството е достигнало до степен на сатанизиране.

"Стигна се дотам един политически лидер да попита: "Как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ!?". Аз искам да попитам как една млада дама на 28 години, от село Крушовица, може да си купи "Техноимпекс", директно атакува Върбакова червената шефка Корнелия Нинова.

Бизнесдамата призна, че явно е подценила възможността да бъде атакувана от компании, които искат да провалят сделката чрез оказване на политически натиск в България и Чехия.

"През последните дни сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу коректната компания "Инерком", оплака се още Върбакова.

Според нея е налице политически и икономически шантаж, който цели да осуети сделката.

По думите й различни институции и партии видели единствено възможност за повишаване на политически рейтинги и раздухване на страхове.

"Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка, да пускат слухове, че сме подставени лица, който твърди подобни неща, ще трябва да ги доказва в съда", предупреди тя.

"Бяхме набедени в политическа и икономическа постановка. Отказваме да участваме в този сценарий", отсече още Върбакова.

Тя опроверга и съмненията, че фирмата й няма финансови възможности за обезпечаване на сделката и добави, че "Инерком" от 10 години развива бизнес в сферата на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбрах с какво някакъв темерут като Жельо Бойчев, *** или оня, защитника на Народния съд, са повече от Гинка?Те не са произвели продукт за 5 стотинки.
396
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвани едната, у.дари другата
395
2
 
8
 
! Отговори
yan преди 6 години
Ako bayah v BG.....kak shtyah da tarpya tova.Kakav sram za rodinata mi.Ne e za vyarvane...Dokade stignahme...?
394
26
 
7
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Гинка президент....Корни в нокаут !
393
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кои позволи това недоразумение да се показва пред народа
392
5
 
34
 
! Отговори
ЧЕЗтита баба Гинка преди 6 години
Сам да се набуташ сам в такава каша - не е лесно да си ***. Боци и Пейовски нямат реноме на голеи визионери :).... Горката Гинка, кога ли ще изчезне като купувача на Кремиковци, Мишо бирата и П. Христов...
391
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А бе ..Гинка Борисова .....Ама се ос..а като Карпатски слон .
390
43
 
23
 
! Отговори
таркал преди 6 години
Браво на Гинка !! Хареса ми чак натри носът на ***
389
2
 
57
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Цялата драма се свежда до въпроса:КОЙ стои зад Гинка???Всичко друго е ала-бала.
388
1
 
32
 
! Отговори
Гинка преди 6 години
Какво толкова има да му се управлява на енергото. Апаратчиците си знаят работата, давам на два три мениджъра по 50 хилки заплата, а на мен 5 млн и всичко е точно. Нещата ще си вървят както и досега.
387
0
 
29
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До КутевЕдно време имаше индустрия,а тока не достигаше.Сега индустрия няма,ток в изобилие,ама скъп.Да се радваме или да плачем?????
386
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана ми симпатична г-жа Върбанова. Целия държавен апарат скочи срещу нея без дори да я познава. Да не говорим за политиците, коитот иначе няма как да изпъкнат,частен бизнес.борба а е виновна на цялата държава
385
4
 
42
 
! Отговори
пъпеш преди 6 години
Всеки ден ми показват, че не съм сбъркал с решението да не живея в татковината и да наказвам детето ми с такава шизофрения.
384
7
 
32
 
! Отговори
аз преди 6 години
До 1Ти си пий хапчетата редовно!ЧЕЗ или става 100% държавно или всички в парламента с белезници! Вместо да санирате катуни и да забогатяват обръч от фирми, да бяхте го купили от чехите отдавна!
383
2
 
36
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Хитът на 2018 Гинка е на път да затъмни тоя на 2017-Шушана! Падне ли вечерта,тока ми взе че спря, Пеят щурците,грее луна-Гинка е сама! Ой Гино,Гинке моя единствена, чуй моя тъжен глас- що ми спря тока в тоя час? Снощи минах покрай вас, лампичката светеше,а Гинка пари броеше!
382
0
 
10
 
! Отговори
Ех преди 6 години
Ще Ви продам цялата ел. система -- вторични всичко ще купи.
381
15
 
14
 
! Отговори
x преди 6 години
Между другото другарката куранелия беше изритана от Станишев точно за корупция и точно заради Булгартабак и пловдивския панаир, но и още няколко други държавни предприятия.Та тази героиня на нашето време е нанесла щети на държавата за няколко милиарда.И въпреки всичко се намират над милион български бунаци да гласуват за нея и клептоманската й партия.
380
23
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Гинка има открит и прозрачен бизнес оценен на около 100 милиона.Плаща си данъците, плаща заплати на служителите си,за 1 лев далавера не могат да я пипнат.А *** мига на парцали като я попитат откъде е имала пари за огромната държавна "Техноимпекс".Да не говорим за колосалните щети,които докара на държавата като менистър-първо хариза на доган и пеевски "Булгартабак" във времето котато той струваше над 500 милиона евра и Пловдивския панаир струващ 300 милиона, дарен без пари на един свинар.
379
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лъжеш цяла българия!!! Как ли се чувстваш като лъжкинч???
378
3
 
8
 
! Отговори
айдук преди 6 години
пустиняко, тоя случай с бай ти Тошо не е бил никъв "атентат" , а просто един човечец налетял да го целува и прегръща, ама охраната на Живков , но бодигардовете го съборили човека на земята да го обезвреждат и ги хванало параноята, че някой ще нарани безценното съкровище на социализЪма..иначе си прав, не само северозапада е западнал , ами и всичко, където не е Софето , Банско и Слънчака