Думите са безсилни! Марешки – на Червения площад!

"Усеща се духът на руската нация! Честито, европейци"
9 май 2018 15:30,
205
Думите са безсилни! Марешки – на Червения площад!
Снимка: "Воля"

"Думите са безсилни да опишат енергията и емоцията, когато си в Москва точно на този ден"!

Това написа в профила си във Facebook лидерът на "Воля" и зам.-шеф на Народното събрание Веселин Марешки.

Днес той е на Червения площад в Москва по случай 9 май, съобщиха от пресцентъра на партията му. Там се проведе традиционният военен парад на руската армия.

"Поклон пред паметта на десетките милиони бойци от 61 държави, дали живота си за да я има днес Европа, за да ни има нас", написа още Марешки в социалната мрежа.

Още по темата

Той описа и атмосферата на Червения площад на 9 май: "Усеща се безграничната сила и духът на руската нация, смазала фашизма. Честит празник, европейци!"

По-рано депутатите от "Воля" излязоха с декларация в парламента.

"Не само в името на милионите жертви, но и в името на  собственото ни бъдеще, сме длъжни да спрем всеки самозабравил се съвременен политик, който дрънка оръжия и вижда силата и агресията като единствен път за междудържавни отношения", прочете от трибуната  депутатът Слави Нецов.

Той припомни, че когато човечеството не си взима поука от историята, тя се повтаря в по-страшен вариант.

"Това ли искаме за децата си? Да загиват на бойни полета, вместо да овладяват науки, да създават семейства и да се радват на живота?! Сигурно това са искали за себе си и онези смели младежи, призовани да се опълчат на хитлеристка Германия. Но безразсъдството на един обезумял политически елит в Европа реши съдбата им по друг начин", заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
28
 
! Отговори
на амбразурата преди 5 години
най после не издържа престраши се и се разкри
99
8
 
17
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
европейската и американската *** ще затрият света , те са тези ,които водят света към военен конфликтЯно ***, ти кой клас си завършела? Аз не можах 8,ама в по-горните се казва, че съмвола на Русията била петолъчката!
98
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ ПЕРА, ТИ ПЕРЕШ, ТОЙ ПЕРЕ, ПРЕПИРА, ПРЕПИРА, ПРЕПИРА....ТОЛСТОЙ "НИЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ СМЕ КУПИЛИ ВЕЧЕ, ЩЕ КУПИМ И ДРУГАТА.."
97
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Крим не е имало война. Крим се присъедини към Русия след референдум според всички правила и норми на международното право.
96
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе, в грешка си. Бита карта са САЩ и ЕС.
95
2
 
14
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До джо 83 Дано никога да няма и войни и от малък мащаб, като Крим и Сирия.
94
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При работодателите. Така се пускат пипала в дадена държава.
93
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До98 Ние го измислихме. Битата КАРТА е Русия, Сибир на Китай, Европа до Урал.
92
4
 
18
 
! Отговори
anon преди 5 години
няма няма, и от време на време на този му лъсват истинските цветове....още една (поредната) метаморфоза на комунистите...
91
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магарешки си крепи само д..ия си,засега коалицията си се крепи сама защото ги има бройките,не го мисли ти Болен за лукова глава,само гледай как с някаква си Гери-Никол праска империалистически парчета па като има луди да му дават пари що да не ги взима за ползу собствения му джоб.
90
4
 
12
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Браво на Слави Нецов. И най лошия мир е по добър от най добрата война.
89
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската и българската русофилска *** обичат европейската и американската такава ЗАТОВА ДРУГАРКО БЕГАТ НАКЪМ ТАМ!Сега доволна ли си?
88
15
 
13
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 години
Последно, че е ракиено време. Не мразете и ни обичайте никоя империя - гледайте националния интерес. Предстои финален мач м/у Запада и Изтока за Купата на многополюсния свят (Китай-Русия-Сащ), среща, която Западът едва ли ще спечели. Ресурси, човешки потенциал, готовност за саможертва, икономически ръст, а напоследък и технологии (1-вият квантов спътник е китайски!) - всичко това е в полза на Изтока. Къде да бъдем ние? Мислете! Ако искате, нека стоим на потъващия кораб!
87
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европитеците пикаят бензин.Щом и партии от управляващата коалиция (Атака) ходиха в Москва и в Крим, значи Борисов одобрява. Иначе без негово съгласие това не може да стане.
86
4
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
До джо"Дано никога няма война от такъв мащаб" - дано наистина, ама именно матушката я отпочна същата тая война, неслучайно трие две години от нея. Също така неслучайно денят е на Европа, щото войната започва именно в Европа с подялби и аншлуси. Та саветофилията да си опресни знанията и да погледа малко снимки от парада в Брест между другаруващите немски и савецки бойци нали
85
21
 
17
 
! Отговори
Яна преди 5 години
европейската и американската *** ще затрият света , те са тези ,които водят света към военен конфликт
84
3
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Само такъв може да прави антитръстова политика за горива и лекарства и само такъВ може да каже "ЦАРЯТ Е ГОЛ!"Само такъФ може да твърди, че ще става член на ЕНП после да ходи да цуня... ръка на Льо Пен, да се шматка из Брюксел като мух без глава и сега да пристане на Москва. Няма нищо антитръстово с горивата, просто е руска пешка и му дават горивата по-евтино.
83
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ЩЕ ПОМЕТНЕ!
82
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Hafen die Wahrheit, а в Атон,за смазване ли ходи,кмета на Симитли.
81
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия вечната "освободителка"през 19 век,България и Армения,през 20 век Полша,Чехия,Словакия,Унгария,Прибалтика,Румъния,и пак ние клетниците,през 21 век "освободи"ОТ СОБСТВЕНИТЕ ИМ ТЕРИТОРИИ МОЛДОВА/СЕПАРАТИСТКА РЕПУБЛИКА/ГРУЗИЯ/ТАМАН ДВЕ ТАКИВА/УКРАЙНА.непрекъснато шантажи и пак са се вгледали в хубавата ни страна и дават пари/ДОЛАРИ И ЕВРО/да правят мизерии!Мам..ка ви................