Борисов зад превозвачите, 3 часа говорил с Макрон и Меркел

Премиерът очаква да бъде намерено решение
72
Борисов зад превозвачите, 3 часа говорил с Макрон и Меркел
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се застъпи за българските превозвачи пред френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, които станаха свидетели на протеста на родните тираджии. Превозвачите избраха 17 май за своя протест именно заради срещата на върха в НДК с участието на всички лидери на страните от ЕС.

Още по темата

"Снощи три часа говорихме и с президента Макрон, който се ангажира, след като се прибере, да говори с министрите си, и с Меркел, която се разпореди и очаквам да намерим решение“, коментира Борисов.

Той допълни, че Макрон и Меркел си имат своите аргументи да настояват за приемането на Пакета мобилност, според който се забранява на шофьорите да спят в кабинките на камионите си и ги задължава да се прибират за почивка в България на всеки три седмици.

"Основният им аргумент е, че нашите шофьори не спят на хубави места и не поддържат най- добрите хигиенни навици поради спецификата на своята работа", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
16
 
! Отговори
Тираджия преди 5 години
То ако зависи от Боце и така наречените превозвачи, всичките до един все червени пишман бизнесмени, ние требва да караме 24 х 7 нон стоп, как пък по всичките медии не дадоха едно мнение на шофьор, а все на някакви собственици на транспортни фирми
14
10
 
10
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Като станеш работодател в БГ ще имаш мнение. Като искаш западни условия върви на запад. И българския работодател не е богат като немския пък същата работа и риск поема.
13
6
 
6
 
! Отговори
Тим преди 5 години
И най важното е да спрът да мислят че правят бизнес и икономика от 60 или 70 те години на миналия век и да чакат някой друг да се грижи за фирмитеим и да им прави инвестиции все пак сме 21 век седнете прочетете и се научете.
12
5
 
16
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Краино време е така наречените наши измислени рабододатели трябва да разберат че трябва да се научат да спазват правилата на истенския бизнес а не само да се оплакват и да казват няма пари нали имате печалба научет се най сетне как се инвестира във собствените ви фирми затова на запад взимат 20003000 евро защото са се научили как да инвестират в хората си и фирмата за да бъдат конкуретноспособни .Но там не се оплакват само като нашите които само искат без да се променят.
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце се прави на голям играч, но решението е взето от големите и НИЩО не може да стане.Пак пъчим мускулу пред захлюпения манипулиран ***, а на запад пишат статии за връзките на тоя тик вар с нарко босове и връзките му по семейна линия с ченгета от държавна сигурност.България преди една година е била неутрална при записването на закона за превозвачите в парламента в ЕС , чакали са шефовете да му пишат есемес как да гласуват.От тебе не зависи нищо бе глу пак !
10
1
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Прав си но има няма още 20 - 30 год докато стане мосово
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко пак показа висша простотия:всичко обяснил на Меркел, шофьорите ни не спали на хубави паркинги, ....имали проблем и с личната хигиена...
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не опитат да принудят шофьорите на Ердоган?Хахаха
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След три часа разговори баце вече беше приклекнал на крачета, изплезил езиче и снавлажнени очета гледаше с умиление
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тираджия е една умираща професия. В бъдеще в Европа всички камиони ще са автономни.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Микроня собствените си транспортни работници не може да оправи тръгнал нашите да оправя...
4
5
 
17
 
! Отговори
sport преди 5 години
Поредната доза ЛИЦЕМЕРИЕ от страна на тия бюрократи. Дуото М&М какво очакват? Нашите шофьори да спят в Хилтън, Мериът, Рамада? Ами къде ще паркират возилата? Егати и мухльовците! Каква е обосновката за тези *** мерки? Изхождайки от основното верую, свободно движение на стоки и хора, те вървят против него! Отделно тези хора генерират приходи и в съответните им държави? Иска се монополизация на сектора от западни компании? Уплашиха се от българската конкуренция? Лицемерни ***!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви топли чувства се виждат от тази снимка... :)
2
2
 
17
 
! Отговори
еми преди 5 години
...те си го казаха, ще спят в палатки до камионите, и пак ще преборят забраната. Ние сме изобретателни в заобикалянето на законите... ха-ха
1
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ауу, видиш ли Макрон се загрижил за нашите шофьори?!Лицемерието и двуличието май са основни европейски ценности!