Всеки с проблема си: ГЕРБ дебнат Слави и Манолова, ДПС – Ердоган

БСП става все по-консервативна, а всеки от патриотите се оглежда за нов партньор
6 юли 2018 13:30,
54
Всеки с проблема си: ГЕРБ дебнат Слави и Манолова, ДПС – Ердоган
Снимка: архив "Булфото"

В политически план ГЕРБ все повече идентифицира две нови заплахи – Слави Трифонов и Мая Манолова. Това смятат наблюдателите от Института за анализи "Иван Хаджийски".

Досега властта допускаше и двамата, защото могат да оспорят ролята на левицата като потенциална алтернатива. Но сега като че ли евентуалните им действия вече се схващат като опасност и критичността към тях осезаемо се засилва.

Това пишат наблюдателите от Института за анализи "Иван Хаджийски" в традиционния си месечен обзор на политическите процеси в страната.

Още по темата

ДПС също е нащрек. Основното внимание на партията е насочено към процесите в съседна Турция. От института напомнят, че движението се ангажира недвусмислено с опозиционния кандидат Индже, загубил изборите срещу Ердоган.

"Отношенията с новото управление на Ердоган постепенно ще станат първостепенни. Може да се предположи, че активната роля на ДПС в турския изборен процес не се дължи на надценяване на шансовете на Индже, а на повдигане на собствената цена, на показване на сила и влияние като изходна точка за едни бъдещи разговори", смятат наблюдателите.

Те отбелязват и че във вътрешен план ДПС продължава да следва традиционната си тактика – подкрепа за властта в почти всичко, с изключение на персонални назначения и вотове на недоверие.

Трите партии в "Обединени патриоти" пък са на различно мнение по всички теми с изключение на подкрепата си за кабинета, анализира институтът. Според наблюдателите всяка от формациите в коалицията се оглежда за каузи и партньори за бъдещо политическо участие отделно от другите.

В обзора си анализаторите се спират и на приключилото европредседателство. Според тях тезата, че то е било успешно надделява.

"Минусът за Борисов е, че в твърде голяма степен се идентифицира с външната политика и ще му е много трудно да "слезе" на равнището на вътрешните проблеми, без да търпи загуби от неубедителни ходове", смятат те.

Анализът напомня, че в центъра на общественото мнение сега застават социални проблеми.

От института смятат, че стабилността на управлението в момента изглежда неоспорвана и че предсрочни избори са малко вероятни. Те обаче напомнят протестите на майките, проблемите с болниците, избягалите затворници и усещането, че институциите не функционират. Според анализаторите това са "индикатори за трупащо се социално напрежение, което може да има своите есенни проявления".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
17
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Новите ни кандидати под прикритие са Трифонов и Манолова !
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те дупесе са мерудия навсякъде
21
3
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До НЕКефереАамедаа Доган сам си направи Възродителен процес, започвайки да проповядва, някакъв вид Тенгрианство, а останалите се надяват на Индже войвода за Свобода от Ердоган, т.е. Бойко;)))
20
3
 
15
 
! Отговори
НЕКефере преди 5 години
А ДуПеСе защо се месят в изборите на съседна държава ???
19
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друг вятър повява от зад океана и е ясно, че баце е пътник. Въпросът е, има ли кой да му потърси сметка? Много каши забъркаха грабаджийте. Ще има ли кой да отмени лобистките закони, да преизчисли пенсиите на всички за да се премахне усещането се несправедливост у пенсионерите, да въведе строг контрол на осигуровките, да потърси онези пари от здравната каса....... .
18
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мая е от гнусната крадливо соцкотило, кой има вяра на тая, какво е дала тя лично, върви към целите си, а те са грабеж и лично облагодетелстване.
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе всички и БКП_бсп и гроб и ДПС и Патриотите и демократите и марешки и пр.ако някой съм пропуснал да не съжалява всички тия ограбват и тормозят и унищожават бавно и мъчително България та да си дойдем на думата Да го дуфат ама на кьоравия Асан ежедневно
16
7
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Дебнат? какво ще дебнат ГЕРБ със своите кадри, клюкарки от селските седенки!
15
2
 
30
 
! Отговори
разсъждения преди 5 години
"Трите партии в "Обединени патриоти" пък са на различно мнение по всички теми с изключение на подкрепата си за кабинета"---------Пък аз мисля , че са обединени от желанието да лапат парички , че вече може да не помиришат парламент . Все пак има алтернативи на хоризонта като " Възраждане" и на Велизар Енчев / забравих името на партията /, нищо чудно ще им отнемат мнооого гласове . Хората са отвратени от това , което направиха " тримата ПАРИоти"
14
6
 
21
 
! Отговори
slav4o преди 5 години
samo maia misliza za naroda
13
1
 
6
 
! Отговори
8889888 преди 5 години
До ГoшуНе е баш тъй !!!Сега Путин и Турция са дружки , освен икономически проекти имат и военни такива , заради които Ердоган се опъва дори и на НАТО/ за комплексите С-300 /.Просто Доган нещо не се разбира с ЕРдоган, имат си някакви търкания , но какво е точно - не знам
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган да си ги прибира тези с двойното гражданство а ДПС да ходи в Турция да му е опозиция.Тук са излишни.
11
13
 
10
 
! Отговори
сериозно ли бе преди 5 години
Мая Костинбродската афера и Славчо чалгаря кланящ се мутри и Доган???Няма достойни политици в България,всички са търгаши.
10
2
 
12
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
ДПС са креатура на ДС, неслучайно агент Сава зае толкова крайна проруска позиция. Не ви ли се струва странно, турска партия, на която лидера и има забрана за посещение в Турция, заради руските си позиции и отявлено антитурски? Та мисля, че и за слепите е явно
9
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е мухобоико и г.рберастите крадливи да се изметът
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските уфце си избират уфце.Краставите магарета през 9 баира не подушват.Те им дигат цените непрекъснато, тия си ги избират пак.Нема такава държава и такъв народ.Затова от 9 милиона станахме 6. Всичко мислещо се изнесе.
7
2
 
10
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой кого
5
12
 
33
 
! Отговори
Жоро Брюкселски преди 5 години
Мая Манолова започва да разрушава мита за безалтернативност на ГЕРБ, върху които стъпваше самочувствието на Борисов. Видимо ГЕРБ затъва във своята вътрешна политика и в създаля се вакуум Манолова изпъква. Ако тя намери подкрепа в инициативни граждани, които да създадат нов политически проект това ще нанесе тежък удар върху лидерските партии и особено много върху ГЕРБ.
4
41
 
16
 
! Отговори
5555 преди 5 години
Слави шута тотално изтрещя - кой ли го гледа вече. *** - той и политика - та той си е за раирани дрехи. Да не се прави на светец. Боже-боже какво его само. Не е истина. НЯМА АЛТЕРНАТИВА /поне засега/ на БОЙКО !!!