Горанов си писа 4.50: Не сме достатъчно твърди!

Грешки не правят само тези, които не са във властта, каза той
5 май 2018 13:35, Петя Славова
93
Горанов си писа 4.50: Не сме достатъчно твърди!
Снимка: архив, Булфото


Днес прочетох статистика, че хора са дали оценка 4 на финансовия министър, аз ще си пиша 4,50. Така определи работата си през първата година в кабинета "Борисов" Владислав Горанов в кулоарите на парламента. "Грешки не правят само тези, които не са във властта, и затова е лесно да бъдем критикувани, особено от хора, които в съответствие с конституцията, нямат много функции", подчерта той.

Още по темата

Понякога не сме достатъчно твърди, за да отстояваме правилните решения - това, според Горанов, може да си смята за слабост на управлението. И упрекна опозицията, че използва всеки един момент за ожесточени критики, дори по теми, по които съзнава, че са в полза на държавата, на обществото.

Трябва внимателно да се търси баланс между това да не се ерозира политическото доверие в управлението чрез взимането на непопулярни решения, но и да се има предвид, че не можем да минем без такива решения, които в по-дългосрочен аспект са в полза на обществото.
 
Така финансовият министър отговори на въпрос дали премиерът Борисов не се поддава прекалено на уличен натиск. Колкото повече непопулярни решения се вземат, толкова по-ефективно става обществото, лесните решения се наричат популизъм, подчерта Владислав Горанов, цитиран от "Дарик".
 
Според него за една година основните репери от предизборната кампания, с които управляващите са спечелили доверието на българските избиратели, са изпълнени.

"Ние коментирахме, че няма да променяме данъците, че ще увеличим учителските заплати, стартирахме повишаването на минималните пениси, както искаха Обединени патриоти - в резултат и заради стабилността икономиката отбелязва добри темпове на растеж", изтъкна финансовият министър.
 
Оценката за едно управление е в това дали хората живеят по-добре, убеден е Владислав Горанов. Той добави, че предвид основните макроикономически показатели, оценката може би е положителна. Крайната оценка е при избори и към това трябва да се реферира, когато се критикува, подчерта министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО НЕ СЪМ УЧУДЕН преди 5 години
ТОЯ НАГЪЛ ТИП КАЗА, ЦИТИРАМ:"МАЙНАТА Й НА БЪЛГАРИЯ! ИСКАМ ДА ЗАБОГАТЕЯ!" И Е МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ!?!? КРАДЕЦ ДОСУЩ КАТО БОСА СИ БОКО
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Белене плачеш !
63
2
 
7
 
! Отговори
Таван на пенсиите ? преди 5 години
Понеже Европредседателството е в България - моля журналисти да попитат Еврочиновниците седящи в София - ЗАЩО има таван на пенсиите в България - въпреки че държавата те пенсионира с по-голяма пенсия от тавана ? и Има ли друга такава ЕВРОПЕЙСКА държава, която да унижава и ощетява по такъв позорен начин пенсионерите си , които редовно са внасяли своите пенсионни вноски - МОЛЯ ЗАДАЙТЕ ТОЗИ ВЪПРОС !
62
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
После пак да гласуваме за тия цъкльовци.Да се надяваме,че баламите са се събудили,нищо че бюлетините им ги подмятаха в чували,за по-бързо....натъкмяване.
61
2
 
5
 
! Отговори
Сексолог преди 5 години
Добре де. Нормално ли е, като правя цитат да ми го изтрият, а в същото време да не поправяр дивотията, която е написана. Та, отнови цитирам: ... ...."Ние коментирахме, че няма да променяме данъците, че ще увеличим учителските заплати, стартирахме повишаването на минималните п.е.н.и.с.и" ...
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги твърд зад тебе !
59
2
 
14
 
! Отговори
Дядо Коледа възмутен преди 5 години
Оценката е минус петстотин трилиона живи долара днешни нанесени щети на цивилизацията от нагли престъпници на власт след 1989 година.От тях на екипа Борисов Цветанов минус триста трилиона живи долара днешни..Показно се ликвидира една от най ВАЖНИТЕ НАЦИИ В СВЕТА НИ - БЪлгаро говорящата..Все магистралките им теснички ,се за сметища малко милиарди били откраднали от народа..водните цикълчета не били достатъчно канцерогенни..Показно ликвидират народа БЪлгарски..искайте данни от ЕНЕргото..
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиша на къщата на Гелосания Отличен 6......
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скромен щом си е писал петица.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как няма да се оцени високо.Толкова пари окраде, палата му само струва милиони.А цацаратурата не се поинтересува откъде ги има.Той не е Иванчева, която трябва да бъде ударена. Той е `наш човек` има право да краде.
55
2
 
8
 
! Отговори
Инфо преди 5 години
Ако дават за трето дете като в Унгария не 32 000 евро, а 32-50 000 лв. тогава ще го оценяваме.
54
5
 
11
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
В такъв случай Нинова е с 6.00.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от бедняци,почиващи на Бахамите и Малдивите!Народее!!!!
52
5
 
8
 
! Отговори
като вожда преди 5 години
Е щом като се е оценил сам на 4.50,веднага да му издокарисат една восъчна фигура!
51
2
 
17
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
На тоя *** а и на другите им пожелавам: Колкото добро са направили за България по сто пъти да им се върне. Мисля, че е честно и справедливо.
50
5
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Виаграта, Горанов, която можеше да ви втвърди, се нарича икономика.Което е нещо съвсем различно от облепване на блокове със стирпор, или строеж на магистрали , които веднага на другата година да ремонтираме.Конкурентна икономика, движена от кадърни специалисти и износ. Икономиката не са и кол центровете, или охранителните фирми, или чуждите вериги, по няколко в населено място с 10-20 хиляди жители, иконовиката не са назначените селски тарикати и градски мутри за агро бизнесмени.Късно се сетихте.
49
5
 
19
 
! Отговори
Жалко за нас! преди 5 години
Гледам, гледам и не виждам нито един от това правителство (во главе с председателя си) да блести с ум, ерудиция, култура. Всички притежават главното качество на посредственика - да се самохвали. А може би действително не знаят какво дъно са?!
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Божее,прибери си версийте!
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък СТРАНДЖАТА се е оценил на 15 лв на ден , но му плащат само 3 лв.Няма справедливост на този свят ,Боже
46
14
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Един успял човек......браво на майка България!