Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля! 131 са "За" това

Единодушно от БСП и ДПС гласуваха против правителството
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 09:17, Камелия Цветанова
217

Снимка: Dnes.bg

Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля след гласуването на внесения вот на доверие от БСП за провал на политиката му в сферата на сигурността.

Зад премиера и министрите му застанаха 131 депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля".

Още по темата
Единодушно от БСП и ДПС гласува против правителството.

Това е вторият вот на недоверие, с който опозицията се опита да събори кабинета. Първият беше в края на януари, когато левицата го обвини, че държавата е на ръба заради ширещата се корупция. Тогава само левицата гласува в подкрепа на вота.

Дебатите по втория вот, които се проведоха на извънредно заседание във вторник, продължиха безпрецедентно кратко време.

След като никой от ГЕРБ не взе думата, а на трибуната не излезе и нито един министър, изказванията отнеха едва 90 минути.

"Воля" пък бойкотира вота и бе изпратила по същото време двама депутати да занесат кокошки, пуйки и каракачанска овчарка на Цветан Миланов от монтанското село Якимово, който спи с петлите си, за да не му ги откраднат. А лидерът Веселин Марешки по същото време пълнеше дупки във Варна.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче откри дебата с 20-минутна реч. Тя напомни, че три врачански села се самоорганизират да си оправят дупките по улиците, за да не се пребиват. Каза за стотиците неразкрити кражби и грабежи (60%), 85-те процента неразкрити телефонни измами, които са изтеглили 5 млн. лева.

"3 милиарда и половина си плащат данъкоплатците, за да ги бият и ограбват", заключи Нинова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също се изказа.

"Да дадем мощен отпор на омразата и радикализма. Всички граждани на държавата трябва да живеят в заедност, както е завещал Васил Левски и по модела на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган", заяви той, след като още преди време даде заявка, че депутатите от движението ще подкрепят вота.

Макар че не взе думата по време на дебата, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов направи просторно изказване в кулоарите на парламента.

"Колегите от БСП винаги когато правят един вот, да ни питат за консултация къде са слабите политики. Не видях никакъв аргумент. Съжалявам, че нямаше смислен дебат", коментира той.

Според вътрешния министър Валентин Радев вотът бил несъстоятелен, а това била и причината той да не е мотивиран да отговаря на опозицията.

Другият министър, чийто ресор бе атакуван от БСП, Красимир Каракачанов отсече, че по-безсмислен и жалък вот не билвиждал.

"Бях се подготвил за всяка от 9-те им тези от мотивите, но когато никой нищо не те пита, как да им отговоря?", обясни той защо не е излязъл на трибуната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шеф на данъчна служба си хвръля оставката след 13 години работа. Не е корумпиран! Това се случва, след като лично човекът със сглобяваната главаЦЦ го натиска да направи престъпление в полза на приближен престъпник. Данъчният има една седмица да реши проблема. Данъчният не решава проблема, защото ако реши проблема, ще стане зависим и до безкрайност, ще бъде шантажиран.Втори път е предупреден, вече с емисар на човекът със сглобяваната глава, като добрият тон го няма, само заплахи за съсипване и че
140
12
 
8
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Другари пикате ли газ(:(:(:Аз ви казх,пълен мандат,после пак естествено го избираме Бойко,абе има няма 7 8 годинки още само ще драскате по сайтовете без файда.(:(:(:(:
139
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП може да родят едни дебели кафяви торти.
138
10
 
6
 
! Отговори
м преди 5 години
Народа ще разпореди кой ще управлява, засега е ББ.
137
5
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До *** защо иска власНикой не може да иска Властта,защото Властта е у мен. Корнелия има за задача да свали "Борисов 3". Дали след това ще управлява е въпрос на наша преценка. Зависи от това, на кой ще дам Властта, ще я дам ли изобщо. Но, ако няма на кого да я дам, ще бъдете свидетели на смъртта на Българската държава. Тя ще умре, пред очите ви и очите на вашите деца, а с нея, ще умрете и вие.
136
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един Орбан от групата на БСП трябва да се роди!
135
7
 
10
 
! Отговори
Курни защо иска влас преди 5 години
Всъщност тя е мултимилионерката за кво се бори?Да стане милиардерка ли?
134
1
 
10
 
! Отговори
До 141 преди 5 години
Тази мантра няма да ти помогне - БСП и ДПС не са скачени съдове. Въпросът е, че ГЕРБ не може самостоятелно.
133
4
 
12
 
! Отговори
Свобода на словото преди 5 години
Що е то? Предаването на Милен Цветков трябваше да падне от ефир, за да осъзнаем истината. Когато чрез страницата на Министерския съвет Валери Симеонов заплаши журналист, ние си замълчахме. Когато... Така стигнахме до последното. Докога няма да спираме грозните явления при първото им проявление?!!
132
12
 
4
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Ххахахах Турци и комунисти искали да свалят ГЕРБ и да управляват Ххахахахх
131
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Николай Гацев, който е бил поканен в сваленото предаване на Милен Цветков и точно заради неговото изказване предаването не вижда бял свят.Банков документ от досието на Бойко Борисов /в европейска страна/ за 500 тона злато депозирани през 1982 година от България в централна банка в Европа, на стойност около 2 милиарда долара, на името на Тодор Живков, през 2005 година първия траснсфер от сумата отива към Фондация Аденауер, след което от Фондация парите отиват към политическия проект ГЕРБ.
130
2
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До НаблюдателТук и аз съм съгласен.
129
2
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Анонимен"Борисов 3" з акаквото и да го хванеш, вс ее за вот на недоверие. И главната причина да стои са интересите на ОП и Влаерката Симеонов. Патриотарите се оказаха 100 пъти по-големи властолюбци и службогонци, от самите гербери;))) Последните са просто крадливи, но патриотарите искат повече от това да бъдат едни долнопробни крадци. Но аз това го виждам, като качества и в електората им де. А когато има по-лоши от ГЕРБ, Бойко трупа точки, понеже собствените им несъвършенства не блестят.
128
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Трябва ни нова кръгла маса и нов обществен договор. Имаме нужда от бързи практически решения за здравеопазването, образованието, икономиката, сигурността. не ни трябва самодоволното перчене, ние не сме *** и знаем какво ни трябва. Да не ни правят на балами. Активно гражданско общество!
127
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ съсипаха хубавата ни държава,плаче ми се!Махайте се!И дадохте всичко на чужденци,те да решават за нащата страна,включително и институциите ни!Вън предатели!
126
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честит имен ден на левашката партия БСП за имения ви ден един твърд немит сополив црън да го преглъщате со кротце со благо и да Бойко Борисов все ще е на власт
125
2
 
6
 
! Отговори
До 123 преди 5 години
Абсолютно подкрепям. Нацията е болна, училищата са следващите търговски дружества, наука нема, армия и военна мощ - хич, горе се боричкат и едните, и другите - всички са популисти.
124
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващият петък вот на недоверие заради неразкрит виновник за пиянска свада в с.Деревишка могила ,община Кърджали ! Г-жа Нинова като е пълна с идеи за благото на България,защо не направи правителство,когато ББ подаде оставка ? Защо не пое властта и с ролята си на премиер да разоблечи ГЕРБ и не тикна ББ в затвора ?! Защо не даде поне един пример с реалистични аргументи,математика и икономи,някъде,където ГЕРБ грешат,а те не биха сгрешили ? Само за разни върховни глупости говори тая......
123
5
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Вотове на недоверие, трябва да бъдат инициирани непрекъснато и този парламентарен инструмент да се позлва на максимума, независимо дали успява или не. Ясно е, че патериците ОП и Воля бяха създадени за да спасяват Бойко, точнов такива ситуации. Но вотовете на недоверие ерозират доверието в "Борисов 3" и подкопават нормалният парламентарен процес на спинкане по столовете и гласуване с чужди карти, както и дразнят Особите Цицерон и Тиквоний.
122
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Европредседателството дойде шумно и шумно приключи, по средата - въздух!