Опозицията за "Борисов 3": Празни обещания, популизъм, нестабилност...

Нинова и Карадайъ разкритикуваха кабинета за първата година от управлението
Обновена: 4 май 2018 13:23 | 4 май 2018 13:02, Камелия Цветанова
104
Опозицията за "Борисов 3": Празни обещания, популизъм, нестабилност...
Снимки: Булфото, Колаж: Dnes.bg

Остри критики към властта отправиха от опозицията по повод на първата година от управлението на кабинета "Борисов 3".

Още по темата
Според червената шефка Корнелия Нинова управляващата коалиция е нестабилна, защото не е коалиция за политиките, а група за интереси.

За лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък ГЕРБ не променя, а подменя, въвежда двойните стандарти, опитва се да легитимира популизма и ксенофобията, да ги прави част от държавната политика.

Нинова отсече, че явно има сериозни различия в управляващото мнозинство, които касаят политики, важни за България. Освен това тя смята, че имало и нестабилност в политиките.

"Два месеца ни обяснявахте, че Истанбулската конвенция била най-демократичната на света, а след това я оттеглихте, четири пъти връщахте новите формули за онкоболните, а след това ги приехте, непоследователно е и това, че отказахте да дадете повече пари за БАН, за полицаите, а после по личната воля на премиера се отпуснаха", посочи като примери Нинова.

"Хората продължават да напускат страната, работещите бедни се увеличават, процентът на хората в риск от бедност и социално изключване е най-голям в целия ЕС", допълни тя.

Според нея емблема на това управление е омразата и агресията.

"Всичко, което не е ГЕРБ е мразено, омразата беше и към опозиция, пратихте ни в Сибир, беше и към протестиращите, и към президента", каза още Нинова.

Мустафа Карадайъ пък припомни, че от първия ден на кабинета от ДПС са предупредили ГЕРБ за грешната формула на управление.

"Мантрата "Така пожела народът" отдавна загуби смисъла си и повторението ѝ няма да върне значението ѝ, тъй като изначално беше построена върху измамни тези. Имаме налице сбор от празни обещания и чист популизъм, съчетан с излишък на омраза и противопоставяне", посочи Карадайъ.

Според него от началото на работата на това правителство то не е осъществило нито една реформа.

"Нито предизборните обещания се случват, нито необходимите реформи, нито подобряването на работата на качеството на живот на българските граждани. Като опозиция може да наблюдаваме и да правим оценки, но отговорността ни задължава да бъдем активни и да противодействаме на всяко бездействие и всеки опит за подмяна на важните за българското общество теми", коментира още Карадайъ.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък похвали правителството за работата му и декларира пълната подкрепа на мнозинството в НС към "Борисов 3".

Той изреди успехите в първата година на кабинета и подчерта: "ГЕРБ свали държавния дълг от 29 на 25% от БВП, до края на мандата може да падне на 20% от БВП."

Цветанов обаче захапа държавния глава.

"Нито за момент президентът Румен Радев не каза за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и въобще за ЕС. На срещата си с австрийския президент вчера повече говори за предстоящото си посещение в Русия и не каза нито дума за успехите на правителството!", обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
4
 
! Отговори
ай прочетете това преди 5 години
Тия трите партии нема се разработят ако поне 70 % от българите не отидат да гласуват. Щом в парламента се влиза с 400000 гласа смяяятай. по 20 кинта и с 8 милиона си вътре. послед крадеш кат изоглавен.Затова троловете призовават да не се гласува, за да могат платените гласове да вкарват повече депутати в парламента. Математика братче. А народа *** и спи у къщята и си мисли че наказва политиците ХАХАХАХА
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 60 ако не се триеКажи честно как още си жив???? Всеки живее на дълг или "всеки на гърба на другия"!Как още си ЖИВ????Не сравнявай ЕС и един континент, защото Азиатския континент има държави без никакъв дълг, защо ли някой се вре там и вика "свобода" - "демокрация". Да направи дълга!
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП+ДПС в управление е като да пуснеш малък *** в железарски магазин.
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, като я видя тази, ме стимулира да си замъкна *** до изборните секции и да я наритам с вота си. Кокошка
70
10
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
ГОЛЯМАТА ЛЪЖА разиграва циркове за пред хората! Като искаше толкова много властта що не я взе преди предсрочните избори? Сега взела да жавка, за да запази лидерският си пост! На парламентарна хранилка е добре. Трябва да създава у хората впечатлението, че нещо се прави, щото иначе ще и бият камшика.
69
4
 
1
 
! Отговори
bankja calabash преди 5 години
calabash ako proiznesesh pravilno tova prilagatelno na angliiski sha glasuvam za gROB--irreconciable
68
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 69Смешко алтернатива означава - излязал на сцената играч с ясна или неясна визия за управление и събираш положителна оценка от обществото. Чакам да посочиш тази алтернатива ? Хайде кажи я на всички ....Не да говориш алабала като шефката си.
67
9
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименНикой не знае, каква е алтернативата, мойто момче, щото алтернативите ги създавам аз. Цецо каза,ч е ГЕРБ е без алтернатива, но това си е щото ЦЕцо иска да бъде във властта още 25 години. Изборите с акато футболен мач, има фаворити, но има и доста неизвестни. Тъй, че, предсрочни избори, ако трябва - ДО ДУПКА!
66
4
 
6
 
! Отговори
асен преди 5 години
Лика - прилика са си , представители на най-крадливата приватизаторска глутница , няма ли работа за вас , бе безполезници , и като опозиция не ставате за нищо .
65
3
 
3
 
! Отговори
ТТ преди 5 години
До ЦиникЕлементарно Уотсън. Тази криза я създадоха отвън ***, както и през 2008 г.
64
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не го харесвам Борисов, ама алтернативата е БСП+ДПС, тоест дори още по-зле
63
7
 
3
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До АнонименДа по добре БКП-Герб и ОП-ДС.
62
12
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Еднагодина стига, време е за нови избори!
61
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога повече БКП и ДПС на власт
60
6
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Кокалицията дори не е "група по интереси", тя е просто "Национален фронт за управление на Бойко". Тъй искат САЩ и Израел.
59
7
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
До менИкономиката Ви е слаба страна. Четете и мислете. Правете разлика между различните видове дълг. Не смесвайте вътрешен, външен дълг и междуфирмената задлъжнялост. Говорим само за външен дълг. Дори др. Цветанов го е разбрал. Но гербер как да мисли, това не е негова иманетна черта. Той знае само да лъже и манипулира. От 5 мрл. евро през 2009 г. на над 13 млр. лв. сега, това е истината, колкото и да не ви се иска.
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неможе без дълг. Все едно да си купиш апартамент без заем. Тези пари се инвестират в инфраструктура, която пак води инвеститори и туристи. От къде да се извадят пари за всичко, което иска обществото? Всички държави горе долу в ЕС са с 70-80% дълг от БВП си. Да не забравяме че на гълтахме едни 6 милиарда от КТБ и ядрените реактори , които са поръчани , а няма къде да се слагат.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
53, ти май грам не вдяваш за какво иде реч :) Ама пиши си, щом те влече.
56
6
 
11
 
! Отговори
Г.Гергов до БМБ преди 5 години
Другарю Борисов, наистина издигнахте на висота наученото в школата за милиционери в Симеоново! Вие сте олицетворение на истинския комунист! Като се почне от разтриването на джапанките на др.Живков .. и се стигне до усвояването на Еврофондовете!Ние с др.Нинова също искаме да се включим в инициативата - "Куче влачи - диря няма!"Вие сте един истински комунист!Чух , че партийният ви билет е ламиниран и всяка вечер си го слагате под възглавницата!
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето какво обещание е спазил Горанов според един сайт "стартирахме повишаването на минималните пениcи, както искаха Обединени патриоти". Така че другарката Нинова трябва да е доволна.