Лукарски се оттегля, СДС избира нов лидер на 7 юли

Националният съвет на сините насрочи дата за конференция
12 май 2018 15:20,
25
Лукарски се оттегля, СДС избира нов лидер на 7 юли
Снимка: архив "Булфото"

СДС ще избира нов лидер на 7 юли, а сегашният Божидар Лукарски обяви, че няма да участва в надпреварата.

Това стана ясно след днешното заседание на Националния съвет на синята партия. Форумът взе решение за провеждане на Отчетно- изборна конференция на партията на 7 юли 2018г. На нея ще бъде избрано ново ръководство на СДС  и ще се проведе политически дебат за бъдещето на синята партия, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Националният съвет е взел решени е и, че на местни избори местните организации ще имат свободата за коалиране на местно ниво без санкция на националното ръководство.

"Смятам че, е необходимо освежаване на председателския  пост", каза Лукарски след като обяви, че няма да участва в лидерската надпревара. Според Устава на СДС той и цялото ръководство ще излезе в оставка от насрочената дата за провеждане на Отчетно-изборна конференция  - 7 юли 2018г.

За председател на Националния изборен щаб бе избран Илия Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Голямата политика на алчни и безскрупулни хора сведе СДС до 300 човека от 1 000 000 през 1990 г.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не обвинявайте никого,всички партии бяха смазани,а други направо заличени от ГЕРБ.Сега ГЕРБ и патриотите заеха мястото на СДС и ДСБ,но управляват зле,народа не ги диша!Хиляда пъти по-добре да си беше останала старата десница.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съюзът на ДС беше закрит от Иван Костов. Това е нова партия на Иван Костов, която няма общо със старото СДС.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само луди са останали в СДС. Абсолютно падение и заради глада и липсата на пари ще продължат да се бият.
13
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 години
СДС си беше един брилянтен проект на комунистическата ДС да използват желанието на народа за промяна и да си намъкнат техните си хора отново във власта . След приключване на основната и функция тази "партия" е "пусната по течението " и оставена да си изчезне от самосебе си . Което и ще стане съвсем скоро . Няма силни ледери, мераклиите за симпатизанти намаляват със всяка година , няма никакво присъствие в политическия живот на страната . Скоро и новини за тях няма да публикуват. Полит. трупове
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващото боксово шоу ще е на 7 юли.
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никоя партия няма да пусне и тия на клона. Вече няма МЕСТО. ПАРИТЕ не стигат!
10
18
 
4
 
! Отговори
Mарин преди 5 години
ФИЛИП КИРЕВ е роден през 1973 година . Семеен е, има висше образование магистър инженер. Завършил е Математическа гимназия и Техническия университет в София.От 1993 година е член на СДС и се занимава с активна политическа дейност. От 1998 година работи като ръководител и координатор по Европейски проекти и има успешно реализирани над 20 проекта, насочени предимно към младите хора в сферите на образованието, културата, международните обмени и социалните дейности.От 2013г. е главен секретар на СДС.
9
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия кои бяха?Дето внесоха отровните ваксини или дето гласуваха с ГЕРБ заема от 16 милиарда?Айде у лево!
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на човечеца! Като виждаш, че не ставаш, оттегляш се.За съжаление в момента десницата няма харизматичен лидер, който да обедини есички партии и партийки в едно.
7
18
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Най правилното решение е отново за председател на СДС да бъде избран Иван Костов той е обичан и уважаван не само от синия електорат но и от 70% от българите.Ако това стане отново ще има стотици хиляди симпатозанти и митинги и СДС ще спечели следващите избори.
6
2
 
33
 
! Отговори
123 преди 5 години
Лукавски си отива!НЯМА по-добра новина!За съжаление истинските седесари или умряха, или се оказа че са комунисти под прикритие и милионери от 1997 г. насам!
5
2
 
7
 
! Отговори
Киро Жарта преди 5 години
А Филип Кирев?
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ПОСЛЕ. ЕДИН АБСОЛЮТНО БЕЗПОЛЕЗЕН, ДОРИ ВРЕДЕН ЕЛЕМЕНТ.НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО Е РАБОТИЛ СА ГО ИЗХВЪРЛЯЛИ СЛЕД ДВЕ-ТРИ ГОДИНИ.ДОРИ И ЖЕНА МУ ГО ИЗХВЪРЛИ.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казваше Желю: "Партизанщината....". Точно тя съсипа надеждите на хиляди. Така се подиграхте с вярата на хората, че няма накъде.
2
5
 
20
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Много важно ! ! !
1
17
 
18
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Дано сме по-разумни този път и да изберем подходящия председател на СДС. Не може вече стотици хиляди привърженици на синята идея да нямат представителство в парламента и в политическия живот на България.