Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!

Нямало да допуснат да има каквито и да било съмнения в лобизъм
Обновена: 25 юли 2018 07:09 | 24 юли 2018 18:40, Камелия Цветанова
170
Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Само няколко часа след като президентът Румен Радев наложи вето на поправките в Закона за приватизацията, депутатите от ГЕРБ обявиха, че ще го подкрепят в пленарна зала.

Решението на най-голямата парламентарна група беше обявено от шефа й Цветан Цветанов.

Още по темата
По-рано пък от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че премиерът и лидер на партията се е разпоредил депутатите му да изработят нова поправка в закона, така че да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна, каквито изразиха от БСП, а и от малкия коалиционен партньор в кабинета - НФСБ.

"Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове", отсече днес Цветанов, който обясни, че вчера е имало заседание на групата с участието на Борисов.

Така че заради тези съмнения вчера се е стигнало до решението Даниел Кирилов като председател на правна комисия да разработи текстове, с които да се отменят всички законодателни предложения, внесени от депутати от ОП, които бяха приети в пленарна зала.

Става въпрос за искането на депутата от "Атака" Николай Александров, внесено в последния момент между двете четения на закона в чл. 32 в: "Специфични задължения, пряко свързани с осъществявания от приватизираното дружество предмет на дейност, с изключение на задължението за запазване на седалището, предмета на дейност, за инвестиции и трудова заетост, не могат да бъдат вменени на купувача за повече от пет години".

След Александров в последния възможен момент свое допълващо горния текст предложение внесе и Емил Димитров-Ревизоро (ВМРО), с което пък се въведе ретроактивно действие, т.е. важи и за вече сключени сделки: "Разпоредбата на чл. 32б-32в се прилага и за сключени приватизационни договори, по които към датата на влизане в сила на този закон няма непогасени плащания за неустойки за неизпълнени през първите пет години следприватизационни задължения".

Преди да бъде окончателно обсъден закона в пленарна зала, двамата поискаха предложенията им да бъдат оттеглени, но това не се случи и те бяха приети.

Заради тези текстове вицето и лидер на НФСБ Валери Симеонов заплаши, че ще напусне коалицията, защото според него с тях се обслужват лобистки интереси.

Явно обаче всички тези поправки няма да видят бял свят, след като ГЕРБ подкрепи ветото на Радев и законът остане без промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
39
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Ваканцията...идва и Боку иска да почне на есен на,,,чисто,без протести,за това наведе...глава.Много е...хитър.
117
7
 
45
 
! Отговори
айде да е хаирлия! преди 5 години
как е тръгнало Президентът върви към нота към Народното Събрание за разпускане, служебно правителство и нови избори
116
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб подкрепя президена??? Тея са се побъркали,. Тея антидържавни *** да подкрепят най - свестния президент, който сме имали - това е паралелна реалност! ГЕРБ да си ходят. Достатъчно ни обираха и крадоха. Да се махат и да гният по затворите!
115
3
 
69
 
! Отговори
Наглите 3-3 преди 5 години
За какво ти е тази власт още?Беше пожарникар,беше милицинер,охранник на дедо,беше европредседател,папи те галиха,Меркел те нацелува.И бистришки тигър беше,мъж на банкерка,гуру асфалтира ни,надминахме Швейцария,уреди твоите хора.Е благодарим ти,тенкю,ашколсун,спсибо,данке..!! *** си отмаряй ходи по градове и села,усети народната любов...помисли си..( няма да ти сложим вето)
114
3
 
47
 
! Отговори
Наглите 3-2 преди 5 години
Поохраниха се твоите чеда не им трябва парламент.Заради теб спря развитието на Лъчко мозъка в пулмологията.Лилето я уреди,Цецка ще е посранник някъде,Делянчо се насанира,ЦЦ е жилищно уреден,концесии им даде държ поръчки..е стига.Разпусни бандата и ще видиш как ще те плюят твоите.Нужен си ба внуците си-да са ти живи и здеави,на нас не си.Може ли да мине поне седмица без ваши(твои) гафове?*** пиши мемоари(виц)..и да четеш ще имаш време..ама недей Винету..на внуците си
113
3
 
43
 
! Отговори
Наглите 3 преди 5 години
Нсглостта съчетана с проЗтотия с липса на образование ражда поразителни *** като ББ,ЦЦ..и партия ГръБ. Съчетани в едно с ОП става вредно. ЦЦ се върна от мозъчният тръст..вместо да му преливат там мозък те са му извадили и последните капки. Колко нагъл тр да си,за да кажеш за нещо което си приел че не си??ББ е лека трица няма мнение важащо три дена.Боко прецакай ги.Закрий ГръБ.ти пари имаш..да му мислят дупетатите ти.Срам и позор сте
112
6
 
9
 
! Отговори
всеки всекога всичко преди 5 години
Борисов поиска, ГЕРБ му назначи суджуко терапия на простата със смазан еднок суджук.Активисти на Дъгата преминха под прозорците на терапевтичниа кабите с въгласи "суджук за секи"бат Коко Босия се обу
111
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нЕХРАНИМАЙКО, ***
110
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е некакъв театър за ***, Цветанов хем твърди , че няма лобистки текстове , хе щели да ги премахнат и преправят .Егати Смешниците
109
1
 
37
 
! Отговори
размисли преди 5 години
До КратунНе ми се вярва да е шизофрения , а добре обмислена стартегия за пред електората - АКО МИНЕ - МИНЕ . "Разединените патриоти - ВМРО и АТака внасят закона , гласуват ЗА . Следва ослушване от страна на ББ . Този път се надигна вой - оттегляме го , излизаме невинни като агънца - лошите чичковци от Атака са ни подвели . Сидеро$$ и компания са обезпечени парично както подобава , за да поемат недоволството , и така до следващия път
108
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да, когато проблемът опре до гъ-за, той е единствен. Не гъ-за бе!
107
1
 
19
 
! Отговори
ЯВОР преди 5 години
А пък аз от вчера вярвам. че има рептили.
106
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама в тая ТЕРИТОРИЯ НЕ ОСТАНАХА ЛИ МИСЛЕЩИ ИНДИВИДИ? Или всички се изнесоха?
105
3
 
48
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Каква е тази шизофрения? Гласуваме едно, започва недоволство, Баце решава, "да, всъщност сте прави" и айде обратното? Това са хора, без мнение, послушковци на Баце, а Баце няма акъл за държавник. Такъв парламент не може да води държава, защото просто не знае накъде. Цялата им енергия е впрегната в кражби и далавери. Докога ще ги търпим?
104
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИСНА МИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ВОДЕВИЛИ.
103
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЛКОВА Е ТЪМНО, ЧЕ ЧАК СМЪРДИ.
102
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВАЛА .........
101
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парламентарна република, премиерът разпорежда на законодателната власт какво да гласуват. Браво.
100
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Граждани за Ежедневно Разкатаване от Борисов - ГЕРБ
99
39
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тука има много дето не са съгласни, че Бойко е пич, ама и с тях и без тях той си е пич. Завиждайте !!! На него му е все тая дали ще ръкопляскате или ще ревете "Оставка".