Сидеров се закани на Симеонов: Лесно ще намерим кой да го смени!

Не съм го пратил в правителството, за да се разхожда с шумомер, каза лидерът на "Атака"
25 юли 2018 13:00,
183
Сидеров се закани на Симеонов: Лесно ще намерим кой да го смени!
Снимка: БТА

Напрежението между доскорошните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов ескалира. Лидерът на "Атака" призова вицепремиера да бъде честен и да си тръгне, ако не може да се справя. "Лесно ще намерим кой да го смени", каза по този повод Сидеров, цитиран от "24 часа".

Атакистът се включи днес в правителственото заседание, за да поиска оттегляне на закона за шума, внесен от Симеонов. Именно той се превърна в поредния повод за напрежение в малката коалиция, което ескалира с часове.

Преди дни Сидеров пое по стъпките на Симеонов по морето, за да види сам каква е ситуацията. Лидерът на "Атака" смята, че забраната за музика в курортите, наложена от партньора му, пречи на бизнеса и дори го убива.

Още по темата

"Аз изпратих Симеонов в изпълнителната власт, за да работи за стандарта, пенсиите, а не да се разхожда с шумомер в ръка", каза лидерът на "Атака".

Той допълни, че според закона за шума могат да се затварят заведения по преценка едва ли не на МВР, което ще нанесе щети на туризма, и ще е причина за по-малко приходи в сектора.

Сидеров обясни, че проектът на Симеонов е минал само на първо четене и може да бъде изтеглен. Според лидера на "Атака" действията на вицепремиера вредят на държавния интерес.

Той призова Симеонов да се извини на "Атака" и ГЕРБ в минимално кратък срок, заради думите по техен адрес, че са "лобистки спасители на редник Киро". Атакистът се зарече, че ако това не стане, ще заведе дело срещу вицепремиера.

По време на заседанието на кабинета Сидеров помолил премиера да въведе и "медийна хигиена".

"Не може вицепремиери и министри да се изказват, да лепят етикети, да обвиняват необосновано и това да минава като пролетен дъжд", каза Сидеров, цитиран от БТА.

По-рано лидерът на "Атака" призова Симеонов да признае, ако не може да се справя, за да търсят патриотите друг човек за поста.

"В крайна сметка аз не съм го пратил във властта, за да убива туризма, а да вдига доходите, пенсиите, за което ние водихме предизборна кампания, а не да утрепва български фирми, заведения, стотици дребни предприемачи, които си изкарват прехраната", каза Сидеров пред Нова.

Той обясни, че ако Симеонов не може да се справя с това," за което го е изпратил във властта", трябва да си признае. "Ако не може да се справя с това, да признава и ще бъде честно от негова страна, и ще търсим друг човек, който може да се справя", каза Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
12
 
! Отговори
seira преди 5 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА:140 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!
133
5
 
17
 
! Отговори
смях преди 5 години
Симеонов е мъж, Волен - пудел, а Борисов е играч. Остави ги да се хапят и давят един друг, а той си гледа сеира. И като дойдат изборите ще каже: "С кой да се коалирам, всичките са от един дол дренки". Сидеров, тоя пудел пред всеки силен върти опашката.
132
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще изгоним *** Бойко, *** Волен, джендъра WC Симеонов и всички ония 240 джендърчета в НС? Тия политически *** е наложително да се махат. Пак ли ще чакаме руснаците да ни освободят от тях? До кога ще управлява султан Бойко, а народе? До кога? Какво трябва да стане че да се вдигнеш и да ги ометеш? Продължавай да спиш те именно управляващите ще ти посекат главата. Всъщност те са започнали да го правят вече
131
1
 
16
 
! Отговори
Нещо бялата златка преди 5 години
се е поотвъртял - пак ще трябва да му натягат усмирителната риза!
130
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като се вледа човек в "интелигентата мутра" на Борисов и обкръжението му от баш хай...ду...ци и пишман патриоти рабира, че професор Иво Христов е бил напълно прав за "матряла"!!!
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов за едно беше прав - материалът е лош. Иска си или него, или Корнелия, или Волен, Сидеров, Каракачана... все отбор юнаци с все по-големи тумбаци. Послушен електорат, ей - кой на хранилка при тях, кой от глупост или слаба образованост... Все търчите да ги избирате. Ако се появи по-нормален кандидат, даже няма и да разберете. Няма лошо, дори не разбирате в тинята, в която сте.
128
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болен се прави на луд, не е, хитър е!Ние сме лудите, че ги търпим.Валерко кефи поне, че ги прави на луди калинки и не цепи басма. Иначе български политик свестен няма, това е истината.За да си в политиката, душата трябва отдавна да си я продал, а къде колко плащат си е бизнес за милиарди - долари, рубли, евро, всичко приемаме ние...
127
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, България бяха единствената партия, която си беше обявила с какви пари им е кампанията и не знам кой точно гей те подразни, та ги нарече с лека ръка гейове. Предполагам си платен *** на някоя от големите партии, така че спорът е безсмислен. Платен или не си предпочиташ лъжци и мутри да те доят, а пък негласуването е най-лесният и евтин начин мафията с малко гласове да си осигури желаното мнозинство. Очевидно само в бай *** си се припознал, само дето Алеко не призовава да не гласуваме...
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 138-Те щото гейовете от Дай България са по (свестни) ...-истината е както казва Алеко Константиновия герой-Бай *** е,че Сите са маскари и не си заслужава да ходи човек и да гласува.
125
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не упреквайте Волен и Валери, че ви правят на маймуни. Сърдете се на тия неграмотни и лесни за плитки манипулации българи, които ги избраха. То акъл се иска преди да се гласува. Беше ясно, че т.нар. патриоти мислят за всичко друго, само не и за онова, което обещаваха. Ама *** електорат заслужава лъжливи политици. Аз за тези не съм гласувал, нито за тези в Парламента. За съжаление "Да, България" не влезе. Малко са мислещите хора, в Бг е по-лесно да си мутра и лъжец с плитки послания.
124
1
 
3
 
! Отговори
Фен на Волен преди 5 години
ЕМО: Комплекс от сурово китарно звучене с емоционални вокали и завладяващи съзнанието текстове.
123
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО НОВ ПУДЕЛ СИ НАМЕРИ-ВОЛЕНЧО СМЕНИ ВАЛЕРИ.
122
0
 
20
 
! Отговори
алоиу преди 5 години
тъпанарите , дето гласувахте за тия.... къде сте бе? срам ли ви е бе? Кат нямате акъл, що гласувате бе?
121
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредната пишман коалиция на келепира се разпада. Толкова серии гледахме вече... Те преди 2 години се съдиха и не можеха да се гледат, биеха се пред камерите ,сега приятели! Дрън - дрън...
120
0
 
22
 
! Отговори
опаааа преди 5 години
ИЗВЪН БЪЗИЦИТЕ ТУКА , НАДУШВАТЕ ЛИ, ЧЕ СИМЕОНОВ ОТИВА НА КЪМ ДЕИНСТАЛИРАНЕ? ЗА ТОВА И ТОЯ УЛИЧЕН ПРЕВЪЗХОДЕН ПРИПЯВА... МНОГО ОСТРО ВЛЕЗЕ С БУТОНКИТЕ НА МОРСКИТЕ МУТРИ, ПЪК ЗА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ДОМУСЧИЕВ ДА НЕ ГОВОРИМ...
119
0
 
13
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Хвани единия, па удари другия! Все лъхат на гнило, време е да са в пенсия и да си харчат "заработенто" !
118
0
 
10
 
! Отговори
Лошо Сидеров, преди 5 години
Листопад е къде по- качествен... Да не говорим за Али Раза...
117
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ми е кеф да слушам как улични пумияри се лаят.
116
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При такива "партньори" в управлението на ББ не му трябва опозиция
115
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен добре им бърка.