Воеводите на ход: Да се разшири правото на самоотбраната!

Готвят промени в Наказателния кодекс след случая с лекаря от Пловдив
112
Воеводите на ход: Да се разшири правото на самоотбраната!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ВМРО подготви законови поправки, които целят да гарантират правото на всеки дазащити себе си, семейството си и дома си от крадци.

Още по темата

Новите нови текстове са свързани с разширяване на правото на неизбежната отбрана в Наказателния кодекс и ще бъдат обсъдени с останалите политически сили от коалиция "Обединени патриоти", обяви зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов в профила си в социалната мрежа Facebook.

ВМРО от години се бори за разширяване на института неизбежна отбрана, което пък е приоритет и на другите две партии от коалицията.

"Случаят с д-р Димитров, който уби Жоро Плъха в опит да защити собствеността си, е просто поредният пример, че моментът да се настоява за твърдост е настъпил", посочва Веселинов.

Патриотите от ВМРО работят с експерти в областта на наказателното право и имат готови текстове, които при съгласие от страна на  коалиционните партньори в ОП могат да бъдат внесени още днес.

"Случаят с доктор Иван Димитров от Пловдив, убил циганин, проникнал в имота му и нападнал го с нож, е само поредният, който поставя въпроса за пределите на неизбежната отбрана. ВМРО, а по-късно и другите формации, които днес сме Обединени патриоти, от години предлагаме това. Не говорим само за нападение в дома ти или за нападение, заплашващо живота ти – нима, ако нападението застрашава да те осакати (например пребиват те с колове) е по-добре. Или, ако банда маргинали опитват да изнасилят момиче...

Въпросът с промени в Наказателния кодекс стоеше в програмата ни за тази парламентарна сесия. Гледаме на него не като на хрумка, предизвикана от инцидент, а като сериозен законодателен процес. Основен е за нас, патриотите, заради ширещата се циганска престъпност. Явно страхът от закона не спира тези хора, дано поне страхът за живота им има възпиращо въздействие. Знам, че не бива да се връщаме към правото на Дивия запад, а да се намери нужният баланс и справедливост, което е много трудно", пише от Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
20
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Колкото направиха пенсиите 300 лева ,толкова ще направят и промени...
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, популисти! С правото на смоотбрана нищо няма да решите, като се стигне до там я камилата я камиларя. Трябва да се наблегне на превенцията по-тежки наказания за рецидивиситие! Наказания за педофилите и раждането на деца от деца. Ромският проблем не се решава със самоотбрана. "Воеводите", предлагайте решения, а не да замавате очите на хората.
4
5
 
19
 
! Отговори
барон мюнхаузен преди 6 години
..айде моля стига сте наричали тия " воеводи" , а клиентелистко - популсткото им формирование " ПАТРИОТИ " ..нямат нищо общо , нито с едното , нито с другото , а и дразни някак...освен да се опитват да яхат гребена на вълната , за да извлекат дивидент друго нищо не правят..сетила се Мара насред пазара- да променя законодателството ..
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Балканите е крайно опасно всеки да носи оръжие в това число включвам ромите и фашистите които са на власт!
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да мине в парламента, от Герб няма да се съгласят, страх ги е от въоръжен народ.
1
3
 
27
 
! Отговори
681 преди 6 години
По логиката на днешната прокуратура и Левски е бил престъпник, но за народа ни си остава НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ!