Цветанов: Между мен и Борисов няма напрежение!

Твърдението било кризисен пиар на БСП, каза той
Обновена: 7 юли 2018 14:55 | 7 юли 2018 12:45, Петя Славова
137
Цветанов: Между мен и Борисов няма напрежение!
Снимка: БТА

Напрежение между Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов няма. Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ, който обясни, че това твърдение е кризисен пиар на БСП.

"Като доказателство за това, че няма никакви проблеми, сутринта в 7.15 ч. заедно с премиера обсъждахме това, което се случва в момента и което предстои да се случи, и в 8.30 ч. му беше първата среща с премиера на Сърбия", посочи Цветанов пред bTV.

Още по темата

"БСП трябва да бъдат спокойни, тандемът Борисов, Цветанов и ГЕРБ са най-голямата парламентарна група, най-голямата партия, и ще продължат да бъдат такива, защото винаги работим, за да защитим обществения национален интерес", подчерта лидерът на ПГ на ГЕРБ.

"БСП вече не е тази партия, която беше преди година или две. В момента има негодувание в парламентарната група, има блокиране на всяко едно различно мнение. Жельо бойчев напуска, за да прави бизнес, което означава, че средата в България е добра, което противоречи на казаното от Корнелия Нинова и нейния екип, че средата у нас не е добра за бизнес", коментира Цветанов.

Няма непреодолими различия с Обединените патриоти, изтъкна Цветанов и допълни, че отношенията им са работни. Предпоследно: ГЕРБ няма да оттегли законопроекта за акциза за бездимните цигари (ОБЗОР)

Той отбеляза, че в момента в цяла Европа има различни напрежения във всяко едно правителство, като даде за пример Германия. "ХДС и ХСС, които традиционно винаги са били като един здрав юмрук, имаха ключови различия, които обаче успяха да изгладят", заяви той.

"Всичко добро, което се случва, е успех на всички. Когато възникне някъде проблем или напрежение  проблем, веднага лошият е ГЕРБ. Защото като ПГ ГЕРБ е 95 депутати и всяко ключово решение, което се взема в парламента, няма как да мине без гласовете на ГЕРБ", каза още Цветанов.

На въпрос дали са внесли лобистки законови поправки за бездимните цигари, Цветанов заяви: "Лобистки ли са тези поправки, когато всъщност искаш да повишиш един акциз, да намалиш печалбата на една частна компания, но да влязат повече приходи в държавата? Ако говорим за лобизъм за републиканския бюджет, да, действително ние лобираме да има повече приходи в бюджета".

"В Австрия например акцизът е 70%. 100% действително е несериозно, нереалистично и смятам, че беше прекалено силно като действие и стъпка", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До АнонименНЕ съм и НЯМА КАК да съм "адвокат" на "Столетницата".Обаче:-Я обясни що за "фалит"е следния ФАКТ:-От 97 процента от БВП през 1997 г.,Външния ни дълг СЕ СТОПИ до 13 /ТРИНАДЕСЕТ!!!/ процента през 2008-*** год.Под "командването" на бсп...И :-Как стана така,че само за девет години ТКВИТЕ от гроб,во главе с Тиквата и Кауня,направиха външния ни дълг от 13 на..почти 30 /ТРИДЕСЕТ!!!/ процента от БВП?..та как разбираш ти"фалирането"?
30
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъка , много мъка има в българската душа физкултурнико , когато те виждаме и ненавиждаме !Цепиш *** с безгранична наглост !
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо идеално щях да ходя на риба да пусна въдицата да си зема една кола и кафе и да докъртя как се случи че се писах дъждовен
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми пази боже да нее наел и там офис бюро че стават три ето обединени сдружения и се на видни места на булеварда гледаи ти скрит талант
27
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоВиновна е, защото за 26 години три пъти фалира България при Виденов, Станишев и последно при мафиотът Оеашарски!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно са по програми преразпределени или са разделили територията на части 1към 2 останалите нее важно по групи
25
4
 
33
 
! Отговори
факт преди 5 години
Вместо да замълчи след огромния гаф с изказването си за Китай,този милиционер с 6 апартамента пак продължава да лае.На хората им се повръща като го видят вече.
24
4
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Няма напрежение, защото са на един акъл. Физкултурния и пожарникар !Вижте се бе, прости българи !Тези двамата ви управляват вече 10 години.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тои затова ли бе там ясно пет за него и пет за бажанака явно ще се работи на витошка и събота
22
4
 
27
 
! Отговори
Име преди 5 години
не се опесняфай, комсомолски! нас, вашите *** отношеня c bb не ни интересуват. ценят се не думите, а делата ви! все го забравяте и все ще ви бъде припомняно! на живо! ин лаф, ако щеш! гледаме и виждаме, цветанов!
21
2
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и разбира се,за всичко е виновна бсп!...
20
3
 
27
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 5 години
Защо сте взели 1 млрд.заем от Китай?
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия 10 човека до зъболечението с насоки къде ги разпределихте
18
3
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
казах ви,макар че го знаете по-добре от мен:-Тия двамата са ДВАМА СЛУГИ НА ЕДИН ГОСПОДАР!От кръста нагоре са прегърнати,а отдолу се ритат яко по кокълчетата...В борбата си кой да бъде любимеца на Господаря.....за слуги това е разбираемо,но за..ЕЛЕМЕНТИ,дърпащи конците на цяла държава ,е ПАГУБНО за държавата!!!!!!
17
4
 
30
 
! Отговори
Колобър преди 5 години
Цветане, задават ти пряк въпрос и хората искат пряк отговор! Защо Бойко подписва договори с вражеска държава? Ти кой си? Едно се вижда - не си българин! Българите милеят за род и Родина! И правят всичко за добруването на народа ни! Такова нещо не се вижда и усеща от твоите дела! Народа ни е около 5 милиона вече! Пак питам ,ти кой си и какъв си? Защо си срещу България?
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единият ти крак тръгва в едната посока, другия крак- в другата. Въпрос: получава ли се напрежение по средата?
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам оня шев на гилдията да нее в акция днеска на витошка бе на разходка с жена си или и тои е другар на падаря.Пъдар нее ли на бира
14
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До позорЩе ти се, червен ***!
13
17
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
изобщо няма никакво напрежение това са измишльотини на герб и на псевдожурналистите нямат работа и измислят само простотии
12
4
 
40
 
! Отговори
позор преди 5 години
В всяка нормална държава след изказването на Цветанов за Китай,в навечерието на срещата 16+1 той трябваше да е подал оставка и да изчезне от политиката..