Митьо Очите, газът, бежанците... Ех, лоша, лоша Турция

Според Касим Дал вече и гаргите не вярват, че Анкара е заплаха
Обновена: 6 авг 2018 15:32 | 6 авг 2018 13:30,
89
Митьо Очите, газът, бежанците... Ех, лоша, лоша Турция
Снимка: НПСД

Господ да даде на всяка държава такъв "лош" съсед като Турция. Това обяви зам.-шефът на "Народна партия свобода и достойнство" Касим Дал по повод помощта на Анкара при ареста на Митьо Очите преди дни. В писмо до медиите бившият депутат напомня и други действия на Турция към страната ни.

Касим Дал пише, че само за последните месеци на миналата година близо 59 000 души са задържани от турските граничари и полицаи преди да влязат в България.

"Турция пази границата ни от мигранти", написа Дал в позиция до медиите и допълни, че на този фон построяването на оградата на границата е било несъстоятелно. Но пък се оказало печелившо за нечий бизнес, смята политикът.

Според него Турция ни е върнала и в играта за газа.

Още по темата

"След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта. Благодарение на настояването на Президента на Турция Реджеб Ердоган, втората линия на газопровода "Турски поток", предназначена за доставка на руски газ до южноевропейските страни през територията на Турция, ще бъде насочена към България. Ех тази лоша, лоша Турция", пише още политикът.

Той припомни и че Турция пази историческите ни Църковни имоти и ги реставрира, като Желязната църква в Истанбул, и издържа финансово Главно мюфтийство. Освен това южната ни съседка имала и принос към икономиката ни.

"Според данни на Световната банка между ноември 2016 и ноември 2017 година българските граждани, живеещи и работещи в чужбина, са изпратили в България общо $1 666 000 000! От тях 813 млн. са от Турция, близо половината. На второ място са живеещите и работещи в Испания със скромните $193 млн.", пресмята Дал.

Той допълва и шумната акция на Спецпрокуратурата по задържането на групата на Митьо Очите отпреди дни.

"Изненадващо главатарят на групата, предупреден от "доброжелатели", изчезва яко дим в неясно направление. Истинската изненада обаче идва в 3 часа през нощта, в петзвезден хотел в сърцето на Истанбул, където турските служби за сигурност и обществен ред щракват белезници на ръцете на "боса" и неговите сподвижници", пише Касим Дал и допълва, че според него, за да има справедливост, групата трябва да бъде съдена в Турция.

"И един призив към така наречените паТреоти или националисти, както там се наричат днес: Спрете да плашите гаргите с Турция, защото вече дори те не ви вярват", завършва политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, г-н Дал, всичко е вярно, въпросът е обаче доколко безкористни са намеренията на република Турция? До този момент наистина има добросъседство и е хубаво да се надяваме да си остане такова, достатъчно сме заложници на недобросъвестни интереси.
7
17
 
21
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Ако турция пазеше границата ни нямаше да ги хващат всеки ден в бусовете за сърбия и румъния. Яко я пазеше чумата в Странджа нямаше да я има, ако беше добър съсед, нямаше да има шпионски джип откраднат от хотела на на брата на депесарски военен министър, заради който джип, България чрез митьо очите го върна. За това се укри точно в турция с помощта на бивш дпс депутат. Турците му върнаха жеста, но работата се размириса и по турски му врътнаха номер, че и на бечев... При турция всичко е отностелно
6
13
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Не са 1 млн, а 350 хиляди.
5
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой му пука за Турция?Тоя само лъже.Турците в Турция са изселници и не пращат пари тук. За разлика от българите на Запад, които хранят роднините си в България. Тези в Турция си гледат себе си.Питайте някой турчин в България дали го хранят роднините му от Турция. Това са едни лъжи. Турците в Турция са едни егоисти и мислят само за собствената си кожа. Не им щеме и парите, но да се пишат такива гнусни лъжи от този татарин е гадно.
4
15
 
19
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Ми в България живеят 1 милион турце. А налите *** оолитици не искат директ о от Русия газ а от Турция и тя да вземе печалба. Простотия. А пък турските партии колкото по ързо изчезнете толкоз по добре ви дърпате България към пропаста тя не ви е в сърцето.
3
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Митю Маркуча, със задното капково отводняване.
2
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Касим Дал , Касим взел...
1
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В грешка си, Дал. Зачеркнахме се сами от газовата карта, не ни е зачерквала Русия.Кой каквото си направи, друг не може да му го направи...