Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров

Според него химическата атака е била инсценирана
128
Ударите в Сирия не са ли агресия, пита Волен Сидеров
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров попита дали при ударите срещу Сирия е спазено международното право и ако не е, дали атаката не е агресия.

Сидеров цитира генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, който според него косвено е приднал, че ударите са извършени в нарушение на устава на ООН и международното право.

Гутериш коментира атаката така: "Внимателно следя съобщенията за авиоударите в Сирия, извършени от САЩ, Франция и Великобритания. Има задължение, особено когато става дума за мира и сигурността, да се действа в съответствие с устава на ООН и международното право”.

Още по темата

"В случая вече само Франция е член на ЕС, но все пак имаме член на ЕС, който е участвал в бомбено нападение над суверенна държава. Ако международното право не е спазено в този случай, то такива нападения се наричат агресия. Тогава световното обществено мнение трябва да изрази отношение дали това е агресия и ако да,  то тогава какво става?", попита Сидеров.

Той зададе и въпроса дали всяка държава, която реши, че може да наказва друга и е по-силна от нея, може да изпраща ракети.

"Така излиза. Това е изключително тревожно положение. Знам, че ще има много анализи, които ще посочват , че това е изпитване на нервите на Русия, но за мен е тревожна формалната страна - нарушението на международното право”, каза още лидерът на "Атака".

Сидеров изрази надежда президентът Радев да свика КСНС, на който да бъде обсъден и този въпрос.

Лидерът на Атака смята и че има достатъчно данни, по които да се установи, че химическите атаки в Сирия са инсценировка. "Такова химическо нападение не е имало, ако нещо е инсценирано, то е с цел да дискредитира Сирия”, смята той.

Сидеров припомни и началото на войната в Ирак.

"Там също беше посочена причината за нападението -  притежаването на химическо оръжие за масово унищожение. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме само "Сори". Само, че това "Сори" струваше стотици хиляди животи. Не е добре, ако това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които трябва да определят дали тези удари имат правно основание или са агресия”, заключи Сидеров.
 


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Белия плъх---дрънка пак простотии..ха,ха,ха,хааааааааааааа......като оли.гоф.рените!
87
38
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Льотчик-генераен-Резидент Радев да качва Сидеров на руския кошник миг29 и двамата да заминават завинаги в Сибир.
86
25
 
25
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
На белокосият плъхххх никой вече не му вярва
85
6
 
15
 
! Отговори
Трол преди 1 година
Моля господата, които ми слагат минуси да обяснят, не е ли Волен, пламенният националист, в момента част от проамериканската коалиция на Бойко? А какво стана с анти-НАТО митингите които правеше след като го изгониха от правителството Бойко 1?
84
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната във Украйна не е ли агресия ма Златке нарккоманке
83
9
 
22
 
! Отговори
Трол преди 1 година
До точката 83
Волен не е руско мекере, той е мекере на тоз който дава парата. Гато му отърва е с Бойко и САЩ, гато нема кинти лае в подкрепа на Русия и прави анти-НАТО митинги. Демек на съвременен европейски език е транс-джендър!
82
6
 
7
 
! Отговори
Край преди 1 година
Но от всичко най-важно е че България е истински демократична страна и тук може да се чуе всяко мнение. Не е така в много по-знакови уж демокрации.
81
4
 
23
 
! Отговори
Край преди 1 година
Башар Асад за нашата власт е Режима, а Саудитска арабия - дето жените имат права на куче вълча порода откриха посолство в София. любов необяснима.
80
13
 
18
 
! Отговори
. преди 1 година
А Волен не е руско мекере и предател, питам аз?
79
7
 
23
 
! Отговори
Край преди 1 година
България има посолство в Сирия - демек дипломатически отношения с законна държава НО наричаме властта там "режима" и подкрепяме хвърлянето на бомби в столицата и.
Странно племе сме. Не само ние. ама и ние.
78
5
 
13
 
! Отговори
Трол преди 1 година
Хубаво припява Сидера, ама какво прави в правитеството поставено от тези същите агресори тука? А пък и неговите авери от Патриотичните лапачи много взеха да опяват за наборна армия, познайте защо? Агресорите мислят да минат през Сирия, Иран, а после е Русия, все ще трябва пушечно месо от "партньорите" като БГ.
77
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като сте такива патриоти организирайте още утре един митинг за мир. Можете ли да мобилизирате и една детска градина?
76
27
 
18
 
! Отговори
айде бе преди 1 година
Гнусен негодник и предател Сидоренко .Защо не плачеш за десетки хилядите избити жени и деца от Асад и Путин в Сирия ????? Марш в държавата-*** , тука нямаш работа .......
75
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво да каже Волен,като е получил милиони рубли,но без никаква стойност,демек тоалетна хартия!
74
18
 
7
 
! Отговори
???? преди 1 година
Мале, мале, какви хора са начело на държавата! И как само дават вид на "голямото добро утро".
Минат се не минат няколко години и ей такива клоуни, се съдерат да лъжат ... колко са честни и как ако влезнат в парламента ще стават чудеса в България... и като ги изберем - почнат да бръщолевят глупости!
Трябва да им се потърси отговорност!
73
3
 
11
 
! Отговори
тръмп преди 1 година
Пуснахме си ракетите,навоювахме се,ай да си ходим
72
18
 
8
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 1 година
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач – с разпадането на СССР...
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пацифист72 Кой те пита тебе?Добре че сте един файтон хора.
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо,винаги когато умните действат,тъпите не мълчат?
69
9
 
17
 
! Отговори
Пацифист преди 1 година
Какво правим в НАТО?!?
Припяваме.
Нямаме работа с томахавките.
Да се замерят.
България-неутрална държава!