Воеводите на ход: Да се разшири правото на самоотбраната!

Готвят промени в Наказателния кодекс след случая с лекаря от Пловдив
112
Воеводите на ход: Да се разшири правото на самоотбраната!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ВМРО подготви законови поправки, които целят да гарантират правото на всеки дазащити себе си, семейството си и дома си от крадци.

Още по темата

Новите нови текстове са свързани с разширяване на правото на неизбежната отбрана в Наказателния кодекс и ще бъдат обсъдени с останалите политически сили от коалиция "Обединени патриоти", обяви зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов в профила си в социалната мрежа Facebook.

ВМРО от години се бори за разширяване на института неизбежна отбрана, което пък е приоритет и на другите две партии от коалицията.

"Случаят с д-р Димитров, който уби Жоро Плъха в опит да защити собствеността си, е просто поредният пример, че моментът да се настоява за твърдост е настъпил", посочва Веселинов.

Патриотите от ВМРО работят с експерти в областта на наказателното право и имат готови текстове, които при съгласие от страна на  коалиционните партньори в ОП могат да бъдат внесени още днес.

"Случаят с доктор Иван Димитров от Пловдив, убил циганин, проникнал в имота му и нападнал го с нож, е само поредният, който поставя въпроса за пределите на неизбежната отбрана. ВМРО, а по-късно и другите формации, които днес сме Обединени патриоти, от години предлагаме това. Не говорим само за нападение в дома ти или за нападение, заплашващо живота ти – нима, ако нападението застрашава да те осакати (например пребиват те с колове) е по-добре. Или, ако банда маргинали опитват да изнасилят момиче...

Въпросът с промени в Наказателния кодекс стоеше в програмата ни за тази парламентарна сесия. Гледаме на него не като на хрумка, предизвикана от инцидент, а като сериозен законодателен процес. Основен е за нас, патриотите, заради ширещата се циганска престъпност. Явно страхът от закона не спира тези хора, дано поне страхът за живота им има възпиращо въздействие. Знам, че не бива да се връщаме към правото на Дивия запад, а да се намери нужният баланс и справедливост, което е много трудно", пише от Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
24
 
! Отговори
Ей демократе преди 6 години
При бай тошо имаше силен закон - след 10 вечерта ако влезе някой в къщата ти може да го трепеш без законови последствия. Да е имало проблем с това? Не.
25
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМРО СЪВСЕМ СЕ СДУХА, СТРЕЛБА ИМ СЕ ИСКА? НИЩО ЧУДНО, НАЛИ СА БИВША ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ.
24
1
 
1
 
! Отговори
Сен преди 6 години
До банана републикАма тази статистика май си я измислихте вие защото поне според германските медии ние сме мноооооого назад с убийствата сравнение с повечето европейски страни.ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се гласува такъв закон съвсем законно ще ликвидирам няколко нагли закачулени гологлави атакистчета скитащи на тъмно по сокаците.
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ще може ли да застреляме крадливите политици?
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе пишман педриоти, вместо да давате оръжие на куцо и сакаато вземете и заработите най-сетне, нали сте на власт??!!
20
0
 
18
 
! Отговори
българина преди 6 години
плъховете се плодят когатоима какво да ядат, зоба идва от Козяк
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Луда държава! Кой ни докара анархията ? Безхаберието на тази които ни управляват вече 30 години независимо от цвета им. Крадене, корупция, мутризация , беднотия,безработица, ненаказуемост на престъпниците от всякакво ниво и народа взе да му писва.
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се гласува такъв закон българин жив няма да излезе от някои квартали и всичко ще е законно.
17
2
 
15
 
! Отговори
банана републик преди 6 години
Проблемът е социален от мизерията и бедност а не юридически. И без новите мерки България е четвъртата най-опасна страна в ЕС по брой убийства след Литва, Латвия и Естония с валутен борд и плосък данък. Най-опасен град в България е София следван от Варна и Бургас.
16
3
 
12
 
! Отговори
Йеееей! преди 6 години
Ще можеш да стреляш, ако се опитват да те убият. Отиваш в КОС да си извадиш разрешително и от там ти казват: Ахааа искаш пистолет! Йок! ...урац бате! Не си от наш`те
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо кражбите ще се увеличат грабежите и труповете по къщите защото крадците ще нападат със законно оръжие и при съпротива ще стрелят за самоотбрана.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Луда държава!Върви се упорито към анархията.....абсолютно ! шахматни етюди с дъх на череп и кости..
13
3
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
С две ръце ще гласувам - дайте такава партия!
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия т.н. пишман търбух- воеводи, а в същност - живи фашаги, парламент повече няма да видят.мога да се басирам!
11
4
 
20
 
! Отговори
Гоце преди 6 години
Никак не е сложно, Веселинов! Поучете се от чуждия опит. Той гласи:Бог създаде човека, а Колт го направи свободен!
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви воеводи бре хора ? патерици! И две крачки пред строя да излезат пак са си същите.
9
6
 
15
 
! Отговори
Луда държава! преди 6 години
Върви се упорито към анархията...
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я сега си представете че всички се въоръжиме а ще има и такива които ще са с не регистрирано оръжие. Въоръжаването на народа е нож с две остриета! От това ги е страх богопомазаните. Щото ще има такива които ще убиват не само айдуци при самозащита а и такива които ще убиват тези които му вдигат тока парното горивата данъците! Как си го представяте вие простосмъртните? Да ни убиват нас дето сме милионери и богопомазани? ААА не нямате право да ни убивате! Ние ще ви убиваме бавно и методично!
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е поне нещо предлагат и то не отсега, а другите партии се правят на умрели лисици!!!