Кабинетът не съгласувал с Радев привикването на посланика ни от Москва

"Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна"
Обновена: 29 мар 2018 07:06 | 28 мар 2018 19:30, Красимир Ангелов
185

Правителството не е съгласувало с президента Румен Радев решението си да привика посланика ни в Русия Бойко Коцев за консултации, обяви самият държавен глава.

Още по темата
"Решението за привикването на посланика ни в Русия е в правомощията на правителството и то трябва да отговори. Това е стъпка, която не е съгласувана с мен", подчерта президентът и продължи:

“Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна”. Румен Радев припомни, че преди година е поискал от европейските лидери солидарност срещу намесата на Турция във вътрешните работи на България, но такава няма и до ден днешен.

Попитан дали очаква да има изгонване на руски дипломати от България, президентът отговори, че не може да гадае и добави, че ако правителството реши да предприема такива стъпки, то трябва да ги мотивира.

Попитан как оценява срещата във Варна с участието на турския президент, Румен Радев каза, че от нея чухме как турският президент отстоява позициите на Турция. "За моя изненада чухме как българският премиер излага турските претенции към България. За съжаление не чухме нито една дума от европейските лидери по въпроса за турската намеса в нашия изборен процес и другите наши двустранни проблеми с Турция", коментира Радев и отново повтори, че това не е неговото разбиране за европейска солидарност.

Какво още каза Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
13
 
15
 
! Отговори
ДГД БОКО И ПОДОБНИТЕ преди 6 години
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТ С ТОПКИ, КОЙТО ГОВОРИ ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ИСТИНА. ОБРАЗОВАН, СМЕЛ, ПОЧТЕН И СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕНО БОДЕ В ОЧИТЕ МУТРАТА ПРЕМИЕР И ЦЯЛОТО МУ ПРЕСТЪПНО, СЛАГАЧЕСКО И ПРОДАЖНО УПРАВЛЕНИЕ. ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ТОЧНО И ЯСНО КАЗВА МРЪСНИТЕ ИСТИНИ ЗА БОРИСОВ,КОЙТО ОБСЛУЖВА ВСИЧКИ ЧУЖДИ, НО НЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. А ИСТИНАТА ЗА ПРОСТАТА МУТРА БОЛИ И ЗАТОВА СА ТОЛКОВА ЗЛОБНИ ЛЪЖЦИ ГЕРБАВИТЕ И КЛАКЬОРИТЕ ИМ,С ГУЗНИ СЪВЕСТИ, ИСТИНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ОБИКНОВЕНИ ИЗМАМНИЦИ.
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами какво да съгласуваш с фикус
101
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте герберите, могяат ли от сега да кажат какъв ще е джендъра на внуците им след 20 години. Моля ви, клакьори герберски, питайте ги. Попитайте и себе си. И, надявам се, ще осъзнаете антибългарскатъа позиция на тази "демократична" партия.
100
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами напиши поне на Български, че не искаш да чуваш за Радев. Аз пък от всички български политици само за него искам да чувам.
99
2
 
9
 
! Отговори
Югозапада преди 6 години
До Един от СеверозападаЕ за това ще стоите гладни в северозапада!
98
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя фатмакк е запецнал като развалена грамофонна плоча на намесата в изборите и на санкциите откакто е избран. Сигурно така ще си отиде и до края. Няма ли психиатри на Дондуков?
97
6
 
6
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До 91 АнонименСледва военен генерал Радев като по нисшестоящ в пожарникарско- казармената йерархия на ГЕРБ и на генерал-пожарникара Борисов да каже: Слушам и изпълнявам! :))пп. "демократите" от ГЕРБ непозволяват различно мнение от онова на Боко и Цецо, бре! :)) Дресировката! :))
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 94Много добре бяхме със Запада затова всеки който пожелаеше можеше да отиде в Гърция или Турция на почивка, мажеше да хване самолета за Париж за да разгледа Лувъра в събота и неделя. Бай груйчо, смoтан знаеш ли че аз да отда до Варшава членка на СИВ и Варшавския договор съм чакал разрешение от народната милиция 35 дни?
95
18
 
6
 
! Отговори
Браво преди 6 години
господин президент! Достоен българин. А колкото до страхливия и злобен български народ, той винаги е предавал свойте светли чеда. Ботев, Левски, Вапцаров и стотици други, не трябва много да се ровите в историята да ги намерите. То затова и България е на това дередже, какъв народа такава и държавата.
94
15
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Радев,Радев...94 А представяш ли си, ако бяхме избрали за президент личния избор на Борисов-Цецка Мамата!!!Няма да я караме да прави коремни, само ще я караме да приеме гергьовденския парад на все още боеспособните що -годе 4-5 роти от армията ни, или всяка Нова Година да чете слово. Повтарям-ДА ЧЕТЕ, защото нито един Гербер до сега не съм видял да произнесе 3 смислово свързани изречения, в разговор, реч или каквото и да е, които не са му написани от някой.Справка-Баце и гафовете му.
93
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 85 Дайте доказателства. Ами СССР и СИВ не са се месили в българските дела така , както някои сега. По време даже на Варшавският договор тук нямаше съветски военни бази . Бяхме по времето на Тошо добре с истока и запада, бяхме даже най облагодетелстваната нация два пъти. Сега какво сме? Куклен театър с други кукловоди.
92
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, Ердоган отлетя и някои изпълзяха....Абе джендералпрезиджендъра, ти сливи ли имаше в устата та не му ги каза тези работи лично, хем те покани човека ама ти се изплаши.
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Радев,Радев...По добре да бяхме избрали за президент Кубрат Пулев, можеше да размаже носа на Гундяев докато плюеше зверски по България.
90
12
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Според мен, да се обръщаш на малко име, към държавен глава, или към някакъв висш европейски чиновник, не е признак, че сте в близки и приятелски отношения с него, както си мисли Баце, а принизяване политиката до нивото на банкет след мач на "Бистришките тигри". Но нашия явно счита това за нормално. Да, нормално е, него да го наричат Бойко, когато говорят за него, отговоря на положението му в ЕС, и в икономиката, и всякак. Полошението хайде не на сервитьор, но на момчето, което носи голф стиковет
89
9
 
20
 
! Отговори
Радев,Радев... преди 6 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
88
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руменчо,ти си на този пост само да даваш ордени и медали.Държавата се управлява от правителство,избрано от парламента.Никой не е длъжен да съгласува нещо с тебе.Това не ти е армията.
87
16
 
9
 
! Отговори
Жалко за Бойко преди 6 години
Бойко по поведението си прилича повече на пощенския гълъб на Тереза Май отколкото на български премиер. Жалко
86
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двамата генерал-*** са съгласували помежду си да не дразнят Путин докато не получат от английското посолство категорично доказателство, отпечатъците от палците на Владимир Владимирович от местопрестъплението в Солсбъри. В противен случай те ще останат вярни до гроб на кремълския си господар.
85
18
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Браво, Радев!Най накрая да имаме някой , който говори от свое име и от името на избралия го народ, а не това, което му суфлират "началниците"! А за всички, които плюят Радев-явн одобряват позицията на Баце, да излага турските претенции към България, като верен ратай на Ердоган , докато Европа паск се пави на ощипана мома , и се снима с ухиления до уши пудел, на когото е достатъчно да почесаш егото, за да се помисли за някакъв фактор.
84
13
 
7
 
! Отговори
Не Съм анонимен преди 6 години
Значи според америка, англия и герберите хайде да почнем да бесим хора без съд и присъда. Както всъщност е краварският обичай. Ег а ти и цивилизованият им свят.