Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници!

Скара се на Ананиев, че ако и на него му спрат заплатата, ще протестира
Обновена: 16 май 2018 18:48 | 16 май 2018 16:00, Веселина Йорданова
186
Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Медиците в закъсалите болници да си получават редовно заплатите, нареди премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Премиерът настоя, че реформата в тези здравни заведения трябва да върви паралелно, но не може при над половин милиард повече за здравеопазване да има забавени с месеци заплати.

Изплащането на възнаграждения се бави в болниците в Ловеч и Враца. Преди дни пък медицински сестри, акушерки, фелдшери, лаборанти и рехабилитатори от цялата страна излязоха на протест пред МС с искането за по-високи заплати.

Още по темата

Борисов коментира, че такива пари държавата никога не е отделяла за здравеопазване, но щом има недоволни, явно има проблеми в организацията.

Общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от миналата година, а общо за функция здравеопазване - над 457 млн. лв., информира здравният министър Кирил Ананиев.

"Е, не може с над половин милиард повече от миналата година пари да сме дали и в същото време да има тоя проблем", ядоса се Борисов.

Според Ананиев няма недоволство от болници, които функционират нормално.

"Това са двете болници, които систематично са водени към фалит повече от 13 години", обясни той.

"Лично се заеми, оправете ги, стабилизирайте ги, успокойте хората. Грехота е при толкова много пари за тая сфера да има недоволни", настоя обаче Борисов.

Ананиев уточни, че в двете здравни заведения има запори от кредитори и всеки ден с тях се водят разговори, за да може болниците да работят, въпреки това обаче недоволството оставало.

"Ако и на теб от февруари ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен", коментира Борисов.

По думите му хората протестират сега, защото има демокрация, и не може да бъдат наказвани за това, че ръководството на болниците е било лошо.

Премиерът заръча още вътрешният министър и шефът на пожарната да обиколят местата в Северозападна България, където вчера имаше буря.

"Помогнете на кметовете бързо да направят комисиите, да опишат щетите, каквото е необходимо да се помага", разпореди се Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов не е бил три мандата премиер. До момента е управлявал общо 6 години, докато вие от БСП бяхте на власт през последните 20 години заедно с ДПС и видяхме колко пъти фалирахте България.
103
3
 
22
 
! Отговори
Шлоко преди 5 години
Който управлява трети мандат да каже къде са парите за здраве Аз си плащам всеки месец здравните Бойко ги разпределя да каже къде са ми вноските за здраве и защо доплащане по 6000лв за стави ,пирони,по 1500 плащаме за да ни се роди дете?И т.н.ГЕРБ да отговарят
102
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И добре, че не е била три мандата премиер, защото като знам как заграби Техноимпекс импорт, когато беше на 28 години досега щеше да приватизира и БНБ!
101
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Корнелия Нинова не е била премиер на България от три мандата гордия асфалтаджия Бойко и неговата прислуга разпределят баницата.Та него питаме нема друг разпоредител 9 години вече а и кмет беше?
100
2
 
10
 
! Отговори
учудено Очуден преди 5 години
До До 100Не знаех,че Дянков е комунист!а 10 бона правят показни разстрели,а за 2 милиарда от нзок,взаимно разделени-гробна тишина.За ктб и чез да не говорим.За водата-още по-малко-просто е стока.Прави се от две молекули водород и една-кислород.
99
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Въпрос до ГЕРБ КАПАЦИТЕТИТЕ :Ей така както съм медик- в болницата ме осигуряват на 1100.лвПолучавам 590лв.след приспадане на осигуровките!Колко са здравните и пенсионните осигуровки се пита в задачата и къде отива разликата?
98
12
 
14
 
! Отговори
До 100 преди 5 години
"ГЕРЦАДЖЙИКАТА С ГОЛЯМАТА УСТА Десислава Атанасова да каже къде са парите за здраве от предишните два мандата на крадците на Бойко?" Питайте комунистите. Те източиха Здравната каса и изнесоха всичко в червените куфарчета. Питайте леля Корни къде отидоха парите от Здравната каса и Пенсионния фонд. Тя ще отговори подробно, защото знае много...
97
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той не само си говори, прави. Ако не беше Борисов сега инфлацията щеше да е 5 000 процента като във Венецуела след управлението на Орешарски!
96
5
 
10
 
! Отговори
Т.Трайчев преди 5 години
Хаосът,беднотията и корупцията са резултат от невежеството на управляващите.Няма как да се балансират зашеметяващия глад за власт и пари на бивши милиционери и партийни функционери с неща като доверие и отговорност.
95
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ей така си пиша , *** той и Боцко така си говори , както аз си пиша!
94
11
 
6
 
! Отговори
До 96 преди 5 години
"Още ГЕРБ и още ще ходим да живеем на запад и още по-добре ще живеем". Защо така, бе, другари??? Какъв запад сънувате? Идете на изток. Там ще ви хареса повече. Защо всички са се юрнали на запад? Ами там е много лошо...
93
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
ГЕРЦАДЖЙИКАТА С ГОЛЯМАТА УСТА Десислава Атанасова да каже къде са парите за здраве от предишните два мандата на крадците на Бойко?
92
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаш ли някакви доказателства, че Борисов бил откраднал парите за здравеопазване или така си пишеш?
91
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Борисов се прай пак на луд още първия мандат ГЕРБ открадна парите за здравеопазване .Сега бил дал 5 млд.Борисов стига лъга хората след дъжд качулка кво си дал пък точно ти бе мафиот!
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тази "скапана" държаваКак върви почистването на санитарни възли по света?
89
10
 
7
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
До До 67"Сега живеем 1000 пъти по-добре,отколкото при предишните правителства"Еврика анонимний ГАНИЙ на мисълтаКазваш истинатаЖивеем 1000 пъти по-добре защото вече не живеем във БългарияОще ГЕРБ и още ще ходим да живеем на запад и още по-добре ще живеемТуземците във България имат доход 500 лв а харчат 1 500 лвама туй е докато дъртите измрат а младите пораснат и емигрират
88
4
 
16
 
! Отговори
Дърта пияница преди 5 години
Обезкървиха народеца ни,много хитро ни омаломощиха! Младите енергични и умни българи бяха купени ,,на кило" от съвременните робовладелци,като предварително им занулиха чипа относно род и родина с европейските ценности. Тука останаха болните,старите и наглите. Хорицата нямат вече енергия да се противопоставят на статуквото. Едните ще крадят с пълни шепи,а другите ще си броят стотинките. Така е. Само че тези крадливите не осъзнават какво ги чака! Идва младо поколение ci гани ,мързеливи и крадл....
87
10
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 5 години
"Ще премине поредния фарс,със лъжите неизброими,ще го помня до сетния час,на поредната гладна година." Ха-ха - поет. Сега живеем 1000 пъти по-добре, отколкото при предишните правителства. Само слепите не го виждат...Браво, Бойко! Това, че има крадливи мошеници не може да се преписва на ГЕРБ, а на комунистите, които си ги отгледаха. Помните ли лозунга, който важеше през цялото време на соца: "Ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат!!!"
86
2
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Боко здравеопазването е разплетена кошница.Всеки краде ли краде.Колкото и да наливате не спрете ли източването на ЗК няма да им насмогнете.Как така населението намалява парите за здраве се увеличават и пак не стигатИмаше една комисия Кушлев ли Мушлев ли.Да разследват имуществото и стандарта на Големите в болниците.
85
12
 
10
 
! Отговори
Тази скапана държава преди 5 години
Българчета глупави, кога ще разбете, че с този пич начело, никога няма да вържете, децата ви няма да вържат и децата на децата ви ...Овцете си заслужават пастирчето.