Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!

Според премиера на Балканите се случват неща, различни от "барутен погреб"
Обновена: 21 юни 2018 19:46 | 21 юни 2018 18:29, Веселина Йорданова
149
Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не смята, че исканият от БСП вот на недоверие по темата за сигурността е основателен.

"Сега тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бежанските бунтове в Харманли и Любимец", заяви Борисов и добави: "Дойде ли БСП на власт - всички фондове спират, а сега България и Гърция имат повече пари от предишния програмен период".

Още по темата

"С кое сме вредни? Че докарахме повече пари от Европа, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа?", попита министър-председателят.

При откриването на Пловдивския икономически форум Борисов заяви, че на Балканите се случват неща, различни от старото твърдение, че са барутен погреб.

"България и Македония проявиха воля, Гърция и Македония проявиха воля, Хашим Тачи и Александър Вучич си стиснаха ръцете", каза Борисов. Според него нещата се случват благодарение на усилията, които се полагат от всички страни.

В тази връзка той коментира пътната инфраструктура, която по думите му е еднакво важна както за Гърция, за Румъния, за държавите от Западните Балкани. Като пример посочи транспортните връзки, по които за часове се стига от Пловдив до Солун; коридор 8, който свърза София - Скопие - Тирана, както и коридор 10 - от Истанбул през Пловдив и София до Любляна и Братислава.

Какво повече би желал бизнесът, подчерта Борисов и допълни - прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства - природа и енергийни ресурси.

Премиерът добави, че в неделя в Брюксел, където трябва да се вземе решение за спирането на мигрантската вълна, ще бъде много трудно и изрази съжаление, че колегите му не са приели неговото предложение от преди 4 години. Според него мигрантската вълна "мина и отнесе цели политически системи и политически партии".

Борисов бе категоричен, че спираме на 100% мигрантите към Европейския съюз, с изключение на тези, които бягат от войната, предаде БТА. Останалите се връщат в своите държави, да работят за възстановяването им, добави премиерът.

"Държавите на предната линия като България, Гърция, Италия, Испания трябва да се подкрепят, да се осигурят външните граници на ЕС и тогава да се мисли какво ще се прави с тези, които вече са в Европа", коментира Борисов.

Пловдивският икономически форум се провежда днес и утре в града и се организира от Делфийския икономически форум, Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът ще коментира предизвикателствата пред България, региона и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
11
 
34
 
! Отговори
2 000 000 в чужбина преди 5 години
Какви фОНДОЕВЕ какви Пари , 2 000 000 Българи живеят в чужбина а някои никога няма да се върнат в България , тоа манипулатор тръгнал за Пари да говори , ГЕРБ и Патриоти са 100% хипнотизатори , промиват мозъците на бедния човечец
86
8
 
29
 
! Отговори
Началникът е сгрешен преди 5 години
Сега ми стана напълно ясно от самопризнанието на ББ:ББ никога не е бил премиер на България и не се е интересувал от нея и нейния народ! Той се е интересувал да прави магистрали за улеснение на Гърция,Турция, Румъния и Западните Му Балкани, както и на "началниците Му от Брюксел."А какво става в "Източни и Централни Балкани", което е България? Това изобщо не го интересува!Той веднъж спомена ли думата България?Той веднъж спомена ли "български народ"? НЕ!!! А единственият му началник е България!
85
42
 
13
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
браво на Бойко, пак ги завря в *** г.. много са вредни тия *** и Йончева, обират ромски гласове и действат яко срещу народа, как едно смислено нещо не предложиха а само простотии
84
10
 
43
 
! Отговори
БАЙ ХУЙ ББ преди 5 години
ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК Е ОЩЕ НА ВЛАСТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОВЧЕДУШИЕТО НА НАРОДА КОЙТО ЗАГЛОБИ С 33МИЛЯРДА ЕВРА БЕСИЛО НА СРЕД БАНКЯ НАГЪЛ КРАДЕЦ И ЛЪЖЕЦ С МУТРЕНСКО МИНАЛО
83
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ПЕЗЕВЕНК още ли не схвана, че ЕС плати щедро милиарди на Ердоган да спира емигрантите!!!!Не му ли е ясно, че Ердоган идва във Варна единствено да си вземе милиардите!!!За какво се мисли нашият ***, че той ли e свършил тая работа....
82
9
 
40
 
! Отговори
Оф преди 5 години
Простотия, повтаряща едни и същи фрази. А живота си върви, герберите си пълнят гушите и наглеят.
81
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властта е заразно болна от наглост!
80
4
 
29
 
! Отговори
ами преди 5 години
Нищо не сте овладели т....о,просто бежанците/терористите/ не искат да идват и остават тук и то всички знаем защо-най-бедните сме!!!
79
7
 
34
 
! Отговори
ДР БОРИСОВ преди 5 години
Е НАЙ-ДОБРОТО МОМЧЕНЦЕ НА ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ--ИЗПЪЛНЯВА ВСИЧКИТЕ ИМ РАЗПОРЕЖДАНИЯ ПО УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ,ПУДЕЛЧЕТО НА ЕВРОГЕЙТЕ--Т Ъ П О И БЕЗЛИЧНО СЪЩЕСТВО-НО БЪЛГАРЧЕТАТА СИ ГО ХАРЕСВАТ И ПАК ЩЕ Е НЕЩО КАТО МИНПРЕД....
78
5
 
36
 
! Отговори
nina преди 5 години
ПОСЛУШКО: Спомнете си бежанските вълни..., че сме отсекли...единствени в Европа..."Г-н Борисов, а Вие си СПОМНЕТЕ Виктор Орбан, който наистина единствен в Европа се п ротивопостави на квотата за бежанци. И, стига политиката ви е "лежала" на миналото. Нали затова са изборите-новите да са по-добри от старите. Така, че кажете какво сте направили, а не какво е било. Разбира се, без да навирате в очите и ушите на хората прословеутите си магистрали.
77
7
 
64
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
"Дойде ли БСП на власт веднага спират европейските фондове"Сиреч Борисов лично призна, че не го избира българския народ, а го назначават онези евробюрократи, които отпускат европейските фондове.Сега разбрахте ли защо ни закриха предприятията и ни съсипаха икономиката ?За да ни назначават такива послушковци като Боко, които да изпълняват заповедите на Брюксел/Вашингтон, да провеждат ГЕНОЦИД над българите и да размножават ромите.Така след още десетилетие-две България ще е небългарска.
76
2
 
31
 
! Отговори
отсиднейАвстраля преди 5 години
Абе оправихте ли Балканите до кога ще ви чакам бе
75
7
 
55
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Това което говори Борисов не е ли Наобратно - Харманли , Фондовете и Бежанците бяха преди няколко години ???Този д не е изкукал ?
74
13
 
8
 
! Отговори
Много сте глупави преди 5 години
Бсп са хрантутници на ГЕРБ а герб на САЩ. Машала ефенди.
73
5
 
39
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 5 години
Да не говорим за партийната шуробаджанащина, ако не си близък на уреждащите конкурса за работа да речем, няма как да спечелиш! Скоро позната бе на такъв в Трудова инспекция София окръг, за юрисконсулт.. е, Владко, на малко име му говорят там, спечели "блестящо" .. хаха По соц време му казваха мафията-мой човек! Корупция просмукана от най ниско ниво до най големите поръчки със стотици милиони евра.. МОЙ ЧОВЕК.. ГЕРБЕРСКИ ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ! Де ви е либералната пазарна икономика?!
72
7
 
30
 
! Отговори
Малее страх преди 5 години
Горкият Борисов. Мисли, че хората патки пасат и не разбират. Аз си мисля за бежанците и току ми се виждат суджуци, Мишо Бирата, опрасканите каки, Гинка, Боршош, Лили Дебелото,Цецка с Цъфнал ГЕРБ и в тази гмеж няма нито един бежанец. Толкова се бързи,че в България не се задържат и един де. Но безочието на Борисов прозира от всеки ъгъл.Даже на Позитано 20. Разбира се и БСП са гола вода, даже смърдяща на тоалетна,но дано дойде нов спасител в лицето на Слави. Иначе няма измъкване от ГЕРБ-БСП мафията
71
7
 
39
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 5 години
"Дойде ли БСП на власт - всички фондове спират - Поради каква причина спират фондовете?! Защото ЕС се управлява в момента от ЕНП, десните, и... значи ако в някоя държава дойдат леви на власт, целият ЕС е срещу тях!? ЕХОО, ВОЖДЕЕ, КЪДЕ ОТИДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА, за която все така дрънкате, че се борите!!? Ако в някоя община са левите, няма фондовее.. това на какво ви прилича.. без член 1 в конституцията от соц времето.. пак член 1 в действие!!
70
10
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоо! Комунягата от Банкя ! БЕЖАНЦИ НЯМА! ИМА НАРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА .ПИИ СИ ХАПЧЕТАТА ,ПАТАЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ !
69
9
 
45
 
! Отговори
Край преди 5 години
Аргумента е железен - Меркел ми дава парите на МЕН - за това аз трябва да ви управлявам. Всъщност не е далече от истината. Меркел ако иска в България не пожарникар ще ни тури за губернатор ми даже овчар ако реши -народеца ще го избере.Суверенитет ХХХХХААААА ХА. Бедните и слабите нямат такова нещо.
68
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До терминал 2А кога ще разпуснат БКП -ГЕРБ . С Партиината стругарка и Червеногербера от Банкя със стърчащият Партиен билет от задният джоб.