Приоритетът: Хората да усетят по-високия жизнен стандарт!

Министърът на икономиката благодари на бизнеса за успехите
14 апр 2018 14:45,
63

Повишаването на жизнения стандарт да бъде усетено от хората е приоритет на властта. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Емил Караниколов.

"Финансовата и макроикономическата стабилност са приоритет на правителството. За миналата година имаме балансиран икономически растеж, за тази година предвиждаме до 4%, а защо не и повече. Имаме потенциал", каза той в ефира на "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Хората трябва да усетят повишаването на жизнения стандарт и това е наш приоритет – до 2021 стратегията на правителството е средната работна заплата да е 750€. Работим и се надявам, че ще постигнем този резултат", каза Караниколов.

Още по темата

Той благодари на бизнеса и хората, които работят в него.

"Справят се отлично, поздравявам ги. Това, което прави правителството, е премахване на административната тежест. Постигнахме много, но има още много работа в това отношение", каза Караниколов.

Според него е изключително важно развитието на инфраструктурата, предимно пътната, особено за Северозапада, за да бъдат привлечени там инвеститори.

"За да се повиши стандартът, трябва да има инфраструктура. Обявени са коридорите 4,8,10 – това са изключително важни коридори за развитието на България като цяло", обясни министърът.

Той смята, че дигитализацията е бъдещето: "Бизнесът вече го прави и то доста успешно на някои места. Други вървят по-назад, но ще се справят. Със съдействието на бизнеса миналата година беше разработена стратегия "Индустрия 4.0". В края на годината беше приета от МС като рамка и оттук нататък съвсем скоро ще има Национален икономически съвет".

Какво да очакваме от Националния икономически съвет? Как бизнесът гледа на идеите на правителството за увеличаване на доходите? Как протече българо-турският бизнес форум в Истанбул и какви са перспективите пред двете съседни икономики? Каква е ролята на дуалното образование в бизнеса?

Повече вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев разсъждавал моля ви се!?Той ако можеше да разсъждава щеше да разсъди, че в бедна България минималната заплата е 510лв а в Русия е 270лв.Е толкова ли е трудно да се сетиш, че като дружиш с по-беден от теб по-богат няма да станеш?
51
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 6 години
До неA Корнелия живеела с 2к. Не вервам.Ти не вярваш ама 9 човека са ти сложили минус.Значи те вярват, че Нинова живее с 2000лв месечно.какво като ти не вярваш?
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-бедни сме в ЕС, защото до преди 10 години неговата партия не беше направила и грам нещо малко, от малко за България, а преди 20 фалира България с предизвиканата от нея хиперинфлация за да замете следите на кредитните си милионери.Заплатите тръгнаха от $5.В следващите 10 години лъгаха народа с Големите шлемове на Първанката и ни едно разкрито работно място.Гербаджиите може да са крадци, мошеници и не знам си какви още, но е ФАКТ, че икономиката при тях тръгна.Смятайте какви са БСП !
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не усещам нищо- точно обратното !
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не развива подобни теории неговия стандарт катастрофално се срива. Прав си е човека. За него е важен стандарта.
47
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
И жена ми иска същото вечер...
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие спрете геноцида, па не вдигайте стандарта.....
45
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да напомня, че 10 години ГЕРБ управляват България.Единственото което прогресира през годините са оправданията им. То не беше тройна коалиция, то не беше контрабанди, то не беше съдебна власт.
44
3
 
14
 
! Отговори
riho преди 6 години
усещане за корупция, усещане за жизнен стандарт...най-добре Кашпировски да дойде и да почне "1,2,3 корупциата намалява, усещаш, как стандарта ти се вдига..."
43
2
 
25
 
! Отговори
С-1 преди 6 години
всичко за човека..всичко в името на човека !!И..всички знаем името на този човек.....
42
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако повишаването на жизнения стандарт беше приоритет на властта, щяха да спрат кражбите от бюджета. Годишно крадат от еврофондовете и обществените поръчки толкова, колкото откраднаха от КТБ. Ако спрат кражбите, ще има пари за наистина европейски заплати, а не жалкото подобие на съществуване.
41
9
 
5
 
! Отговори
не преди 6 години
A Корнелия живеела с 2к. Не вервам.
40
5
 
6
 
! Отговори
не преди 6 години
Не знам кво става, честно. Откачам. Взимам 6к и на края на месеца съм на 0
39
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кои му дава трибуна на това смешно създание г.рберче
38
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много в смешно като четя, че ние сме си избирали бойко. Не, не го избираме, избира ни го и ни го натрапва държавният департамент на сащ! За тях една кукла на конци с престъпно минало е перфектно!
37
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние усещаме все по-силно високия жизнен стандарт. От как герб са на власт е пълен тотален погром и бедност. Мутрите са на преден план. Има ли мафия - няма просперитет! А герб са мафията!
36
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
група хора попитали борисов защо лъже че българите имат висок стандарт като това не е верно как да не е верно разгневил се борисов елате в народното събрание и попитаите на случаен принцип депутат какви заплати взимат тогава ще разберете че казвам истината
35
4
 
37
 
! Отговори
Аз предлагам преди 6 години
вдигнат ли ни тока сега от юли месец,спрат ли инвалидните пенсии на хората с ТЕЛК-ови решения,поскъпнат ли и хранителните стоки-направо да се преместим в парламента.Там храната е ефтина,винаги е светло и топло и работа за вьршене има много така че РЕАЛНО ЩЕ УСЕТИМ ПО-ВИСОКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ!
34
3
 
29
 
! Отговори
Рапонът преди 6 години
Усетихме го четвъртит и ще продължаваме да го усещаме по - осезаемо, защото баце ви за 10 г. усвои толкова евросредства, че не останаха за вазелин.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ***