Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници!

Скара се на Ананиев, че ако и на него му спрат заплатата, ще протестира
Обновена: 16 май 2018 18:48 | 16 май 2018 16:00, Веселина Йорданова
186
Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Медиците в закъсалите болници да си получават редовно заплатите, нареди премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Премиерът настоя, че реформата в тези здравни заведения трябва да върви паралелно, но не може при над половин милиард повече за здравеопазване да има забавени с месеци заплати.

Изплащането на възнаграждения се бави в болниците в Ловеч и Враца. Преди дни пък медицински сестри, акушерки, фелдшери, лаборанти и рехабилитатори от цялата страна излязоха на протест пред МС с искането за по-високи заплати.

Още по темата

Борисов коментира, че такива пари държавата никога не е отделяла за здравеопазване, но щом има недоволни, явно има проблеми в организацията.

Общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от миналата година, а общо за функция здравеопазване - над 457 млн. лв., информира здравният министър Кирил Ананиев.

"Е, не може с над половин милиард повече от миналата година пари да сме дали и в същото време да има тоя проблем", ядоса се Борисов.

Според Ананиев няма недоволство от болници, които функционират нормално.

"Това са двете болници, които систематично са водени към фалит повече от 13 години", обясни той.

"Лично се заеми, оправете ги, стабилизирайте ги, успокойте хората. Грехота е при толкова много пари за тая сфера да има недоволни", настоя обаче Борисов.

Ананиев уточни, че в двете здравни заведения има запори от кредитори и всеки ден с тях се водят разговори, за да може болниците да работят, въпреки това обаче недоволството оставало.

"Ако и на теб от февруари ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен", коментира Борисов.

По думите му хората протестират сега, защото има демокрация, и не може да бъдат наказвани за това, че ръководството на болниците е било лошо.

Премиерът заръча още вътрешният министър и шефът на пожарната да обиколят местата в Северозападна България, където вчера имаше буря.

"Помогнете на кметовете бързо да направят комисиите, да опишат щетите, каквото е необходимо да се помага", разпореди се Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен цирк, какво се прави ББ, че не знае, че са им спрели заплатите, като това им е поне третия протест от февруари насам. Искам да попитам ББ дава ли си сметка, че тези хора стоят трети месец без заплати, че те имат семейства, деца, които не се интересуват болницата в какви отношения е с НЗОК, а искат да ядат. Разбира ли ББ какво е да нямаш пари дори и за филия с мас?! И тези хора са си изразботили парите честно и почтено грижейки се за болни. Не те са виновни за управлението на болницата.
83
2
 
17
 
! Отговори
Ако ви стиска преди 5 години
Тотална Реформа в здравеопазването г-н Борисов ! -Махате всички началници на големите болници обсебили всичко от поколения и техните - внуци,деца и сродници .- Студентите медицина остават в Бг мин 10г , или връщат в касата 60 000 лв за обучението си - Нова здравна каса -вземете готов модел от проспериращи държави- Австрия,Германия и тн,- и Къде са Парите от ВМА разследването с началника и кожната крлиника ? Какво стана с Парите от Медицинския университет , разледвания с Ваксини,Лекарства ?
82
9
 
9
 
! Отговори
До 70 преди 5 години
"На всички е ясно, че за този хал на държавата НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА Е ВИНОВЕН БОКО............ Нагло, безчовечно, отвратително същество." Ей затова го обичаме БОКО - прекрасно същество! Умирайте от яд!!! Мъчи се да се справи с хиляди проблеми и успява!!!
81
6
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Белите хора живеят в 21-вия век,тук за едната заплата трепери човек.Няма значение държавно и частно -всичко побългарява ***, е ясно !
80
6
 
26
 
! Отговори
Стига се прави бе преди 5 години
Тоя не го понасям вече! В България пенсионерите *** от глад,малтретирани от ***,докторите парите не си получават,в малките градове заплатите са по 600 лв.а тиквенинов се не чул,не видял,Западните Балкани ще оправя! Направо изпитвам носталгия по бай Тошо!
79
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо, когато тези болници 20 години са били източвани тези лекари са си мълчали? Защо например при Орешарски не протестираха?
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише се Ощипан с О, а не Ущипан с *** 11
77
2
 
1
 
! Отговори
SCARECROW borisOFF преди 5 години
toq kloun sho ne go slogat na nekoi bostan da palshi gargite- BOIkoFF , no mai i zatova ne stava- da plashi gargite po bostanite
76
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Театрото на Бойко и представлението НИ ЛУК ЯЛ НИ ЛУК МИРИСАЛ.
75
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекари и учители под 1500 лв. НЕ трябва да вземат.
74
6
 
11
 
! Отговори
РАН - ЪТ преди 5 години
Трябва да останете към 4,5 милиона.
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дяволите с бели престилки пак си уредиха.ТИЯ от Ловеч най хитри500 души 20 милиона затриха.Е ТИЯ от Мадан 50 мил. А ВА вече отлетяха
72
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако го нямаше Бойко,а?Няма заплати!Та заради това,ликувай народееее.........!
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В еврозоната няма как да влезем с фалирали болници.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВФ искаха още през 1995 г. приватизация и закриване на губещи болници.
69
5
 
16
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
Османското и"зчадие Бойко Борисов бил бесенМутрата от СИК само да го ч"укат турците в дирника ставаЛично ще му дръпна гилотината на Боко Тиквата заедно със симеонхасанчета и зайчета от най-голямото проклятие за България наречено ВМРОИзвадили са късмет че Ердоган още живее в миналото на американския глобализъм но пък си построи паралелен Османски Балкански съюзПоклон пред туркофила Стефан Стамболов и съфамилника му Стамболийски обаче съм в час и и знам та СМЪРТ ЗА БОЙКО ЮДАТА И СИЕ
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов пак се правиш на ущипана принцеса.
67
4
 
9
 
! Отговори
Бесен преди 5 години
Боцане,кво се правиш на не разбрал?Набиха ти канчето полицаите,даскалите сега и докторите! Моли се да не дойдат обикновенните хорица,че тогава ще стане лошо! ***,намали заплатите на ония търtеи от парламента и остави 120 човека ,които наистина работят! Направи Дончев президент,а ти и Цеци физиката в пенсия ,като Ваньо Драгалевскк,най големия авантажия!
66
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липса на здравна и социална политика! Това е резултатът - умиращи хора...
65
4
 
16
 
! Отговори
е, ясно е преди 5 години
На всички е ясно, че за този хал на държавата НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА Е ВИНОВЕН БОКО............ Нагло, безчовечно, отвратително същество.