Борисов оставка не приема: Бисер Петков остава министър

Премиерът обаче чака разбирателство с майките на деца с увреждания
Обновена: 12 юни 2018 15:33 | 12 юни 2018 12:28, Красимир Ангелов
215
Борисов оставка не приема: Бисер Петков остава министър

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов няма да приеме оставката на социалния министър Бисер Петков, съобщи министър-председателят от Турция.
Още по темата
"Казах му сутринта на Бисер Петков да отива на работа, да си продължава дейноста", допълни той.

Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължава ли палатковите лагери да стоят?, запита премиерът.

Оставката е пред мен, винаги мога да я задействам, добави той.

"Бисер Петков се справя добре, човека, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер - не мога да го гледам това. При положение, че от 2016 година с толкова много повече пари от бюджета са дадени", добави премиерът.

Не му давам срок, ще видим в следващите дни, отчете още Борисов.

Както Dnes.bg съобщи, в понеделник следобед Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера, министър Петков заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

През последните дни родители на деца с увреждания в няколко града в страната излязоха на протест срещу действащата социална политика. Основното искане на родителите е нов закон за децата и лицата с увреждания в България.

Протестиращите настояват и за спазване на Конвенцията за правата на хората с увреждания и за създаване на електронен регистър.

Родителите издигнаха и палатков лагер пред парламента под надслов "Системата ги убива".

Не за пръв път премиерът Бойко Борисов отказва да приеме оставка на министър от третия си кабинет.

Такъв случай вече имаше с Теменужка Петкова. В края на февруари тя обяви, че напуска поста министър на енергетиката, за да разсее категорично съмненията ,че има нещо общо със сделката за продажбата на ЧЕЗ.

Тогава Петкова призна, че познава собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп", която придобива ЧЕЗ. Борисов първоначално коментира ,че лично е посъветвал Петкова да си подаде оставката, а след това реши да не я приема.

Така тя остана на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
14
 
2
 
! Отговори
Несъгласен преди 5 години
Днес медицината е толкова напреднала,че може да определи бебето на кого ще прилича още от третия месец на бременността,та какво остава за увреждания ментални или физически.Всички тези майки са знаели какво дете ще родят и какви грижи около него ще имат,оставили са го с ясното съзнание,че ще отглеждат зеленчук цял живот.При такива обстоятелства,би трябвало жената да се разпише,че е информирана и е съгласна да си гледа детето,сама,без помощ от държавата,а не заплата,отпуска,че и прислужница.
124
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера приел, днес се отметна!
123
1
 
26
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Тогава ОСТАВКА на целия кабинет.
122
1
 
6
 
! Отговори
brother lompen преди 5 години
Ами да направят в тая държава работа от това народа нее добре без пари се не ляга кои го интересува родител работи доде може след това на мускули що не мислят с акъла си бре
121
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Премиерът обаче чака разбирателство с майките ... "".....................Цялото управление на Бойко може да бъде oхарактеризирано с - филия с мас (може би защото на това е свикнал).Време е да се намери някой ДРУГ, който да замени тази символична 'филия с мас' с нормална средноевропейска храна, защото нали разбирате, че младите хора няма как да се върнат когато знаят, че в България ги чака единствено 'филия с мас'. A само с пенсионери и роми виждамe докъде я докарахте, другари.
120
4
 
9
 
! Отговори
АФЕРИМ МАШАЛА преди 5 години
АРКАДАШ БОЙКО, казал приятеля ТАЙПИ на своя приятел БОЙКО, когато похапвали сладки баклави на откриването на ТУРСКИ ПОТОК. ТИ, казал МУ ТАЙПИ се оказа истински ПРИЯТЕЛ НА ТУРЦИЯ
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министър Петков ще съобщи ли официално КАКВО РЕШЕНИЕ ВЗЕХА ОТНОСНО ПРОМЕНИТЕ В ТЕЛК?
118
1
 
16
 
! Отговори
ГАДОВЕТЕ преди 5 години
пак искали да свалят.... Само кошмари напоследък сънувал вожда от Банкя
117
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган обеща да му напълни газовата тръба и Буда изтрещя напълно от вълнение.Ама, то за друго става дума, бе Бойко...
116
0
 
11
 
! Отговори
brother lompen преди 5 години
Казах и го казвам проблема е национален не мразим никои всички сме хора на тоя свят но да палиш биеш и трошиш е безумие живеем в 21 век не сме в жунгла и затова *** да не трие а да се земат мерки едно време така бе доде бяхме деца не сме създавали демокрация за някои
115
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 109Пак не пишеш по темата. Никой не е тръгнал да сваля правителството. Защо плашиш хората с БСП и турците? За употреба на думата "турци" ли ти плащат или за внушаване на страх?Омръзнаха ни твоите опорни точки.
114
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, ха.. "тая тема да ми се махне от главата" казва във видеото Боци. Така де, какво значат някакви си българи и то с увредени деца, пред Западните Балкани, европедседателството, тръби всякакви и предстоящото Му посещение на Божи гроб. Не ги е срам тези българи... Направо не заслужават държавник от такъв ранг!
113
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО. А ТЕ ТРЯБВА ДА ИЗХРАНВАТ1. 130000 държавни чиновни;и - хайлазите на герб2. пенсионерите3 хората с увреждания4. Маргиналните групи - роми и др.5. Да плащат здравни осигуровки на пенсионерите и децата и на всякакви другии пр. и пр.ЩЕ ДОЙДЕ МОМЕНТ, КОГАТО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ГИ ИЗКАРВА ТЕЗИ ПАРИ И ТОГАВА БОРИСОВ ЩЕ СЕ ИЗХЛУЗИ КАТО МОКРА ВРЪВ И ЩЕ ОСТАВИ ЕДНА СЪСИПАНА ДЪРЖАВА.
112
20
 
6
 
! Отговори
в преди 5 години
При едни следващи избори ББ ще унищожи червените *** слуги на Путин
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАИ защо пишеш отговор на пост, който е за посещението в Тр? Плюс това ТИ пишеш за турците тук. Какъв ти е проблемът с турците тук?
110
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмпчо номер две. *** отвсякъде.
109
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали не е време да се изследва менталното здраве на премиера?Нещо в заключенията на д-р Николай Михайлов ме смущава.
108
21
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
За тия, които искат оставка на кабинета Борисов 3... - при нови избори Борисов ще бъде с още по голяма подкрепа - обединените десни ще влязат в парламента, но няма как да отидат при кака ***, турците и те няма да отидат при каката, за патриотите е ясно... - така, че БСП ще остане в пълна изолация обречена на глад и мизерия, каквато само тя заслужава, а после следва Борисов 4, Борисов 5 и т.н...
107
0
 
23
 
! Отговори
литератор преди 5 години
Чета Българи от старо време...ми то и на времето е било така.Х.Генчо и Д.Либен са били ту с турците,ту срещу тях според случая и с една единствена цел-забогатяване.
106
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Бойко време е за ОСТАВКА! ""................Наистина в нормална държава Бойко отдавна трябваше да е в миналото и ЗАБРАВЕН ... за съжаление обаче политическия ни 'елит' е на такова ниво, че ситуацията може единствено да се влошава.Но както е казано - всеки народ си заслужава управниците !