Защо, защо, защо: От президента за чумата по животните

Румен Радев очаква стопаните да бъдат компенсирани
Обновена: 16 юли 2018 18:23 | 16 юли 2018 15:00,
259
Защо, защо, защо: От президента за чумата по животните
Снимка: архив Булфото

С тревога следя действията на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата, заяви президентът Румен Радев в становище до медиите.

"За съжаление, гневът на пострадалите стопани и на хора в цялата страна е вече налице. Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и предварително, за да бъдат убедени в предприетите мерки, както и в гарантирането на интересите им", посочва президентът.

Още по темата

Според Радев кабинетът трябва да отговори и занапред ли масовото изтребление на здрави животни ще е единствената мярка за овладяване на подобни кризи.

"Защо не бяха предприети превантивни мерки: налагане на карантина, наблюдение? Защо се пренебрегва ваксинирането? За пореден път се поставя въпросът за надеждността на оградата по границата", пита президентът. 

"Очаквам адекватно компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на качеството на стадата и психологическата травма от унищожаването на животните изискват време.

То трябва да бъде използвано от правителството за подкрепа на засегнатите стопани, за да възстановят поминъка си и най-вече за разумни действия за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще", апелира държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
5
 
30
 
! Отговори
Др.Дамян Илиев ЛЪЖЕ! преди 5 години
ИМА ЕДИН ОСНОВЕН ПРИНЦИП ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА ЗАРАЗНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПО ЖИВОТНИТЕ ВЪВ ВЕТ.МЕДИЦИНА:1/ЗАТВАРЯ СЕ ПЛЪТНО ЗАРАЗЕНИЯ РАЙОН , ИНЕ СЕ ДОПУСКАТ ХОРА И ЖИВОТНИ В НЕГО.2/ОКОЛО РАЙОНА СЕ ПРАВИ , КРЪГОВА ИМУНИЗАЦИЯ НА ЖИВОТНИТЕ!3/В ЦЕНТЪРА НА ОГНИЩЕТО СЕ ИЗБИВАТ , ЖИВОТНИТЕ ПОКАЗАЛИ КЛИНИКА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО , КАТО ОСТАНАЛИТЕ ОСТАНАЛИ ЖИВИ , СЪЗДАВАТ СПОНТАНЕН ИМУНИТЕТ ОТ ЗАБОЛЯВАНЕТО!БЪЛГАРИЯ --НЕ Е ИЗНОСИТЕЛ НА МЕСО , ЗАЩОТО В СТРАНАТА ИМА ПОСТОЯНЕН ДЕФИЦИТ НА МЕСО И МЕСНИ ПРОДУКТИ!
154
10
 
30
 
! Отговори
Военните-много умни преди 5 години
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н.
153
8
 
30
 
! Отговори
читател преди 5 години
Вижте го този на снимката - изглежда като загрижен партиен секретар, след поредното поръчение от партията.Много е дагрижен. За народа. За партията, която мисли да всички и всичко.
152
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 11111 Военен или полицай - все фуражка. Но военния е за предпочитане - малко повече гънки и сиво вещество имат. Точно този избор направи и мнозинствотобългарски граждани на президентските избори 2016-та...
151
7
 
34
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Къде се скри барцелонския любовник ? Да застане пред народа и да отговаря за престъпленията си срещу българите.
150
8
 
34
 
! Отговори
стар комунист преди 5 години
Ей прости управници имаме и това е! За какво наблюдение и карантина ми приказвате бре? за всички болести по животните има ваксини! Аз не съм чул в последните 30г някой да ваксинира животни-в лошото тошово време във всяко село имаше ветеринарен лекар който следеше дали има болни животни и своевременно се предприемаше необходимото,но такива простотии като масово избиване на ЗДРАВИ стада НЯМАШЕ! За вашите идиотщини българинът е казал: да изгориш юргана заради една бълха! Продажници жалки имаме.
149
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и ето че за коч байряма,турците и арабите ще купуват от другаде(откъде ли),предстои да видим и ще разберем откъде иде заразата
148
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха.Нямаме аргументи и пускаме грамофона.-червени,бкп,кпсс...Вече не минава номера,дедовци Няма такъв филм вече 30 години..Гоните шейсетака ,а някои повече и излизате в незаслужена пенция.Дано успеете да изхарчите откраднатото,че животът е кратък.
147
4
 
18
 
! Отговори
Име преди 5 години
другарю радев, не е отговор, но не е и шега! ето: "Nancy Kerrigan Attack - Raw Footage - January 6"
146
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безсрамници, никаква чума няма, пълен фалш...Ще се разбере накрая...
145
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари герберастки ***.Изкарахте си надницата.150 лв за добиче.Бегайте да почивате.
144
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова пръдна, тоя се ***.
143
10
 
40
 
! Отговори
Радост вкъщи преди 5 години
Другарят Президент все повече отговаря на очакванията - и от ветеринарна медицина разбира!!!
142
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълно е тук с Гербероиди - коземразци ! Ама нали дават обещетения и на тях ....... ромейските ветеринари дано ги навестят и тях!
141
19
 
34
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
140
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговорните лица в държавата да се самосезират и да разследват незабавно Корнелия Нинова и БСП за умишлено заразяване с чума, с цел падане на правителството и обсебване на властта!
139
19
 
37
 
! Отговори
1111111 преди 5 години
От военен акъл не искаме!
138
16
 
34
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Напрежението идва от изказвания на хора ,който разбират от кози -такива като теб и Корнелия !Що не си гледаш пилотите и на тях е нужна ваксинация -падат като круши и на земята не могат да рулират ...
137
3
 
27
 
! Отговори
142 преди 5 години
Поне му е близко консултацията.Някои трябва да звънят в ел ей или барселона за съвет,зашото са сами като кучета.
136
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чорап Зелен,косултирай се с Генерал Деси по въпроса.