Опозицията за "Борисов 3": Празни обещания, популизъм, нестабилност...

Нинова и Карадайъ разкритикуваха кабинета за първата година от управлението
Обновена: 4 май 2018 13:23 | 4 май 2018 13:02, Камелия Цветанова
104
Опозицията за "Борисов 3": Празни обещания, популизъм, нестабилност...
Снимки: Булфото, Колаж: Dnes.bg

Остри критики към властта отправиха от опозицията по повод на първата година от управлението на кабинета "Борисов 3".

Още по темата
Според червената шефка Корнелия Нинова управляващата коалиция е нестабилна, защото не е коалиция за политиките, а група за интереси.

За лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък ГЕРБ не променя, а подменя, въвежда двойните стандарти, опитва се да легитимира популизма и ксенофобията, да ги прави част от държавната политика.

Нинова отсече, че явно има сериозни различия в управляващото мнозинство, които касаят политики, важни за България. Освен това тя смята, че имало и нестабилност в политиките.

"Два месеца ни обяснявахте, че Истанбулската конвенция била най-демократичната на света, а след това я оттеглихте, четири пъти връщахте новите формули за онкоболните, а след това ги приехте, непоследователно е и това, че отказахте да дадете повече пари за БАН, за полицаите, а после по личната воля на премиера се отпуснаха", посочи като примери Нинова.

"Хората продължават да напускат страната, работещите бедни се увеличават, процентът на хората в риск от бедност и социално изключване е най-голям в целия ЕС", допълни тя.

Според нея емблема на това управление е омразата и агресията.

"Всичко, което не е ГЕРБ е мразено, омразата беше и към опозиция, пратихте ни в Сибир, беше и към протестиращите, и към президента", каза още Нинова.

Мустафа Карадайъ пък припомни, че от първия ден на кабинета от ДПС са предупредили ГЕРБ за грешната формула на управление.

"Мантрата "Така пожела народът" отдавна загуби смисъла си и повторението ѝ няма да върне значението ѝ, тъй като изначално беше построена върху измамни тези. Имаме налице сбор от празни обещания и чист популизъм, съчетан с излишък на омраза и противопоставяне", посочи Карадайъ.

Според него от началото на работата на това правителство то не е осъществило нито една реформа.

"Нито предизборните обещания се случват, нито необходимите реформи, нито подобряването на работата на качеството на живот на българските граждани. Като опозиция може да наблюдаваме и да правим оценки, но отговорността ни задължава да бъдем активни и да противодействаме на всяко бездействие и всеки опит за подмяна на важните за българското общество теми", коментира още Карадайъ.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък похвали правителството за работата му и декларира пълната подкрепа на мнозинството в НС към "Борисов 3".

Той изреди успехите в първата година на кабинета и подчерта: "ГЕРБ свали държавния дълг от 29 на 25% от БВП, до края на мандата може да падне на 20% от БВП."

Цветанов обаче захапа държавния глава.

"Нито за момент президентът Румен Радев не каза за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и въобще за ЕС. На срещата си с австрийския президент вчера повече говори за предстоящото си посещение в Русия и не каза нито дума за успехите на правителството!", обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какак *** е същата като бай Х
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До менчовека ти говори за държавен дълг, а ти му даваш данни за брутен външен дълг:) не е лесно да си тиква
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете Нинова, тя си води политиката. Тези които нямат представа за образованието на сина и в САЩ, ще кажа, че там дипломата се взима със сериозно учене и тестове. Да те вземат, че тате или мама са фактури, може, ако се плаща таксата. Но да ти подаряват изпитите, забрави! Явявай се колкото пъти искаш щом се плаща. Милост към незнаещият няма! Синът и е бил отличник по математика у нас, там също. Не ги защитавам, но имам син завършил в САЩ. Няма кой да те наеме заради тате или мама. А да купиш д
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До менти въобще наясно ли си какво е брутен външен дълг ?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли новина за политиката в страната-от платени хейтъри коментар не може да напише човек!
49
6
 
6
 
! Отговори
БМБ преди 5 години
До Г.ГерговДругарю Гергов,дребен играч си.Глей *** ко правя и си прави изводите-сик,ипон,булгартабак,ктб,чез,16 млрд от.нои,1.5 от здравна каса,отделно 16 млрд.заем.А като въведем еврот 40 млрд.валутен резерв да не мислиш,че щефоставят за тебе?!
48
8
 
12
 
! Отговори
Г.Гергов преди 5 години
Другари и другарки,Може и да имаме различия ( в приватизирането на "народните придобивки...за Корнелия Техноимпорт и Техноимпекс...за мен Пловдивският панаир и ЦУМ ) но ние оставаме верни на комунистическото кредо - вашето е наше, и чуждото е общо! Ръководните кадри в партията ни вече половината са милионери! За което сърдечно искам да ви благодаря! Аз постигнах американската мечта! От свинар с гумени ботуши - станах уважаван милиардер!Честно ви обещавам - дайте ни пак власт...и ще ви раздадем
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато спорът е между хладилника и телевизора,отваряш хладилника и виждаш,че телевизорът лъже.
46
12
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Борисов се оказа един подъл лъжец... - изпълни много повече, отколкото обеща...
45
0
 
9
 
! Отговори
Кон цесионер преди 5 години
Щото сме добре,седим тук и драскаме и от време на време ни трият.
44
5
 
4
 
! Отговори
мен преди 5 години
До 123Не мога да разбера как нагло лъжете във форумите. Брутният външен дълг1 в края на октомври 2008 г. възлиза на 36 424.3 млн. евро (107.1% от БВП2),като нараства със 7570 млн. евро (26.2%) в сравнение с края на 2007 г. Справка bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/a_200810_s_ged_press-bg.pdfНе мога да разбера, защо смятате, че не можем да проверим фактите.
43
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая не е в час. Отиди във Варна да видиш, какъв проект се прави. Такъв не е правен 40 год сигурно. СФ също се прави постиянно. Кво да изброявам те са десетки нещата.
42
11
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Изпълнени обещания , без популизъм. , стабилност.Мотото на ГЕРБ бе строим България. И ако някой твърди че не се строи, грех му на душата.
41
7
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ние сме за промяна... - твърдо заяви дрОгарката Нинова... - и положи цветя до главата на Тодор Живков...
40
2
 
5
 
! Отговори
mrs.LIE преди 5 години
trqbvashe da pratq sin4eto si na mam ubaveca pri tavarish putin v maskva da uchi za mashinist
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова питам кметицата която обеща промяна къдеса корнелия маринова това лие промяната питам аз затова ли гласувах
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно! Но и останалите партии са със същите проявления, всички обещават и после забравят, когато са на власт!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливите и алчни пpocтаци си харесват суджушката партия. Нищо не им се вижда нередно или неморално. Как да им обясниш?
36
1
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Затова ще дозатрият града град на пияници наркомани къде са нормалните весели хора няма ги всичко е навън е интелигенция каква ти интелигенция няма я в ловеч братовчед явно няма свестни хора щом до тия се опира докога
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подлата четворната коалиция - ГЕРБ, Атака, ВМРО и НФСБ - ГАВН