Румен Христов оглави СДС след тайно гласуване

Новият председател обеща, че няма да има "лов на вещици"
Обновена: 7 юли 2018 17:11 | 7 юли 2018 16:58, Веселина Йорданова
84
Румен Христов оглави СДС след тайно гласуване
Снимка: архив, БулФото

На най-висшия си форум СДС избра Румен Христов за председател на партията.

Гласувалите делегати са 719. Действителните бюлетини са 691, а недействителните 28. За Румен Христов са гласували 369 делегати, а за Антон Койчев 322, съобщи "Фокус".

Още по темата
Гласуването за нов лидер на СДС беше тайно и продължи над 2 часа. Преброяването на гласовете на делегатите от изборните комисии също продължи над 2 часа. Резултатите за зам.-председатели на партията ще бъдат обявени по-късно на сайта на СДС.

След избора Христов заяви, че ще работи за консолидация на партията и няма да има "лов на вещици".

На 12 май стана ясно, че Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на СДС. Форумът на партията реши на 7 юли да се състои заседание, на което да бъде избран нов председател.

Божидар Лукарски смята, че синята партия трябва да има консервативно-патриотичен профил и е водил разговори за коалиция с НФСБ на Валери Симеонов. Това негово виждане предизвика критики в партията. На заседанието на 17 април се стигна и до физическа саморазправа между двата лагера в СДС.

Божидар Лукарски бе избран за лидер на 6 юли 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сдс уби българското животновъдство, продаде за жълти стотинки техниката и сградите на ТКЗС и сега българското село е умряло заради сдс.
76
0
 
5
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
До СлатинскиКакви три букви ОЩЕ БЪЛНУВАТЕ?И слепеца прогледна и слепеца прозря, че " ПАРТИЙНИТЕ " другари / подчертавам " ПАРТИЙНИТЕ " ДРУГАРИ, а не комунистите / се подготвиха за тъй наречената демокрация.ДС внедри във всички групировки свои хора. Парите се раздадоха.И Иван Костов ОПРАВДА доверието: поведе СДС към разграбване на България.ПРАВОИМАЩИТЕ ПАК СА ПРАВОИМАЩИ!А баламур*ниците вирят двата пръста и грачат: Който не скача е комунист!ХА - ХА - ХА ......
75
0
 
1
 
! Отговори
Слатински преди 5 години
Винаги, когато множество сърца горят за една идея, накрая те изгарят - до едно. А на сцената се появява самодоволен и самовлюбен някой Пожарникар. За да сгрее ръчичките си над въглените, останали след яркото зрелище. Той, Пожарникарят е отрицание на всичко онова, което някога бяха трите букви, дето сега мъркат покорни и се отриват о маншета на панталона му в очакване да им подхвърли нещичко в паничките и душичките.
74
0
 
4
 
! Отговори
ха,ха,ха, преди 5 години
СДС избра Румен Христов за председател на партията, човекът който като земеделски министър ме уволни и назначи бившата партийна секретарка на местото ми, а тя ликвидира предприятието. Голям демократ да го ..., цялата му партия са поmi***рчета.
73
0
 
2
 
! Отговори
Слатински преди 5 години
Може би се надяват лентата да се завърти в обратната посока. И пак накрая да сме много и пак да има искряща вяра. Само че трябва да помнят - дори да се завърти лентата обратно, тя ще стигне до момента, когато една шепа хора реши с отлюспваща страст: Да сме малко, но да сме истински, твърди, безкомпромисни, единствени и не потворими! Всъщност - да са те, другото и другите - кучата ги яли.
72
1
 
1
 
! Отговори
СТАНИШЕВ+БОЙКО=ЛЮБОВ преди 5 години
ЗА ДЕМОКРАЦИЯ НИКОГА НЕ Е КЪСНО,НАДЕЖДАТА ВИНАГИ УМИРА ПОСЛЕДНА.НЕ СИ МИСЛЕТЕ,ЧЕ ТАКА Е ЛЕСНО ДА СЕ СВАЛЯТ КОМУНИСТИ ОТ ВЛАСТ.ТЕ СА БИЛИПОДГОТВЕНИ ПРЕДИ 1989г.ДА ИЗЛЪЖАТ НАРОДА С ВНЕДРЕНИ ГЕНЕРАЛИ И ЧЕНГЕТА ОТ ДС В ПАРТИИТЕ ЗАОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ТЯХ.ПРЕХОДА БЕ ДЪЛГОГОДИШЕН И ТЕЖЪК,НО ТЕЗИ ГОДИНИ БЯХА И ЗА РАЗОБЛИЧАВАНЕ И ИЗЧИСТВАНЕ НА АГЕНТУРАТА ИМ ОТ ПАРТИИТЕ С ИСТИНСКА ДЕМОКРАТИЧНА ЦЕННОСТ.ЦЕННОСТ НА,КОЯТО МОЖЕХ МЕ ДА СЕ НАСЛАЖДАВАМЕ И ДА ЖИВЕЕ МЕ.НОВИ ИЗБОРИ,НОВА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички членове на СДС бяха на конференцията.
70
3
 
3
 
! Отговори
До БГ преди 5 години
Поредна победа над внедрените ченгета-комунисти!Успех радетели за свободна България!
69
1
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
За пореден път се потвърди, що е казал народа: Нов бардак със стари к*рви не се прави.И тази е актуална: Късно е моме, мандалото падна!Та: Славната БКП, чрез своята ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, се рои-рои и създаде десетки " демократични " сбирщини от " демократи ". СДС бе една от водещите " опозиционни " сбирщина. Благодарение на внедрените другари в СДС, " ПРАВОИМАЩИТЕ КОМУНИСТИ " разграбиха и си поделиха богатствата на България.Разбрахме ги, обаче вече е късно: МАНДАЛОТО ПАДНА!
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия циркаджии реално не съществуват от 2005г. когато се разпаднаха на 3 части (и после на още няколко), но въпреки това техни единични кадри, успели някак да се докопат до властта, продължаваха дълги години да нанасят огромни щети върху България!Да си припомним само Петър Москов, който ще остане в историята с прякора "***", с чиито "реформи" здравеопазването е в клинична смъ-рт, и доведе до истинската смъ-рт на хиляди невинни хора, опрели до него...
67
0
 
11
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Безразлични са ми. Годината 1990 отдавна отмина. Толкова наивни бяхме тогава, вярвайки в тях и в новото, което жадувахме да дойде. А ни излъгаха. И тези ни излъгаха, освен всички други.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дошли обратно в либе растиятаЧ!Поздрави! Ваш ментор Дьорд Шорош!
65
0
 
8
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Превъщат СДС отново в соро соидно НПО...
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС излъга българите и е една от основната причина за провалената България понастоящем.... ..Едва дръзнаха да се откъснат от менторите и идеологията на "прехода" и да станат истински десни, и веднага им спретнаха майданче!
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая притурка на ГЕРБ от кабинета Боко - 1, заедно с Кабагайдов и другите притурки на ГЕРБ ли ще са дясната алтернатива???Нали уж щяха да са нови лица?Каква е борбата в СДС - кой да се домогне до позицията притурка на ГЕРБ?Жалка история
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъжна работа! Като човек с десни възгледи просто ми е жал как от години в България няма реална дясна алтернатива за управление. Според мен причината е в липсата на харизматичен и решителен лидер, който да успее да покаже на хората, че захласването им по Буци не води държавата до никъде, освен до вечните последни места във всички класации за развитие, корупция и обезлюдяване.
61
2
 
5
 
! Отговори
Дедо Цар преди 5 години
Дърт комунист.Жалко за СДС. Но какво да чакаме от нещо създадено от др. Луканов.Така и не се създаде независима от БКП партия.БКП - БСП = ГЕРБ
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СДСНяма вече кого да излъжете! Електората забягна на Запад!
59
2
 
6
 
! Отговори
1/2 преди 5 години
Но този РХ има половин грам мозък. Не намериха ли седесар с поне един грам мозък?
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Келепил има в тая работа политиката ей КЕЛЕПИР !