Скривалището на затворниците – барака високо в планината. Издал ги дим!

"Отваряме вратата и двамата бегълци срещу нас!", разказват младежи
8 юни 2018 07:00,
75
Скривалището на затворниците – барака високо в планината. Издал ги дим!
Снимка: bTV

Все по-ясен става пътят на двамата бегълци от затвора Владимир Пелов и Радослав Колев в последните два месеца. След бягството от затвора двамата рецивидисти са успели да се придвижват без проблем до различни места.

Последно двамата са се крили в апартамент в Ботевград, който е на няколко пресечки от мястото, където Владимир Пелов беше убит. Следите на Радослав Колев засега се губят.

Още по темата

Преди да отидат в апартамента обаче двамата затворници се крият в старото крило на болницата в града.

Убежище за бегълците е било и село Огоя, община Своге. Няколко дни след бягството излезе информацията, че затворниците може да са именно там, но полицията тогава не ги откри.

Първото скривалище на двамата бегълци, за което има информация, е постройка високо в планината край село Ябланица, отново в община Своге.

Там са ги видели двама младежи, които забелязали, че от барачката, собственост на баща им, излиза дим. Именно този дим е издал бегълците.

"Отваряме вратата и двамата бегълци срещу нас! И питат: "Момчета, какво правите тука?". Ние обясняваме: "Отиваме за див чесън". "А, добре, добре, не се бойте!", казват ни. Ние им казахме, че не се притесняваме, при което затворихме вратата. Почервеняха и двамата, като отворихме... при което си мръднаха ръцете и ние помислихме да не е нещо пистолет, но нищо не стана", разказва пред bTV едно от момчетата.

Младежите успяват да отидат при баща си и звънят в МВР. Два часа по-късно за проверка на сигнала идват полицаи, но се качват в планината едва на следващия ден.

"Показахме им къде трябва да се качат, но нямаше възможност – не бяха облечени подходящо, нямаха джип и седяха с нас и чакахме полицията...", разказва момчето.

По същото време до колибата пристига джип, в който вероятно се качват Пелов и Колев и бягат.

Какъв точно е бил пътят на Пелов и Колев след това не е съвсем ясно. Колев се издирва и сега. 


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
7
 
! Отговори
Агент минцифайка преди 4 години
Само физкултурника Цвък.цвък. щеше да ги ловне!
56
6
 
11
 
! Отговори
Manson преди 4 години
Дали е подходяща поговорката?:мечка страх мен не страх или ако се плашиш от мечки не ходиш в гората ..... а......
55
3
 
48
 
! Отговори
Rambaldievskievichus преди 4 години
Долу МВР!!! Никаква полза от него. Пълно е с тумбаци и чесаци. Кого хванаха? Галеви ли? Петко Сертов ли? (Жена му го откри.) Убиецът на Луканов ли? (Русов - горкият - пребиха го от бой, понеже мислеха, че е той, ама - не.) Само пари цицат и - нищо. Кой уби Карамански, Доктора, братя Илиеви, Ил. Павлов...? Нищо, нищо и нищо. А всъщност всичко или почти всичко се знае, но се прикрива. Това е. Долу МВР!!!
54
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези голите и босите,дето им дадоха 100 милиона трябва да им се търси съдебна отговорност,за умишлено неизпълнение на задълженията си,водещи до риск за живота на гражданите!!
53
6
 
71
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Направо се втрещих, като прочетох, че са отишли да проверят сигнала НА ДРУГИЯ ДЕН!!! Ако това е вярно малкото уважение и респект към МВР, което ми е останало, ще се изпари напълно!!! Ми то изобщо не е трябвало да тръгват, само да се поразходят и да почупят нахалос народна пара!!! Вече се замислям, че е възможно и нарочно да са се забавили?!?
52
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво им казвате изобщо на милициенрите, като нищо не правят? По добре кажете на затворниците накъде да бягат, че някой ден може и да ни върнат добрината и да свитнат някой от парламента.
51
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малеее.... "до колибата пристига джип", но смелата полиция ""нямаше възможност не бяха облечени подходящо, нямаха джип". После джипът мистериозно прелита покрай всички постове на Пътна полиция, но нали бил с ВИНЕТКА вътре и с ФАРОВЕ, преминал ВСИЧКИ камери за N милиона лева! И се озовал в Ботевград.... От Своге... Бааааааааасиии ПОЛИЦИЯТА, Майно-льо!
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОЛУ МВР!
49
1
 
47
 
! Отговори
---------------- преди 4 години
*** мола ви са. Там горе на високото без катерачна техника и кислороден апарат не моем се качи. Сакате да ги уморите ли, милите ни полицайчета? Я се качете вие горе по токчета и 2 сантиметра манекюр и прическа за 100 кинта.
48
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става все по-трагикомично...
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ ЗАЩО НЕ СА ГИ ЗАДЪРЖАЛИ МЛАДЕЖИТЕ, ТО ЧЕ НЕ СЕ ОЧАКВА ТОВА ОТ мвр, Е ЯСНО)));
46
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пародия на държава.
45
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората им казали къде са и те пак не ги хванали, какво да коментираме. Да се закрива тая институция, нищо не става от нея. С какъв ъкъл са помагали на полицията, абе деца то тия хора играят с полицията - та утре вие ще имате неприятности и проблеми.
44
1
 
43
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
Следващата серия на Полицаите от края на града ако е с този сценарий ще бъде уникалнаа.
43
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върви един комедиен сериал за българската полиция. Ама той бил документален. Ти да видиш.
42
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местните полицаи явно са се страхували и са чакали спецчастите. Иначе това забавяне няма логично обяснение.
41
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами правилно се мотат полицаите, защото знаят,че тези са въоръжени и опасни. По-приятно е да се взимат подкупи и да си затварят очите. Те,всъщност, не са полицаи, а първата най-широка степен на масовата престъпност у нас.
40
0
 
27
 
! Отговори
Fck преди 4 години
Абе ясно беше ,че са хванали гората. Ама да ти подадът сигнал ,че са там и ти 24 часа да не се качиш да ги заловиш. То си е направо затваряне на очите. На това ми прилича
39
0
 
12
 
! Отговори
д-р Исня преди 4 години
Ко ривете уе! Поне един *** се е вдигнал на сигнала за забелязани рецидивисти и то светкавично - след 24 часа. Можеше да каже както на мен дежурният пожарникар на сигнала за пожар в индустриалната зона на Плевен - "Дооооре, те *** горят гуми! Ааае!" И затвори, за да се обърне на по-хладната страна на възглавницата.
38
0
 
6
 
! Отговори
Поне се отървал преди 4 години
Колев да му мисли сега къде ще бяга. Пелов го няма сега Колев да му мисли или стяга багажа и да върви при Галеви. Ако Колев е този който ще отмъсти на Панчев да се пробва ако Панчев го застреля и него еми и Колев ще се отърве.