Таско Ерменков иска: Държавата да си вземе ЧЕЗ!

В противен случай държавата ставала съучастник в една мътна сделка
Обновена: 2 мар 2018 16:37 | 2 мар 2018 12:30,
50

Държавата трябва да изземе бизнеса, не да влезе, а да вземе целия контрол върху това, което се продава, 67%, без участието на съмнителни финансови схеми, обяви депутатът от БСП Таско Ерменков.

По думите му в противен случай държавата ще стане съучастник в една мътна сделка, която със всеки въпрос и отговор става все по-мътна.

Още по темата

Димитър Лазаров от ГЕРБ пък обяви, че едно подобно изземване го притеснява.

"Българската държава започва разговори за изясняване на възможностите да придобие контролиращия пакет от акции", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Лазаров обясни още, че продавач е собственикът на тези 67%, а именно чешката държава и затова приказки за изземване и даване на сделката на прокуратурата, не са добър вариант.

Народният представител от ГЕРБ беше категоричен, че няма яснота от къде ще дойде финансирането за сделката. Таско Ерменков от опозицията също се съгласи с този извод.

"Ние така и не разбрахме кой, по какъв начин, какво ще финансира, от къде ще има свободни средства, как ще се изплащат в бъдеще дълговете, които ще имат", заяви депутатът от БСП.

Ерменков обяви също така, че КЕВР има пълномощията да се намесва в сделки, като тази за продажбата на ЧЕЗ и помоли регулаторът да си свърши работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Javay преди 6 години
Ma vii na voina za toka na Chehia li ste tragnali, ve?! Oooo, cok kurnaz....bg zavoevateli, aaa?! Bg Agresori, aaa?Sha upotrebiavate eu predsedatelstvoto na bg za lichni oblagi srestu cheshkata darjava i cheshkia bratski slavianski narod li, ve?!
43
0
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Как да стане това , бе Таско, как? 09. 09 1944 г. е в далечното минало. Времето, когато партизаните конфискуваха сиренето от мандрите, вече е минало! Иска ти се да не сте проспали тази сделка, ама я проспахте!
42
0
 
1
 
! Отговори
куку преди 6 години
Някой помни ли в какво състояние бяха ЕРП-тата преди да ги приватизират? Сигурно както забравихте и защо соца не можеше повече, но още скърбите по него. С този манталитет и памет не се чудете защо свестен инвеститор не припарва в България. Дори и световно известни фирми с добри практики, започват да се държат по български в страната.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако спрат сделката за ЧЕЗ, ще има скандал между Борисов, Пеевски и Доган
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО-ДОБРЕ ЧЕЗ ДА Е НА ДРУГА ДЪРЖАВА /АКО НЕ Е 100%ДЪРЖАВЕН/, ЗАЩОТО АКО Е В РЪЦЕТЕ НА МАФИЯТА ГЕРБ, ТЕ ДЪРЖАТ РЕГУЛАТОРНИТЕ ОРГАНИ. ТОВА ОЗНАЧАВА ДА СВАЛЯТ КОЖИТЕ НИ ОТ СКЪП ТОК. ОСТАВКА НА МАФИОТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!!
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой да ги изкупи, държавата ли ?Държавата не може да стопанисва една болница, вие искате дружество за 600 млн.Такова крадене ще падне че ще се чудим от къде ни е дошло.
38
3
 
2
 
! Отговори
Не на монопола преди 6 години
Да се предотврати комунистически грабеж. ЧЕЗ може да се купи и от пет Бг фирми с конкурентни интереси.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата да купи ЧЕЗ и после да го продаде на некой "другар" за жълти стотинки.Така е свикнала БСП.
36
2
 
4
 
! Отговори
аман от БС(к)П преди 6 години
Пратете БС(к)П-то да водят преговорите за закууване на ЧЕЗ, или мажоритарен дял от него, като толкова се пънат.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ташко и той един разбирач :)
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като БКП-БСП не успяха да Купят ЧЕЗ с поставеното лице др. Ковачки вече всичко е лошо и най вече пачките с пари , които Нинова загуби .
33
4
 
12
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
32
4
 
11
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
31
2
 
3
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Ето тъй се става и милионер и мелийна звезда с акъл ,а не по форумите да драскаме . Мога да предпредложа как ще се развият нещата по-натам с ЧЕЗ.Навярно нашите управници сега ще решат,че трябва да се купи ЧЕЗ за да не отиде в частни ръце (а нали сме пазарна икономика) и ще решат да купят ЧЕЗ с....620 -640 милиона от мис Гинка ..... и ще и платят 3 000 000 евро за обезщетение и вълка сит (ЧЕЗ) И АГНЕТО цяло (Гинка) а оФчаря отново прецакан . Държавата щеше да купи ЧЕЗ за 500 милиона,А СЕГА...
30
4
 
8
 
! Отговори
Нов преди 6 години
"Социалистите" газ пикаят, че Гинка ги прескочи - и тях и техния кандидат. Сега земята ще продънят да провалят сделката. И като няма накъде гледат да натресат ЧЕЗ на държавата и да започне източването
29
2
 
6
 
! Отговори
strategic expert преди 6 години
Ако някой още не е чул че сме приели условията на ЕС , 1 -рви и 2-ри Енергиини пакети с ЗАРАДИ КОИТО всъщност раздаржавихме еректроразпределителните дружества, ЩЕ е наясно че няма как да се случи варианта държавата да има ОТНОВО участие - съществен % в собствеността !!! останалото само се чешат езиците.. и се разфокусира и губи време от целта !! !!!! А тя е да се докоснат пенсионните ни фондове !!!!!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че за целия този така наречен 29 годишен демократичен преход, политическата алчна върхрушка разпарчетоса и разпродаде всичко на чужди държави и фирми! Крайно време е всичко това да бъде обявено за нищожно, тъй като 9 ноември е чист преврат и всичко след него е НЕЗАКОННО! Боко моко нинова царе царици седедета депесета всичко на ***, където им е мястото!
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 26 Наистина няма по голяма повърня от др. Нинова. БКП-БСП имаше над 10 години да купува и продава ЧЕЗ и какво стана нищо. Ако има някой облажил се това са Р.Овчаров, Кирил Добрев, *** Нинова и всички шефове на Позитано 20 . Народа и то пенсионерите все още си мислят , че комунизма ще дойде . Да може да дойде , но не и при интригантката Нинова.
26
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
И някой от ПРОСТОВАТИТЕ 80% ми е сложил минус!Сульo - готви се за увеличение на цените на тока!Такива като теб - друго не заслужават!Само БОЙ И ГЛАД!
25
1
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Няма по-голяма и вонлива ПОВЪРНЯ от тази!Продадоха държавен МОНОПОЛ евтино на ДЪРЖАВАТА ЧЕХИЯ...че България ръцете и са в rъзa ,и не може сама да ги стопанисва...*** , и царски мумии се облажиха....сега ще си ги купуват с ВАШИТЕ ПАРИ обратно от ВЕЛИКАТА БИЗНЕСМЕНКА КАКА ГИНКА за повече отколкото са ги продали!И пак - С ВАШИТЕ ПАРИ!Въртят се далаверите - 80% ПЛАЩАТ !!!ОТ ТАКЪВ - ПО-СЛАДЪК БИЗНЬЕС НЕМА!