Защо, защо, защо: От президента за чумата по животните

Румен Радев очаква стопаните да бъдат компенсирани
Обновена: 16 юли 2018 18:23 | 16 юли 2018 15:00,
259
Защо, защо, защо: От президента за чумата по животните
Снимка: архив Булфото

С тревога следя действията на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата, заяви президентът Румен Радев в становище до медиите.

"За съжаление, гневът на пострадалите стопани и на хора в цялата страна е вече налице. Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и предварително, за да бъдат убедени в предприетите мерки, както и в гарантирането на интересите им", посочва президентът.

Още по темата

Според Радев кабинетът трябва да отговори и занапред ли масовото изтребление на здрави животни ще е единствената мярка за овладяване на подобни кризи.

"Защо не бяха предприети превантивни мерки: налагане на карантина, наблюдение? Защо се пренебрегва ваксинирането? За пореден път се поставя въпросът за надеждността на оградата по границата", пита президентът. 

"Очаквам адекватно компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на качеството на стадата и психологическата травма от унищожаването на животните изискват време.

То трябва да бъде използвано от правителството за подкрепа на засегнатите стопани, за да възстановят поминъка си и най-вече за разумни действия за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще", апелира държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
6
 
33
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Радев така ли не усеща, че го използват?Какво разбира от клинични симптоми? От вирусология, епидемиология?Да се консултира със специалисти преди да говори такива неща.Прав е за слабата организация в тази сфера, но това е от 30 години, не от днес.
174
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видях една коза да облизва ***-чумата-да я затворят под карантина веднага-тоя човек е време да го прегледат психиатри-такава наглост е пример да се опише в историята за най-идиотските прояви
173
11
 
32
 
! Отговори
Dr.Kucho преди 5 години
Абе и на тоя взеха ушите да не му се виждат
172
5
 
26
 
! Отговори
Джендъра преди 5 години
Искам да живея в бяла държава с европейски ценности и мислене. Слушайте си чалгата докато чукате железото в гаража и си трайте. Хрърляйте си цигарете от прозорците на автомобилите и злобейте защо бизнесменът има повече. И трийте билетчета от лотарията!
171
5
 
29
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен 52,кой гербер ще иска президентска република,нали тиквата и останалите ,ще бъдат изритани на бунището.
170
2
 
35
 
! Отговори
МАЛКА ПОПРАВКА: преди 5 години
ЧУМНИЯ ВИРУС --ПО СЪЩЕСТВО НЕ Е ОПАСЕН!ОПАСНА Е --ВТОРИЧНАТА ИНФЕКЦИЯ ПРЕЗИЗВИКАНА ОТ НЕГО , ПОРАДИ НАМАЛЯВАНЕ НА СЪПРОТИВИТЕЛНИТЕ СИЛИ НА ОРГАНИЗМА!ПРАВИ СЕ:1/ ПЪЛНО ИЗОЛИРАНЕ НА ЦЕЛИЯ РАЙОН НА ЗАРАЗАТА!2/ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КРЪГОВА ИМУНИЗАЦИЯ. 3/ИЗБИВАТ СЕ САМО ЖИВОТНИТЕ ПОКАЗАЛИ КЛИНИКА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО!Др.ДАМЯН ИЛИЕВ И ЦВЕТАН ДИМИТРОВ --НЯМАТ ПРАКТИКА В ТАЗИ ОБЛАСТ И ВИ ЛЪЖАТ ЧЕ СМЕ ИЗНОСИТЕЛИ НА МЕСО , ЗАЩОТО ТО Е ДЕФИЦИТ ОЩЕ ОТ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ПРОМЕНИТЕ!
169
1
 
17
 
! Отговори
akud преди 5 години
аз само едно не разбра, има ли или не чума в този регион??????
168
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧУМАТА Е ГЕРБ !
167
9
 
26
 
! Отговори
КАК ЗАЩО..? преди 5 години
АМИ ЗАЩОТО ,Др.ДАМЯН ИЛИЕВ Е БИВШ ДОНОСНИК И ЗЕТ НА ПРОФЕСОР ГАБРИШНСКИ ОТ ВВМИ-СОФИЯ , БЕЗ ПРАКТИКА В ПРОМИШЛЕНОТО ЖИВОТНОВЪДСТВО , А ЦВЕТАН ДИМИТРОВ Е СИН НА ВАСИЛ ДИМИТРОВ , БИВШ ШЕФ НА КДНК КЪМ ЦК/БКП И СЪЩО БЕЗ ПРАКТИКА В ПРОИЗВОДСТВОТО НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО.ПАРАШУТИСТИ НА БКП/БСП --ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕДРИТЕ ВНОСИТЕЛИ НА МЕСО И ЕДРИТЕ ФЕРМЕРИ И ДА СЪЗДАВАТ ЕВРОСКЕПТИЦИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ!ЦЕЛТА Е --ДА СЕ ВИНОВНИ ГЕРБ И БРЮКСЕЛ, ЗА БЪЛГАРИТЕ.
166
4
 
22
 
! Отговори
Борко преди 5 години
Бойко продаде овцете на арабския свят и тия болните къде са и тях ги изнесе .двоино взе сега ще плати на половина
165
1
 
18
 
! Отговори
ДО 163 преди 5 години
И кой полицай е бил кандидат президент?Нещо не се връзват нещата ...А и има полицаи без фуражка да запарва мозъка
164
6
 
28
 
! Отговори
Евря преди 5 години
Президента да помогне с добри адвокати за да може хората да съдят правителството защо първо не лекуват животните а ги убиват и анонименият коментар да го хване чумата и да го убиват с чадър
163
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чу *** няма,няма и в доклада доказателство,нито препоръка да се избиват животните,пробите са отрицателни.Има няколко умишлено заразени животни,но не с чу ***,а Бог знае с какво от някакви хора,използвали бутилки с чуждестранен етикет,оставени на мястото.Останалите са здрави,но ако ги избият за по-голяма сигурност,да им възстановят животните на хората,за да си покрият разходите и платят кредитите.
162
1
 
20
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонимен....po "komuniarsko " ?!?? vreme imashe istinski voenni i istinbska armia dragi !!! Togava dragi imashe i istinska darjava i istinski gord narod !!! A tapi tapungeri s lafove vinagi e imalo i ti iavno si edin ot tiah !!!
161
2
 
30
 
! Отговори
Славков преди 5 години
В кой ексарисаж изгарят труповете на ИЗБИТИТЕ животни? Как се транспортират? Ако е истина, че просто ги заравят - това е предпоставка за ЧУМА и по хората! Кой и по какъв начин евтаназира? Кой отпуска средствата, в какъв размер са те и на каква база са калкулирани?
160
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...а ти ЛУДАЧКО СИ ЗА ПСИХИАТРИЯТА и тоя лаф за тАпите военни се е родил ПО КОМУНЯРСКО ВРЕМЕ ясно ли ти е тАпчовице или каквото си там по пол
159
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Гадев виде ли снощи ШЕФЪТ ТИ къф кавалер и джетльемьен ий Путин хахахахаха,чадър само над неговото плешиво теме,ми като шефът ти е такъв ти какъв да си...същия....само с друга опаковка!!Днес нито една медия не показва погромите на "победителите""французи"над "фашистите" хървати, ПОГРОМИ!!!Какви кози и Овци ми защитаваш *** и другите две краве.тини!!!!
158
7
 
20
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Военните-много умниdo 165 Gnido gnusna ti si za publichen razstrel !!! Liberast prokajen !!! Radev e edin ot malkoto ostanali istinski voenni i istinski generali !!!
157
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** хубаво оправи ВВСто едно време , а сега и от животновъдство взе да разбира.
156
4
 
21
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...pri Jivkov imashe darjava I niamashe chuma !!! Sega ima chuma ,no imame samo teritoria !!! A ako pitate Briuksel tia veche ne e balgarska tia e evropeiska !!!