Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!

Иначе България може да бъде изолирана, смятат шефът на ПГ на ГЕРБ
29 мар 2018 13:30,
573
Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!
Снимка: БТА

ГЕРБ втвърди тона по случая "Скрипал" и обяви категорична солидарност с Великобритания и демократичната общност в страната. 

Ден по-рано евродепутати от управляващата партия заявиха, че страната ни трябва да подкрепя Лондон, но и да запази добрите си отношения с Москва. Волен Сидеров пък похвали премиера Бойко Борисов за балансираната политика по случая.

Още по темата

Днес обаче шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че страната ни трябва да е категорично на страната на ЕС и обяви, че предстои кабинетът да вземе трудно политическо решение.

"Ние трябва категорично да застанем солидарно зад евроатлантическата общност. В противен случай България може да бъде изолирана и това няма да ни го простят всички българи, които подкрепят евроатлантическите ценности", каза Цветанов. 

На въпроса как трябва да се изрази тази солидарност - с отзоваване на посланик или изгонване на дипломати, Цветанов отвърна: "Това ще бъде тежко управленско политическо решение. И това по конституция е ангажимент на изпълнителната власт". 

Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че изразява мнението на по-голямата част от демократична общност в България. Цветанов обясни, че е наясно с позицията на партньорите от "Атака" и че до момента няма единна позиция в коалицията. ГЕРБ обаче са за това страната, а и премиерът като част от лидерите на ЕС, вече е подкрепил единната европейска позиция. Сега предстояло, както всяка страна, да вземем индивидуално решение. 

"Министър-председателят ще има днес разговори с посланик Бойко Коцев. И след това, предполагам, че ще има действия, които ще бъдат публично обявени", каза зам.-шефът на ГЕРБ. 

На въпроса имате ли информация, че Волен Сидеров може да напусне властта, Цветанов отвърна: "Уважавам всяко различно мнение и аз не мога да се сърдя на Волен Сидеров, защото той го е декларирал през всичките години, в които участва в политиката. Но всяка партия може да изразява своето мнение, което не кореспондира към коалиционното споразумение. Това  е ситуация, която не е коментирана, когато е подписвано споразумението, но сме си оставили възможността всяка партия да изразява позицията си". 

Цветанов коментира и думите на президента, че с него не е съгласувана позиция по случая. 

"Не случайно казах, че това е в компетенцията на правителството. Ако президентът прочете чл. 105 от Конституцията, ще си даде отговор и няма да задава въпроси", каза той.

Цветан Цветанов обясни, че си говори с част от патриотите, а с премиера е разговарял сутринта.

За разговора си с премиера той отбеляза, че са имали конструктивен разговор. "Изразил съм фактите защо трябва да сме солидарни с европейското семейство и с евроатлантическите държави. Не бих искал да пресъздавам разговора, но е важно, че премиерът има една невероятно чувство за отговорност и да чува различното мнение", каза зам.-шефът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
436
11
 
6
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
Путин ще го...на предният капак на някой стар "Московец"! Ще бъде голям екшън!!
435
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако изгонят руски дипломат ще докажат, че между гербер и *** няма разлика.
434
3
 
25
 
! Отговори
MMM преди 6 години
Хайде, току-що съобщиха, че състоянието на Юлия Скрипал се е подобрило значително. Ама... Новичок?!?!?! Кой излъга, питам?
433
2
 
20
 
! Отговори
конспирацията преди 6 години
САЩ и Великобритания играят комбина. ЦРУ е отровило агента /или просто го е скрило и твърдят че е отровен/ за да направи активно мероприятие на Москва и да задейства "солидарността" на партньорите от НАТО. БГ е в НАТО - тоест няма на къде да мърдаме, умно-глупаво ще пеем в хора. Русия може би имаше шанс да бъде смачкана преди десетина години, но днес е много трудно - говорили сме с руснаци - те наистина вярват че са богоизбрани и са готови на чудеса от героизъм, като в книгите.
432
3
 
25
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Абе, цвъки. Кой попита народа какви ценности изповядва бе. Запомнете едно нещо и си го набийте в главите. За да са богати САЩ, Англия и другите там от групичката, трябва да има и бедни като нас и много други държави. Просто и ясно, те са богати държави, не защото много работят, а защото много други държави работят за тях. Това е. Последните години се печатат много пари без покритие. Това ще избие и целта е да е тук в Европа. Хитрите англичани за това и се махат от ЕС.
431
3
 
27
 
! Отговори
не го слуша главата преди 6 години
Ако Боко изгони руски дипломат, макар и един - най-вероятно ще падне от власт и никога повече няма да влезе във властта!
430
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърчат се, гърчат се, но накрая ще изгонят някой руснак. Няма мърдане
429
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2004 г.я закриват Русия еврогейци.Пука им на Русия от вас;)Вземайте пример от Австрия
428
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги питам, такива като Цветанов и Борисов, нямат ли огледала в домовете си, или поне един истински приятел, който да им каже истината за това което са всъщност? Някакво ниво на достойнство трябва да имат, те са на кота нула!! След като си заминат или бъдат изритани ще разберем колко зло са ни причинили и колко да ни върнали назад.
427
1
 
22
 
! Отговори
Търси се от 4-км. преди 6 години
Цецко на.дупеното познавате ли го?
426
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Либийски сценарий означава:народа прегръща полковника и някой вкарва в него златен пистолет
425
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези събития ще ускорят разпада на най-голямата държава в света. Източната част ще стане васал на Китай. Северната част ще запазят ракетите и ще продължат да се зъбят. Южната част ще стане ислямска република.
424
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Либийски сценарий.Абе *** бил ли си в Либия?!При Кадафи либийците живееха по добре от скандинавските .Когато обяви че излиза от зоната на долара и го убиха.Прозти българи лижещи нечии *** винаги.Или на изток или на запад.Роби
423
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са срещу империята на злото. Следва, изхвърляне от ООН, бойкот на световното по футбол, блокиране на парите на руските олигарси, либийски сценарий
422
19
 
1
 
! Отговори
inatut преди 6 години
До конспирациятаИзбрали сме я. рашките без логистичната подкрепа на САЩ и ВБ бяха пътници и предната война.. Тоя път ще ядат дървото
421
3
 
22
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Ако България беше суверенна страна и имаше истински държавници, то същите щяха дипломатично да кажат на Лондон и Вашингтон, че да ние сме съюзници, но няма да гоним руски дипломати, понеже претенциите на Лондон са недоказани! Точка!
420
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Георги Марков любимец на Т.Живков.И той като Скрипал уж отровен с руски чадър, недоказано.Факт че е пак във Великобритания.Като се знае кой уби лейди Даяна....само *** вярват на пропагандата на държавата избила милиони хора в колониите си
419
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
радев, свикай бързо КСНС
418
2
 
12
 
! Отговори
конспирацията преди 6 години
навлизаме в нов етап от Третата световна война. Вече лагерите започват да се оформят и да се делят своите от чуждите. Дано този път да изберем печелившата страна - победителите не ги съдят
417
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ББ ще направи едно заседание по малките часове и ще вземе решение да изгони чистачката от руското посолство