Опозицията за "Борисов 3": Празни обещания, популизъм, нестабилност...

Нинова и Карадайъ разкритикуваха кабинета за първата година от управлението
Обновена: 4 май 2018 13:23 | 4 май 2018 13:02, Камелия Цветанова
104
Опозицията за "Борисов 3": Празни обещания, популизъм, нестабилност...
Снимки: Булфото, Колаж: Dnes.bg

Остри критики към властта отправиха от опозицията по повод на първата година от управлението на кабинета "Борисов 3".

Още по темата
Според червената шефка Корнелия Нинова управляващата коалиция е нестабилна, защото не е коалиция за политиките, а група за интереси.

За лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък ГЕРБ не променя, а подменя, въвежда двойните стандарти, опитва се да легитимира популизма и ксенофобията, да ги прави част от държавната политика.

Нинова отсече, че явно има сериозни различия в управляващото мнозинство, които касаят политики, важни за България. Освен това тя смята, че имало и нестабилност в политиките.

"Два месеца ни обяснявахте, че Истанбулската конвенция била най-демократичната на света, а след това я оттеглихте, четири пъти връщахте новите формули за онкоболните, а след това ги приехте, непоследователно е и това, че отказахте да дадете повече пари за БАН, за полицаите, а после по личната воля на премиера се отпуснаха", посочи като примери Нинова.

"Хората продължават да напускат страната, работещите бедни се увеличават, процентът на хората в риск от бедност и социално изключване е най-голям в целия ЕС", допълни тя.

Според нея емблема на това управление е омразата и агресията.

"Всичко, което не е ГЕРБ е мразено, омразата беше и към опозиция, пратихте ни в Сибир, беше и към протестиращите, и към президента", каза още Нинова.

Мустафа Карадайъ пък припомни, че от първия ден на кабинета от ДПС са предупредили ГЕРБ за грешната формула на управление.

"Мантрата "Така пожела народът" отдавна загуби смисъла си и повторението ѝ няма да върне значението ѝ, тъй като изначално беше построена върху измамни тези. Имаме налице сбор от празни обещания и чист популизъм, съчетан с излишък на омраза и противопоставяне", посочи Карадайъ.

Според него от началото на работата на това правителство то не е осъществило нито една реформа.

"Нито предизборните обещания се случват, нито необходимите реформи, нито подобряването на работата на качеството на живот на българските граждани. Като опозиция може да наблюдаваме и да правим оценки, но отговорността ни задължава да бъдем активни и да противодействаме на всяко бездействие и всеки опит за подмяна на важните за българското общество теми", коментира още Карадайъ.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък похвали правителството за работата му и декларира пълната подкрепа на мнозинството в НС към "Борисов 3".

Той изреди успехите в първата година на кабинета и подчерта: "ГЕРБ свали държавния дълг от 29 на 25% от БВП, до края на мандата може да падне на 20% от БВП."

Цветанов обаче захапа държавния глава.

"Нито за момент президентът Румен Радев не каза за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС и въобще за ЕС. На срещата си с австрийския президент вчера повече говори за предстоящото си посещение в Русия и не каза нито дума за успехите на правителството!", обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
15
 
! Отговори
НДСВ 4 преди 5 години
ЗАЩО БАЛАМОСВАТЕ ХОРАТА С БОРИСОВ 3 КОГАТО Е НДСВ 4 КОБУРГИТЕ ПОСТАВИХА ВЛАДЕТЕЛЯ НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ГЕРБ КАБИНЕТА НА НДСВ 4 ПРОДЪЛЖАВА АНТИБЪЛГАРСКАТА СИ ПОЛИТИКА ЗА ТОВА ВРЕМЕ СЕ ИЗНЕСЕ НАД 1 МИЛИОН ОТ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СА 5-6 МИЛИОНА МАКСИМУМ.НАСЕЛЕНИЕ ПО МАЛКО ОТ ЕДИН ЗАПАДЕН ГРАД И ТАКА И НЕ ИМ ВДИГХНАХТЕ СТАНДАРТА И НЕ ПРЕМАХНАХТЕ ПРЕСТЪПНОСТА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ
33
1
 
4
 
! Отговори
miss lie преди 5 години
to nqma kvo da se krade gospogata ot snimkata 4ii go diri tuka da zaminava v haaamerika pri sincheto si moge da q ogreee s nqkoi moshten maroon 5
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
31
11
 
11
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До 123 17 А сега кажи какво направиха тройната каолиция за държавата.Празни обещания и нищо. Щели да открият 200 000работни маста. Борисов откри и повече без да обещава.А за строителството да не говорим Държавата ври от строителство.
30
9
 
12
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Нали са задължителните амбулаторни прегледи?-Да.....Ами тогава защо не ги прибират в болниците за психично здраве тези от БСП.....абе те всички са за там,но тези трябва да са първи.....
29
8
 
15
 
! Отговори
К.Нинова преди 5 години
Другари и другарки,Вземете пример от мен!На крехката възраст от 28 години - аз , като чЛен на СДС от село Крушовица - сколасах да приватизирам Техноекспорт и Техноимпекс.За 1 нощ - от нищо незначеща *** - станах бизнесменка! После др.СърГей СтаниШеф ме уволни от поста зам.министър , защото забравих да го включа в далаверата.Днес другари, и другарки ,аз като лидер на БСП усещам, че е дошъл момента за промяна! Вече сте забравили - старите ми далавери - идва времето за нови!
28
0
 
4
 
! Отговори
do 24 преди 5 години
takiva otlichnici na burkli ne mi gi hvali syrbal sym im poparata sled kato zamalko da gi faliram sled koeto bqh brutalno izhvyrlen ot smeshnata im kompaniq po nekadyren ot sin4eto narkoman4e na miss lIe edva li ima symnqvam se i angliiski d a znae perfektno
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз нямам нищо против да учи в САЩ, но ми е чудно защо милата му загрижена майка не го е пратила в Тула, примерно, която толкова много хвали. Или се е разбунтувал и е отишъл в "джендърския Запад" напук?
26
0
 
0
 
! Отговори
joke nigga joke преди 5 години
obche kryshtavat firmichkite si s angliiski imena gruup oukshan a q nakarai bankqnskiq kalabash da proiznese na angliiski dumata group1!1
25
1
 
3
 
! Отговори
bankja calabash преди 5 години
samo miss lie ostava da stane premier i togava she vidite kade serat gladnite i kon bob qde li
24
13
 
12
 
! Отговори
до 19 преди 5 години
Защо ти не се пробваш да отидеш да учиш в САЩ. Там образованието не е като тукашното - всяко неграмотно селянче с 500 евро си купува диплома.Синът на Нинова е отличник на Бъркли, ама ти едва ли знаеш какво означава това.Там връзките не вървят.Или си умен, или не. Среден път няма.
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Умни" хора като франкфуртския ц.иник гласуват за Боко, като мислят, че се борят с комунизма. Ама после ние живеем под управлението на Организираната престъпна група.
22
7
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Нормално.БСП и ДПС са проруски партии , обичат се и се целуват.Колко Борисов е по дълго във властта , толкова властта е мираж за БСП и ДПС.Корнелия не маже да сипе водица на малешката на Борисов.Ако има някой против нека да докаже че не е вярно. Нали така? Така е...
21
4
 
2
 
! Отговори
emigration преди 5 години
pologenieto e strahovito for riil9naistina) neznam bednite mladegi i hora kak ocelqvata az taka za tash....kakto mu s ekazva se reshih da se hvana na rabota kato spionin 1 vid ama za sebe si v 1 mutrenski restorant v centara v 1 hotel nqma d ago spomenavam za 20 chasov raboten den poluchih neveroqtnite 20 lv nadnica a obeshtaniqta za zaplata bqha Gerbavi ta taka
20
1
 
5
 
! Отговори
dj dance mashine преди 5 години
Наркоман да дава акъл само в ловеч може да го има
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са от един дол дренки. Бойко е ясен. Нинова хвали Русия, а синът й в САЩ учи и работи. Отделно, че името й е в куп далавери. Радев само дрънчи, но нищо не е свършил, освен да посреща руснаци, които да го унижават пред всички. Циркаджии.
18
3
 
2
 
! Отговори
jihadist belt преди 5 години
na kafefite paveta trebbat 1000 djihadisti s kolani i vsichko sha prikluchi nabyrzi4ko
17
10
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Прав е др. Цветанов, намалили са държавния дълг от 29 на 25 % от БВП, но през 2008 г. в онова "лошо и гадно" управление на тройната коалиция е бил 13%, през 2009 г. 13.7% от БВП. За управлението на др. Борисов държавния дълг е нарастнал над 2 пъти както в номинално отношение, така и като част от БВП и от 5 108 млр..евро е достигнал над 13 млр. евро. Евала на самохвалците. Загробихте ни, но имате и наглостта да се хвалите. Но нали Вие не плащате, защото си имате достатъчно имоти и пари. Бълха ви
16
3
 
9
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 5 години
..Ninova....bla..bla..bla...Ustata..pa i guzesta...PUYKA....paraziti ..kradlivi..
15
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев говори за ЕС и НАТО,той самият е възпитаник на военна школа на НАТО,но явно герберите не чуват.Рейтинга на Радев е много висок,а на ГЕРБ никакъв,заради диктатурата която наложиха.