БСП: Премиерът да обясни за "дипломатическата война"

Не виждат доказателства, че Русия е замесена в този случай пряко
Обновена: 28 мар 2018 14:39 | 28 мар 2018 14:37, Василия Пейчева
27
БСП: Премиерът да обясни за "дипломатическата война"
Снимка: архив, Булфото

От БСП обвиниха, че позицията на правителството по случая "Скрипал" е непоследователна и се мени през няколко часа. От левицата настояха и премиерът Бойко Борисов да информира народните представители какви са причините да извика посланика ни в Москва за консултации.

Още по темата

"В последните дни станахме свидетели на разнопосочни изявление на външния министър и премиера. Това създава рискове за страната. Когато се заеме една позиция, тя трябва да се отстоява. Ние настояваме премиерът да дойде и да ни информира за ситуацията и кризата, която се развива", каза соцдепутатът Кристиан Вигенин.

Той допълни и че към този момент БСП не вижда доказателства, че Русия е замесена в този случай пряко.

"Ако се появят доказателства, бихме проявили известно разбиране към това, което се случва. Но към момента не виждаме никакви причини за развихрянето на тази дипломатическа война", каза Вигенин.

Червеният депутат допълни, че привикването на посланика ни Бойко Коцев е "сравнително мека позиция", но даваме на Москва сигнали в различни посоки.

"За разлика от други страни членки, които не предприемат такива действия, България по този начин се солидализира в една, макар и по-мека форма, с искането на Великобритания всички нейни партньори да отзовават дипломати", каза Вигенин.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
2
 
! Отговори
Трън преди 3 години
Тоз гиздавелко що не си остана у Европарламента. Такъв убавец досега щеше да го забърше някой по-брадат
24
3
 
8
 
! Отговори
шш преди 3 години
Опааа- Лох Неското чудовище изплувало на повърхността и идвало...
23
7
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Тия смешници се скъсаха да искат някой да им обяснява. Обяснява се на слабоумен
22
5
 
7
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 3 години
На тебе ще ти обяснят кога е следващия гейпарад.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП да обясни позицията си, че нещо не ми е ясна
20
9
 
11
 
! Отговори
имам разум и виждам преди 3 години
Разберете,че ингилизите са с двойни стандарти,Русия няма нищо общо с,Скрипал.Тия са гущери,рептили.Те са срещу православието,и вършат делата на сатана,защото са гущери
19
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги ми Вигенин,обстановката в света е много динамична и се мени с часове.Русия заплаши света със забранено химическо оръжие и демонстрира,че може да го употреби където и когато си поиска и то не от вчера.Така вие,комунистите,по заповед на Москва, ликвидирахте Георги Марков,с подобна отрова в "българския чадър".След привикването на българския посланик в Москва,следва изгонването на руските агенти в България,които вършат подривна дейност за страната ни и ЕС.Които,очаквате да ви поставят на власт
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи новичок се произвежда в Русия. Те са единствените които имат достъп до това оръжие. Не, Русия не са виновни... Всички знаем, че това е редовеният номер. Подобно нещо не се случва за първи път, няма и да е за последен.Така че, тоя мазник да не се прави на много интересен и да свърши нещо полезно.
17
6
 
3
 
! Отговори
ГАРСОН БОЙКО преди 3 години
пак обърка какво да кажеш. То не беше ДОНАЛД ТРЪМП, дето ритал с ТАЙПИ, то не беше Жан КЛОН ЮНКЕР. Всяка твоя изцепка без листче е много работа за лакеите ти.
16
8
 
10
 
! Отговори
ТИКВАТА Е П.РОзД преди 3 години
като КАУНь. Не помни какво са му наредили НАЧАЛНИЦИТЕ да прави и току вземе да изкаже някоя своя мисъл като пред сътрапезниците в кръчмата. Следва веднага позвъняване от АМБАСАДАТА и го вкарват в "правия" демократичен път. Той спира да говори, а почват да лаят по всички ТВ неговите подчинени
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сладурчо!
14
7
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 3 години
До 9,ОСТАНАЛИТЕ СА МАЙ ПРИНУЖДАВАНИ,Смях в залата! Кой ще принуди точно Австралия да изгони руските шпиони? И ако имаш доказателства за чужда намеса от демократична държава към друга, "слушам"!?След престъпление се публикуват снимките на престъпниците, нали не се надяваш да ти покажат снимка на дъщерята на Скрипал в анфас.
13
8
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ ИЗВЪН ЗАКОНА преди 3 години
като английски и американски агенти
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оффф, след Курнелия ... само Ваджайнин липсваше ... ае гонете цялото бсп към урал!
11
7
 
13
 
! Отговори
ммм преди 3 години
Дори неуравновесеният Сидеров този път говори по-разумно от БСП. Поредното доказателство че не стават за управляващи.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
могат да се консултират по всяко време, Видженин като стане пак министър ще дава обяснения, колкото предния път даваше...
9
18
 
17
 
! Отговори
никой не вярва преди 3 години
НИКОЙ НЕ ВЯРВА, ЧЕ РУСИЯ Е ОТРОВИЛА ТОЯ НЕЗНАЧИТЕЛЕН ЧОВЕЧЕЦ! ЕДИНСТВЕНО САЩ И АНГЛИЯ ИМАТ ПОЛЗА ОТ ТОВА, А ОСТАНАЛИТЕ СА МАЙ ПРИНУЖДАВАНИ, ТОЧНО КАКТО ЯВНО "НАТИСКАТ" И НАС? ЖАЛКО ЗА СВЯТ, КОЙТО СЪДИ ХОРА И НАЦИИ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, БЕЗ ДА ДОПУСНЕ РУСИЯ ДО "ОТРОВЕНИТЕ" Й ГРАЖДАНИ - МИ ТЕ МОЖЕ СЪС СМЕНЕНА САМОЛИЧНОСТ ДА СЕ ПЕКАТ НА НЯКОЙ ПЛАЖ С ПАРИТЕ ЗА "УСЛУГАТА" КЪМ БАБА МЕЙ?
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АБВТочно в този случай света абсолютно нищо не е видял. Но ти сигурно имаш много добро зрение.
7
14
 
21
 
! Отговори
Българинът преди 3 години
БСП ДПС СА ЗАРАЗНО ЗЛО МИЗЕРИЯ И ГЛАД НИ ЧАКА АКО БЪДАТ НА ВЛАСТ
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АБВА ти в случая какво видя? Скрипал поне видя ли? Дали е отровен изобщо? Ако е отровен с "новичок" защо е още жив? Или на джентълменската дума задължително трябва да се вярва?