МВР-шефът след критиките за Пелов: На крачка да го хванем!

"Както каза един колега, има ли сме малшанс да не сме ние+
Обновена: 8 юни 2018 18:45 | 8 юни 2018 16:15,
163
МВР-шефът след критиките за Пелов: На крачка да го хванем!
Снимка: Булфото

Възложил съм проверка, която да покаже дали са допуснати грешки в случая "Пелов", обяви в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"Всичко това, което чух от професионалното ръководство, и това, което изгледах по телевизията, се разминава доста. Имало е сигнали постоянно. Ние сме го следели и сме били на крачка да го заловим преди това убийство. Както каза един колега, има ли сме малшанс да не сме ние.

Още по темата

Според мен е добре, че убиецът не е направил по-големи бели. След това видяхте какво намерихме на мястото, където е живял този човек. Имаше взривни вещества, ръчни гранати. Аз казах, че рано или късно тези двамата по някакъв начин ще бъдат спрени да правят тези неща. И двамата са много опасни, особено Пелов", коментира Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че приема критиките, които са безпощадни, но и че подкрепя екипа, който е работил и продължава да работи по случая.

Припомняме ви, че в сряда премиерът Бойко Борисов размаха пръст на МВР и ги призова да си вадят изводите от кървавата престрелка в Ботевград.

"Сами да си направят изводите както МВР, така и директорът на областната дирекция. Казват, че са положили много усилия, много са се старали, четири, пет пъти се е измъквал от засади", заяви той в отговор на въпрос как оценява работата на полицията по конкретния случай.

Владимир Пелов, който избяга от Софийския затвор, бе поразен преди два дни при престрелка малко преди полунощ в Ботевград.

Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев. Той е настанен в "Пирогов" в тежко състояние.

Според полицията причина за стрелбата са неуредени финансови отношения помежду им след общи криминални дела преди време. Възможно е и Пелов да е подозирал Панчев за "къртица" в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този на крачка да го хванат.Също като онзи издирвания с интернет договор, мобилен договор, facebook или другия издирван, който се състезаваше на рали в Бг и катастрофира.
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полицайчетата само симулират работа с тормоз над невинни граждани, за това нямат време да хванат убийците
44
1
 
14
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ни я се ядосваме,критикува ме ама на тях не им пука,прибират си големите заплати и привилегии и ни се смеят....
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45чистачката, тя едва ли получава повече от един полицай, но само тя тръгна да гони бегълците от затвора
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе. Щели са да ги хванат и двамата, но не са били подготвени изнежените полицайчета за планински преход през лятото, трябвали им специални дрехи и екипировка, а междувременно са ги оставили да слязат от планината и минат покрай тях с джип. Само са гей паради става родната милиция.
41
1
 
28
 
! Отговори
Чалз Чаплейн преди 5 години
Смешен министър,смешно обяснение,да бяха сложили Рачков от ,,Господарите" би свършил по добра работа! Да си подава отставката и да става портиер в ареста!
40
0
 
22
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Почти бременна, почти.Хахаха БГ е държавата цирк. Всеки се прави на велик и много работлив. Най-тъжното е че се тупат по рамото с почти го хванали. Хубава работа ама Българска. Недопечена, наполовина свършена колкото там да има нещо.Цирк, абсолютен цирк.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съкратете многобройните чиновници зад бюрата в МВР и повишете заплатите на полицаите по улиците, за да ги мотивирате. Кой нормален човек ще се изправи срещу такива престъпници да си жертва живота.
38
0
 
11
 
! Отговори
РЕАЛНОСТ ДНЕС преди 5 години
МВР .Те не искат да си вършат Задълженията .Какво означава Критики ?Каква критика е това - Избягал Затворник от Централния Затвор , всички видяхме че всеки затворник може да си тръгне Доброволно от тази Сграда , без пречки .След това всеки видя, че въпреки сигналите до 112 и МВР България за присъствието на Затворника в Ботевград , нямаше НИКАКВО Движение на Полиция ТАМ .Това не е Критика , Това е ОБВИНЕНИЕ за Щети на Държавата .
37
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие не разбирате. ТОЙ СИ Е ПУСНАЛ БРАДА И ХОДИЛ С ШАПКА. ЗАТОВА НЕ СА ГО ПОЗНАЛИ. Щеше да е много смешно, ако не беше тъжно и най-вече опасно.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова беззаконие в България нямаше и по време на най-тежките кризи на прехода. В момента държава просто няма. Не се ли отстрани незабавно ръководството на МВР и не започнат ли НЕЗАБАВНИ РЕФОРМИ, България ще изпадне в хаос.
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възложил съм проверка, която да покаже дали са допуснати грешки!!!! Вие лошо миришештте гербере само проверки след грешки назначавате ,, а кога ще се научите да не допускате грешки.???
34
1
 
26
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"... много са се старали, четири, пет пъти се е измъквал от засади"-хахахахаха, ег***ти джеймс бонда, ег***ти засадите.
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брендо пита на колко крачки сте от него , г-н Министър на ... глупостта?
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а гат ги ядожте суджиците с Бойко не бяхте на крачка аман от некадърници в костюми
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MEN MI PLASCHTAT ZA SVYRSCHENA RABOTA NA VAS ZA NISCHTO EDIN PYT NIE VI PLASCHTAME EDIN PYT MAFIQTA VYRVETE MEINATA SIIIIIII
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***,,с тези ваще дребни крачки сте циркови артисти ОСТАВКА
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсата на каквито и да е реформи доведе до колапса на МВР. В момента положението е катастрафолано.
28
0
 
2
 
! Отговори
NIKVI ZAPLATI преди 5 години
ALOOOOU SCHEFE DE E JIVEQT GALEVI BRENDO I OSCHTE 1000 IUNAKA?IZDIRVANI OT 1990 G DE VI GOVEDAR?
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oставка, ***!