Божидар Димитров с "Кан Кубрат": Президентска република и аз начело!

Сред учредителите на новото движение са Христо Бойчев, Коцето Калки, Михаил Константинов
5 мар 2018 16:15,
209

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Бившият шеф на Националния исторически музей Божидар Димитров основа свое движение и го нарече "Кан Кубрат". Той обяви, че целта му е да смени формата на управление от парламентарна в президентска република и на шега или не каза, че той би я оглавил.

"След едно 3-годишно обсъждане в "Боянския клуб”, който първоначално се събраха 20 професори, стигнахме до мнението, до което са достигали много светли умове в световната история, че парламентарната република има свойството да се изчерпва", каза днес Димитров, цитиран от "24 часа".

Още по темата

В подкрепата на това твърдение той цитира думите на президента Румен Радев отпреди месец, че парламентарната република е атрофирала. Последното доказателство пък били изборите в Италия от вчера.

"Кандидатите за министър-председател са един продавач на пици, един комик и един чистач. Това е положението с парламентарната република. Тя има свойството да се нацепва”, каза историкът.

Димитров изрази надежда, че смяната на формата на държавното управление ще стане скоро със свикване на Велико Народно събрание.

На въпрос дали има човек, който да оглави една такава президентска република, Димитров отговори така: "Да, аз!"

Сред учредителите на "Кан Кубрат" бяха арх. Миломир Богданов, Христо Бойчев, певецът Константин Георгиев – Коцето Калки и др. Сред желаещите да станат членове на новото движение са и професорите Михаил Константинов, Нина Дюлгерова, Веско Панов, акад. Георги Марков, д-р Мария Леви и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
41
 
! Отговори
ex преди 6 години
Божо,Историята не е локум!Ти си позволяваш да добавяш анализи,а дали е било така не се знае!То и аз мога да кажа,че съм кецал щерка ти,ама дали ще се родят Българчета а?!
109
1
 
37
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
До НОЖЪТ РЕЖЕ...Браво Господине!Успяхте да ми подобрите настроението!Нима незнаете къде е бил през това време проф.Божидар Димитров?Ами бил е във ВАТИКАНА като действащ агент на Държавна сигурност да подслушва и вербува католически свещенници!Не знам що за и.з..р.о.д трябва да си за да играеш ролята на поп-ченге за да слухтиш след духовници но има и по лошо и то е атентата срещу Йоан Павел 2 и нашия Божо дето си е такъв Бай *** че току виж всичко тръгнало от сегашния туркофилен ист
108
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте да ставаме червен хаганат. Хан Путин и готово
107
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме прецедент в историята на хората. От хан на цар. Хубаво ама ми мирише на османлии.
106
4
 
36
 
! Отговори
НОЖЪТ РЕЖЕ... преди 6 години
вече самия кокал! След 70 години комунистически диктат във всяка област на България-тя вече угасва безвъзвратно ! Къде бяха тези "велики умове" през годините на геноцид вече 70 години тук??? Къде бяха тези комунистическите "професори" да създадат такава политическа формация през годините на живковизма и през тези след Живков? Къде бяха, къде бяха, къде бяха? Ами навсякъде по Света, най-вече на подковаване в любимата им Москва, но не и тук с нас!!! А и Кхан Кубрат е републиканец, според тях!!!
105
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На историческа дата създаде движението Божидар Димитров - 65 г. от смъртта на Йосиф Висарионович Сталин. Няма случайни неща, нямааа...
104
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазната патерица на Суджук. Колко ли хора ще излъже.Целта му е да отклони гласове от истинските партии, които могат да донесат промяната и да сложат край на курупцията и мутрите в управлението на Държавата.
103
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Райчев нали твърди че прехода е свършил - значи трябва да свърши и играта на леви комунисти и десни комунисти, и да се отправим напред към светлия хилядолетен Бойков Райх.
102
2
 
39
 
! Отговори
ex преди 6 години
Историк добре,ама партиец ?!!!Т0 и Бойко така започна!!!!А сега е тоалетна!!!Това ли искаш Божо?!!!!Е ще кажеш,че няма да го дожиевееш и ще си на прах след 10 годинки.Може,ама тези след теб?!!!
101
1
 
37
 
! Отговори
Диана Митова преди 6 години
Схемата е ясна . И скоро ще е общественно достояние . Шефа на Полицията е замесен с ръководно кадри от местната власт и София . :) Нали нямаме доказателства - Сашко - фирмата за счетотоводство зад МТЕЛ ;)
100
1
 
39
 
! Отговори
Фройд преди 6 години
Някои неща не се лекуват...като мекия гръб.
99
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агент Димитров,като патерица и активно ченгеджийско мероприятие на средните ешалони на бившите служби на ДС от ГЕРБ...Няма кой да му повярва и като гледам не е в много добра кондиция.
98
1
 
34
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До Конникът без главаХА-ха-ха-ха-ха :)))))) Евала брат, уникален коментар. Щапка ти свалям :)))))))))))))))))
97
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шепа комунистически деградати и огризки на прехода. Жалки и смешни са.
96
0
 
36
 
! Отговори
8 преди 6 години
Дядо др работа нама да се забавлява се
95
3
 
35
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
Кубрат е прероден отново в България и в момента в малко момче. Нека да ги е страх враговете български - АМИН!
94
5
 
44
 
! Отговори
Конникът без глава преди 6 години
Даже няма да е нужно ние да си избираме президента! Да гласуваме братския руски президент да управлява и България по съвместителство. Защо ни е български президент-марионетка, нека да е ясно кой ще ни управлява. Добре ще е да може язди мечки, ядрени ракети, гимнастички и пр. То само един човек на света го може това накуп.
93
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
махнете този деббел rом от снимкатарезерва на гербмахнете греб от политическата сцена
92
0
 
41
 
! Отговори
:):) преди 6 години
парламентарната република се оревръща в сборище на дървени филосифи наредени чинно да гласуват променят някому изгодни закончета.Държавста от парламентарна се превръща в адвокатска република.
91
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентска република е прекалено демократично. два мандата по 4 години. Министър-председателят може да управлява като диктатор неограничен брой мандати. Да подава оставка, пак да става премиер. За президент ще се наредят дузина луди и лъжци, Байрековци, Славита и други чалгари.