Борисов за Балканите: Няма успехи с национализъм!

"Надявам се егоизмът на никого да не надделее"
Обновена: 28 апр 2018 08:22 | 27 апр 2018 22:08, Красимир Ангелов
133
Борисов за Балканите: Няма успехи с национализъм!
Снимка: БТА

Страните от Западните Балкани трябва да решат проблемите помежду си още преди срещата върха през май в София, за да получат европейска перспектива, обяви в Скопие премиерът Бойко Борисов, който участва днес в срещата на лидерите на страните от Процеса "Бърдо-Бриони".

Няма държава, която да е постигнала успехи, подвеждайки се по политика на националисти и популисти, заяви министър-председателят след срещата, цитиран от "Фокус".

Още по темата
"Днес двете Кореи видяхте как решиха въпроса. Само преди един месец говорихме за самолеторазрушители, които отиваха да бомбардират. Вижте днес колко важен и исторически момент. Защо да не го направим и ние?", запита премиерът.

По думите му Балканите имат исторически шанс на 16 и 17 май. "Ако не се възползваме от това, всеки може да се сърди не само на себе си, но всички трябва да му се сърдим, защото ще спре една много голяма перспектива", подчерта Борисов.

Той даде пример с България и Македония, които по думите му имаха дълги спорове, но "решихме всички въпроси и тръгнахме напред". "Истински се надявам елитът да разбере какво ни очаква в София", каза още Бойко Борисов.

Той призова Вучич и Хашим Тачи да решат всички проблеми между Сърбия и Косово, защото по думите му са достатъчно силни лидери.

"Надявам се егоизмът на никого да не надделее и да спре процеса за целите Балкани. Това е важно и за Румъния, и за Гърция. Надявам се по същия начин и лидерите на Гърция и Македония да намерят решение за името. То трябва да стане възможно най-бързо. Имаме исторически шанс, както моят приятел историк Доналд каза, че след 60 години историята ще изпише и Вучич, и Тачи, и Георги Иванов, и Заев, ако успеят да придвижат държавите си напред и обратно", каза още българският премиер.

Президентът на Република Македония Георге Иванов посочи от своя страна, че днес е важен ден за страната и за региона. Ние сме домакин на един от редките форуми за сътрудничество, в който да зададем насоките за развитие, каза Иванов.
 


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен92 Иска ли ти се,или не,но българското председателство се оказа успешно.То е трън в очите на безродниците от БСП и компания.България е такава,каквато комунистите от БСП я направиха ,от 1944 до днес.Ограбиха я,задължиха я към рекетьора Газпром/Русия,днес са най-богатите хора в БГ?!Правителството се опитва да се отърве от това наследство,според силите си.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Щирлиц93 Комунистите,които да една нощ,станаха социалисти са националисти в най-уродливата форма на това понятие.Под маската на Комунистическия интернационал те "работиха"неуморно,за налагане на световно господство на Съветите,под ореола на които поставиха собствената си страна.Сръбските комунисти са най-големите националшовинисти в Европа,доказаха го през Войната в разпадаща се Югославия.
92
5
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
Другарю Борисов,комунист на българска почва никога не е бил националист,няма и да бъде.Не говорете глупости,без национализъм България загива.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Майка ТерезаБорисова,ох да минава това европредседателство че ми писна от Бойковата подлизурщина!Тоя човек или е изключително наивен по темата Балкани да не кажа друга дума или съвсем съзнателно се прави на интересен заради егото си!Ще бъде попарен след няколко седмици когато ФИРОМ няма да получи покана за НАТО!В национализма няма нищо лошо,но тия за които Борисов си скъса задника да ги ласкае СА ШОВИНИСТИ,А ФИРОМИТЕ СА НАПРАВО С ДИАГНОЗА за НЕизлечимо болни.
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Гробокопач74 Национализмът не се "ражда като даденост",а се възпитава.Повече от 100 години сърбите живеят с митове и легенди,за Велика Сърбия и сръбска нация",възпитават се в националшовинизъм,една лъжа,която се разнесе с гръм и трясък,по време на войната в б.Югославия.Руснаците пък никога не са имали демокрация,защото от абсолютизма на монархията,"скочиха"направо в комутизма,империа.Парламент имат едва от 20-ина години и той е един фарс,защото Русия се управлява с укаците на диктатора Путин.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тогава що бг не се интегрира с Турция и ислямска държава?
88
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако дедите ни не бяха националисти и не загиваха с БГ-знамена в боевете за България, сега щяхте да говорите на турски всички крадливи гербери!!!!
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има РАПОН-ИМА !!
86
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
До Анонимен-87 ,към френските,роми ,искахте да напишете.
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Представям се какво ще му се случи на Макрон, ако каже нещо в същия дух!
Още следващият ден ще има стачки и ще ми искат оставката.................но ние сме силни само пред клавиатурите!!
84
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи национализмът на французите и другите западняци е нещо нормално, но на БГ-национализъм-лош и вреден, така ли??
Вие българи ли сте или продажници и предатели???
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Точно обратното, успех имат държавите, в които вирее здравословен национализъм.
Примери - много - Франция, Русия, Турция, САЩ.
Без национализъм няма държава, има разпад и регрес.Пример-България.
82
2
 
13
 
! Отговори
к0нсерва преди 8 месеца
казваш Китай и Япония (няма дори значение комунисти или демократи са) не са успешни последните 30 години?! няма успешни от тези дето първо чуждите деца хранят, а за тяхното ако остане, тиквата е празна, много празна...
81
1
 
22
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
Национализъм е вредна дума за управляващите, защото значи по-малко крадене, значи да отстояваш на интересите си и да не клякаш пред корпорации, банкери, разни съюзи и т.н.
Разбира се изключвам крайните фанатици, които нищо не постигат, но всеки който говори лошо за това да искаш държавата ти да просперира и да е твой дом, а не нечия тоалетна и чужда собственост (за което си мисли човек, определящ се като националист) е очевидно българомразец. Какъвто винаги е бил Бойко Борисов.
80
3
 
7
 
! Отговори
Насила хубост няма преди 8 месеца
Руско-сръбската Пета колона на Скопска Македония саботира приемането й в ЕС и НАТО и оцеляването на крехката й държавност. УДБА-шите от ВМРО-ДПМНЕ, които саботираха Договора с България и Закона за албанския език, сега бламират гласуването с конституционно мнозинство на исканите от Гърция промени в името.
79
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Борисов за Балканите: Няма успехи с национализъм!"-м'ама ти пр'оста бан'дитска да е'ба, народите от цяла З.Европа са националисти бе, аз живея сред такива и успехите им са плод на национализъм и единство ! България се разпада и затъва точно заради това, че народа не е единен и не милее за Родината, заради такива т'ъпи червени тикви като теб, че мамите хората, че не сте ком'уняги, а действията ви са все едни същи като при Тошо, все няма пари, но за вас да крадете все има, кре'тени политически !
78
6
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 8 месеца
До Анонимен

Ние не можем да забравим, какво направиха труците спрямо нас, не можем да забравим, какво направиха сърбите. Но сме длъжни да търсим общите точки с тях, именно защото сме тяхна рожделна държавна утроба и те говорят един български диалект. Ние сме повече от длъжни. Сърбите трябва да осъзнаят необходимостта от България, но не чрез НАТО и ЕС. Ние имаме достатъчно зрялост, да го направим и без това.
77
2
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 8 месеца
До Анонимен
Алегория?! Ти първо научи, какъв е смисъла на това понятие, гербаджийче и тогава седни да ми преподаваш уроци. Национализмът не са сърбите и Москва, това е не само глупаво, но и смешно, плоско като мислене. Кой ви създава вас, такива бе? Отде се пръкнахте, от коя овча глава?
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Гробокопач72Сърбия винаги е била срещу България,тя е основана,като държава, на българска територия през Късното средновековие.Сърбия ни напада в гръб през 1885,подстрекавана от Русия,,за да унищожи България,като държава.Със Сърбия,само в ЕС и на щтрек,винаги да сме внимателни,да не ни извъртят пак някой номер,диктуван от Русия.Сърбия е лоша имитация на България.Сръбският националшовинизъм е опасен за мира на Балканите.Сърбия и Русия организираха атентата в Черна гора и македонския парламент
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Гробокопач74 Ти от алегории не разбираш ли?Ходел ле си на училище изобщо?Те руснаците си избират неграмотни слуги, в БГ обикновено.