МВР-шефът: Няма да дам оставка. Борисов да ме освободи!

Радев смята, че не е в ситуацията на Бисер Петков - да не може да се справи
Обновена: 12 юни 2018 20:26 | 12 юни 2018 20:19,
53
МВР-шефът: Няма да дам оставка. Борисов да ме освободи!
Снимка: архив, Булфото

Не мисля за оставка, може премиерът да ми каже да си подам оставката, той ме е назначил. Не можем да се срещнем с премиера, тъй като той пътува, аз пътувах. Но държим комуникация, говорим по телефона. Чухме се и той ми каза: "Направи нещо!". И аз така направих, отидох в Ботевград, да чуя от кмета и от всички, които имат забележки, какви са те. Това каза вътрешният министър Валентин Радев пред bTV.

На въпрос дали се справя професионално Радев заяви, че се опитва да прочете всичките мотиви на критиците, за да се поправи. 

"Ако премиерът реши, ще ме освободи", каза той.

За случая с убития затворник Владимир Пелов Радев каза: "На крачка сме били, те са били по следите на Пелов. Скоро ще изплува всичко". 

Запитан ще подаде ли оставката си той посочи, че ще я подаде тогава, когато изпадне в ситуацията на Бисер Петков - да не може да се справя с някаква ситуация.

"Какво не е направено за полицията - заплатите, дрехите, каските. Ще поискам дали оставки, дали... Ще видя анализа и тогава ще преценя дали да искам оставки от професионалното ръководство", каза той.

"Работи се и по втория беглец, не мога да кажа подробности, професионалното ръководство и то се въздържа", посочи още Радев.

"Аз смятам, че сме в правилна посока, трябва ни време, аз не мога да оправя за една година всичко", отсече вътрешният министър. 

На въпрос дали МВР е стигнало до някъде по убийците на Александър Антов, на Петър Христов, на убития данъчен в центъра на София, той изтъкна, че се работи и рано или късно правосъдието ще застигне престъпниците. 

"Ние сме едно от най-откритите министерства. Даваме непрекъснато брифинги, за да съобщим какво се прави", заяви още Радев.

На въпрос за завод "Миджур" и съхраняването на боеприпасите там, министърът заяви, че служба КОС е дала този сигнал на прокуратурата. 

"Ние даваме предписания какво да се направи. Сега прокуратурата иска от нас да предприемем мерки, имаме писмо, ще видим какво искат и да направим предписания, това са процедурите. Допълнително ще притискаме тези хора", поясни още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Тоя *** шапкар е назначен да слуша и да изпълнява заповедите на пожарникаря, но в движение ще дозакопа МВР още по надълбоко към дъното!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вота на недоверие дори закъсня ! Голям провал за вътрешно министерство с този на чело ! Оставката му е написана и стои в бюрото , само тиквата като усети че се люлее кабинета и е факт ! Но докато покрай него са се наредили - некадърник, по-голям некадърник, най-голям некадърник, наш човек , то няма да просперира това правителство
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе дай я оставката, той Борисов има навик да се обръща като палачинка , ще те върне пак обратно бе буда-ла ! Изиграйте малко театър пред народа отново ! Най обичаният премиер в Европа е това , че и от Турция ! Ашколсун на такива министри, ашколсун на такъв премиер !
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-неефективното министерство с един от най-големите бюджети. А този министър е толкова неадекватен, че просто е смешно дори да дава интервюта и изявления - за пример, инцидента с избягалия затворник :" малшанс, че не го били хванали те. Иначе го следели"Ами, като го следите и сте били на крачка от хващането му, защо пускате човек с два пистолета ( с присъда и избягал от затвора ) да се разхожда по улиците на града????Или не са следели нищо, или са застрашили живота на хората с некадърност!
42
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 5 години
Да бе да ще си даде оставката, той с толко *** и дупене е стигнал до там, вие искате така да се даде. Моля ви се. Думите чест и достойнство не значат нищо за тази долна ***.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом вече и оставките не са дават след толкова гафове значи много - незаменими, а дали ще ги освобождава такива ББ - по скоро не.
40
2
 
26
 
! Отговори
Янко преди 5 години
Некадърни, по некадърни, най некадърни ............
39
2
 
17
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
бла-бла и накрая няма нищо
38
0
 
15
 
! Отговори
ВГК преди 5 години
Интересни коментари, има един факт малко исторически преди 1990 липсваха подобни изпълнения! Органите на реда трябва да са осигурени, мотивирани и най вече професионалисти, който и министър да доде без това Няма да се справя!
37
7
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
МВР шефът първо да честити рожденият ден на г-н Борисов и след това да говори за оставки! Иска се такт и дипломация!
36
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гн министъра иска нещо да се промени но уви с тази наша милиционерщина не ми е ясно как ще стане! Според мен всичките "кадри" от комунистическата епоха трябва да бъдат безжалостно изритани от редовете на МВР. А при положение че са от бившото ДС - никаква държавна работа! Само така ще се оправим Гн Радев. Ако пък вие сте от бившата милиция оставката ви ще бъде достоен пример!
35
34
 
3
 
! Отговори
Така и трябва преди 5 години
Щом червените престъпници искат оставката на вътрешния министър, значи човекът си върши работата добре. Дерзайте, г-н министър!
34
1
 
33
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Като се почне от Баце, мине се през всякакви патрЕоти и се стигне до последния началник на водопад, всички са се впили като пиявици във властта. Вършеят както могат, защото знаят, че са там само за малко и се опитват да натрупат и за внуците. Сами няма да се пуснат. Трябва да ги изчегърташ от стола, на който са седнали. Заради такъв манталитет няма да се оправим. Няма морал.
33
2
 
26
 
! Отговори
НЕ ПУСКАМ КОКАЛА преди 5 години
СМЯТАМ ЧЕ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР /ако има достойнство/ НЕ БИ ПОСТЪПИЛ ТАКА !!!
32
5
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Малко повече разум, уважаеми съграждани. Оставяме ВС да прави циркове, нормално ли е да сезира прокуратурата за действия на друг министър. Това нормално ли е?! И продължава да не си върши работата, а това, което ни се иска - сеир.
31
3
 
37
 
! Отговори
БЕЗПОЛЕЗНИ ХОРА преди 5 години
ТАКИВА СА ВСИЧКИТЕ. БОКО ГИ СЪБИРА ПО ПЪТИЩА И КРЪСТОПЪТИЩА.СЛУЧАЙНИ ИНДИВИДИ СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИ НА СОФРАТА.
30
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА ДА СИ ПОДАДЕШ САМ ОСТАВКАТА ТРЯБВА ДА ИМАШ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО.ЯПОНЦИТЕ ДОРИ ХАРАКИРИ СИ ПРАВЯТ.А ИНАЧЕ ТАРИКАТЪТ СИ ГРИЗКА КОКАЛА И ЧАКА.
29
4
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
За мен цялото правителство трябва да си подаде оставката не може тези хора да остават във властта Те са хората ,който искаха да унищожат железницата и други подобни предприятия .
28
5
 
48
 
! Отговори
Пепо преди 5 години
Кой е луд, да остави кокала, че и той да подаде оставка? Топнал си веднъж ръцете в кацата с мед, и сега пак иска, и иска...
27
5
 
20
 
! Отговори
Край преди 5 години
Човека живее в Дружба и можете да го видите да кара колело в квартала САМ. Европейско а? Министъра на културата или образованието може. Ама министъра на вътрешните работи би трябвало да е в люта война с престъпността. Съответно би трябвало да го пазят 5-7 човека постоянно. Сигурно не е толкова европейско но ще означава че си върши работата.