Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!

"Кой се опитва да похити общия ни празник и да го превърне в повод за разделение?"
265
Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!
Снимка: Булфото, архив

Посрещнахме Негово Светейшество руския патриарх Кирил като духовен водач, а той избра да си тръгне като политик. Но аз съм не само президент, но и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разногласие между нашите народи. Това заяви държавният глава Румен Радев в Пловдив.

Още по темата

"Остава въпросът обаче кой се опитва да похити общия ни празник за нашето освобождение и да го превърне в повод за разделение. Кой експлоатира кризата в нашите отношения?", попита президентът.

Според него твърдо може да се каже, че нашата признателност към Русия е на свободни хора, които помнят и уважават своята история.

До скандала се стигна, след като Руската православна църква публикува на сайта си близо шестминутно видео от срещата на Всерусийския патриарх Кирил с президента Румен Радев, състояла се на 4-и март. От него става видна назидателната реч на Кирил към държавния ни глава, която предшества изявлението му на летището, когато пред журналисти, тръгвайки си заяви, че е огорчен... "от официалната реторика на представители на държавата, като наравно с Русия същата роля почти да са изиграли Полша, Литва, Финландия" в освобождението на България от османското иго.

"Нашата благодарност не е за сметка на нашето достойнство и тази позиция много ясно и категорично отстоях пред българския патриарх и уважавани наши митрополити, които бяха на срещата с руския патриарх", добави днес президентът, цитиран от БТА.

Той подчерта, че "няма да става заложник на емоциите, а ще работи за възраждането на българо-руските отношения, които други съсипали в продължение на години и продължавали да го правя".

"За това предпочитам от тази среща, от това посещение, да запазя спомените за хилядите българи на Шипка", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова или ген. Радева са го накарали да филосоства десет дена след визитата на генерала!
185
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ МИШКИ ПРОДАЖНИ
184
10
 
14
 
! Отговори
до 188 преди 6 години
Да, БПЦ излезе със становище още преди два дни. Радев също се държа много на ниво, но журналистите, странно, не са много активни.
183
3
 
20
 
! Отговори
БПЦ преди 6 години
Някой да е чул,мненеито на Патриарх Неофит и Българската Православна Църква по въпроса до сега???
182
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се тези, дето тук се бият в гърдите, че били европейци, защо в Европа никой за нищо не ги зачита и ги подмятат като някакъв слугинаж?
181
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ БЕШЕ НА ШИПКА И НАРОДЪТ ГО АПЛОДИРА.ДРУГИ СИ ПОЛИВАХА МАГНОЛИЯТА И СИ РАЗГЛЕЖДАХА СНИМКИТЕ, НА КОИТО СЕ ГУШКАТ С МАКРОН И ЮНКЕР.
180
5
 
5
 
! Отговори
)( преди 6 години
1234Не става мой човек ,малка нация с народ които не може да живее едино ,то остава или на Запад или Изток и третия вариант е под крилото на някоя колониална държава -останолото е патриотична проза за наивници.
179
16
 
37
 
! Отговори
24/7 преди 6 години
Хахаха...след дъжд качулка... ами с такива съветници и такова вице, толкова ...
178
7
 
27
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Стига вече сме се кланяли на тоя и оня, време е да се вземем в ръце и да спрем да се дупим и на запад и на изток. Хан Крум ако види какъв Батак сме ще се обърне в гроба.
177
20
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ония алкохолик и цигарен барон от кгб трябваше да бъде натирен с шутове от тук.
176
6
 
45
 
! Отговори
Президент Радев, преди 6 години
Патриарх Кирил не е ***,че "НЯКОЙ" да му сложи думи в устата;ТОВА е ЗАМИСЛЕНО ОТДАВНА да се ЗАЯДЕ с РБългария.Не ГО оневинявайте!Вижте какво пише Решетников,какво говориха по руската тв,не намесвайте БЪЛГАРИТЕ,а внимателно следете руските служби и какво казаха по руската тв "духовниц' от КГБ и други "дейци" - ще преминем към ТРЕТИ етап на хибридната НИ война с България- да се СМЕНИ правителството,да излезе от НАТО,ЕС и се ВЪРНЕ при нас.Планът им съвпада с ВСИЧКИ "МЕРОПРИЯ" на БСП и подкреп
175
23
 
43
 
! Отговори
Не забравяйте преди 6 години
Не забравяйте, че президента Грипен Радев ни беше избран след документирана консултация на К.Нинива с ген. Решетников и неговото одобрение.
174
42
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Радев...не се плюнчи и лиже *** като някой преди него...Не е нужно да се насажда омраза към който и да е...Всеки българин си има мнение...
173
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111Ще прокапеш още малко:)))
172
36
 
18
 
! Отговори
111 преди 6 години
Президентът Радев запази хладнокръвие и достойнство, като не се подаде на последвалите политически провокации, инициарани съзнателно и целенасочено към личността му от упраеляващата коалиция и техните марионетки. Така запази авторитета на Президентската институция. Направи един пропуск, като за пореден път пропусна да покани Цветан Цветанов на срещата с Патриарх Кирил.
171
10
 
46
 
! Отговори
след дъжд качулка преди 6 години
А тихичко ли го каза Радев да не го чуят руснаците..ха.ха
170
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриарха на КГБ'то както връхлетя в Президентството с Макаров си помислихме, че ще арестува Радев !.Ако беше жив Калашников можеше да дойде и с него.
169
2
 
6
 
! Отговори
До 172 преди 6 години
По- интересно време тепърва редстои за всики ни с "узита-та"!
168
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От липса на благодарност се оплаквали наще, а знамена им носеха хората на 3 ти март. Е да ви клекнем няма. Ние сме европейци. Така че или и те ще ни уважават или да си ходят в Сибир. И 2 млн македонци ни се губят нещо общо да имате братушки с този геноцид? Или ние сме предатели а вие невинни.
167
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриарха на КГБ'то както връхлетя в Президентството с Макаров си помислихме, че ще арестува Радев !Боже пази България от Рускотурската империяАмин !