Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!

Министърът на финансите иска по-скъпи данъци на жилищата
24 мар 2018 09:30, Петя Славова
248
Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!
Снимка: архив, Булфото

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
1
 
! Отговори
Баш Майстора преди 6 години
Алоооу комсомолчето Горанов вдигни данъците като във Виена,но преди това да направи заплатите като във Виена.Пътишата пак ще са както преди.Ще се запиташ "защо"-логично защото тука се краде а във Виена не.
218
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Румене Горанов ,единственното ,което не мога да разбера е: КаквоПРОЕЗВЕЖДА Люксенбург за да има най- висок /търътъмп / брутален доход ???
217
1
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
" Андрешко- Андрешко " или си плати "ДАНЪЦИТЕ " или си купи" СНАЙПЕР" - и отстрани европейо-ду.***-датите !!!
216
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намали си без действащите общински администрации,които са ти нужни само за избори!за тях плащаме с народни пари!Обезлюдените малки общини вече имат нужда само от поп,кмет и пъдаря!Това е благодарение на почти 30 години демократично крадене на около 200 крадци в държавата,унищожили живота на три поколения българи!Историята не познава такъв ГЕНОЦИД!
215
1
 
7
 
! Отговори
12 преди 6 години
Виенска инфраструктура с Горановподобни министри- няма как.....независимо от размера на данъците.
214
1
 
19
 
! Отговори
Онзи с коня преди 6 години
Европейски заплати кога?
213
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият Путин скоро деде изявление,пред българската общност преди изборите че нашите нехранимайковци много крадяли ,България е богата страна ,но елита ви е много алчен ,дайте ми само плажовете ,пътищата и златото и веднага ще увелича пенсиите двойно
212
0
 
14
 
! Отговори
Онзи с коня преди 6 години
Европейски заплати кога?
211
1
 
23
 
! Отговори
Гений преди 6 години
Или кво ше кажете да спрете да крадете и така ще стигат парите за всичко, а?
210
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САНИРАНИТЕ СГРАДИ ВДИГАТ ДАНЪЧНАТА СИ ОЦЕНКА ТРОЙНО.
209
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНЪЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНАТ ЗА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ, КЪДЕТО ЗАПЛАТИТЕ СА ТРОЙНО ПО-ВИСОКИ: СОФИЯ, ВАРНА, ПЛОВДИВ, БУРГАС.И ДА СЕ ПЛАЩАТ ВЪРХУ ПАЗАРНИТЕ ОЦЕНКИ, А НЕ ВЪРХУ ДАНЪЧНИТЕ, КОИТО СА ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-НИСКИ.
208
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!"Горанов, добави и "герберска икономика" бе некадърнико. Кой да плаща данъци, пенсионерите, безработните ли, освободените от данъци чуждестранни монополи и корпорации ли ?
207
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов, колко струва твоят палат и колко данък му плати? Питам за един приятел с панелка в Мизерно предградие.
206
3
 
26
 
! Отговори
Бат Стан преди 6 години
Колкото и да се вдигат данъците,няма пълнене на тая продънена "бъчва".На първо време спрете течовете,ако "искате" да не изостанем от Виенчани.И господа управляващи не забравяйте,че ПОВИШАВАНЕТО на данъците е обратно пропорционално на СЪБИРАЕМОСТТА им.
205
4
 
31
 
! Отговори
Чета,четаааа, преди 6 години
И се чудя. Гейберастките запъртъци от един инкубатор ли ги вадят? Абе,крсй няма тяхната наглост,алчност и омраза към българите.Винаги ни навират в носовете западните данъци. Защо не ни ЗАВИРАТ и западните заплати. Горанов става все по- нагъл,типично по ГЕРБерски. Виждат,че народа все повече ги ненавижда и си отмъщават. Тъпкано ще им се върне.
204
2
 
34
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Най добре е изобщо да не получаваме заплати.Работодателите просто трябва да насочват изкараните от нас пари за плащане на данъци такси глоби и други сметки пълнени гушата на ГЕРБ.
203
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е АМА Я АЗ ПЪК ДРУГО ДА ПИТАМ-ако цените на хранителните продукти в магазините с някои изключения генерално не се различават много от тези например в Испания и ПРИ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ШЕФЧЕТАТА ТУКА ЩО ДАВАТ В ПЪТИ ПО-НИСКИ ЗАПЛАТИ??За това мислили ли сте,ВДИГАТЕ ЗАПЛАТИТЕ,ПЕНСИИТЕ И ТО РЯЗКО И ТОГАВА ВДИГАТЕ ДАНЪЦИТЕ,иначе няма как да стане!!Като се хвалите с бюджетни излишъци ЗА СМЕТКА НА ДОХОДИТЕ никакви данъци няма да вдигате А ПЪРВО СИ НАМАЛЕТЕ %КОМИСИОННИ И ПЕЧАЛБИ ГОВ..ДА!!
202
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно може да се плащат европейски данъци с българска минимална заплата. Трябва да се изравнят данъците, като в Германия. И вместо примерно в промил да е в процент годишно върху данъчна оценка.На който не му стига заплатата да се хване на втора работа. И вместо 10 процента плосък данък може да се увеличи на 25 процента и за пенсии.
201
1
 
24
 
! Отговори
500 лева заплата преди 6 години
На такива заплати, такива данъци Подложна Ткво. Как ги избират тия финансови министри винаги, много противни личности.
200
18
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Я кажете 202 Парите са при милионерите от БСП.