Митьо Очите, газът, бежанците... Ех, лоша, лоша Турция

Според Касим Дал вече и гаргите не вярват, че Анкара е заплаха
Обновена: 6 авг 2018 15:32 | 6 авг 2018 13:30,
89
Митьо Очите, газът, бежанците... Ех, лоша, лоша Турция
Снимка: НПСД

Господ да даде на всяка държава такъв "лош" съсед като Турция. Това обяви зам.-шефът на "Народна партия свобода и достойнство" Касим Дал по повод помощта на Анкара при ареста на Митьо Очите преди дни. В писмо до медиите бившият депутат напомня и други действия на Турция към страната ни.

Касим Дал пише, че само за последните месеци на миналата година близо 59 000 души са задържани от турските граничари и полицаи преди да влязат в България.

"Турция пази границата ни от мигранти", написа Дал в позиция до медиите и допълни, че на този фон построяването на оградата на границата е било несъстоятелно. Но пък се оказало печелившо за нечий бизнес, смята политикът.

Според него Турция ни е върнала и в играта за газа.

Още по темата

"След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта. Благодарение на настояването на Президента на Турция Реджеб Ердоган, втората линия на газопровода "Турски поток", предназначена за доставка на руски газ до южноевропейските страни през територията на Турция, ще бъде насочена към България. Ех тази лоша, лоша Турция", пише още политикът.

Той припомни и че Турция пази историческите ни Църковни имоти и ги реставрира, като Желязната църква в Истанбул, и издържа финансово Главно мюфтийство. Освен това южната ни съседка имала и принос към икономиката ни.

"Според данни на Световната банка между ноември 2016 и ноември 2017 година българските граждани, живеещи и работещи в чужбина, са изпратили в България общо $1 666 000 000! От тях 813 млн. са от Турция, близо половината. На второ място са живеещите и работещи в Испания със скромните $193 млн.", пресмята Дал.

Той допълва и шумната акция на Спецпрокуратурата по задържането на групата на Митьо Очите отпреди дни.

"Изненадващо главатарят на групата, предупреден от "доброжелатели", изчезва яко дим в неясно направление. Истинската изненада обаче идва в 3 часа през нощта, в петзвезден хотел в сърцето на Истанбул, където турските служби за сигурност и обществен ред щракват белезници на ръцете на "боса" и неговите сподвижници", пише Касим Дал и допълва, че според него, за да има справедливост, групата трябва да бъде съдена в Турция.

"И един призив към така наречените паТреоти или националисти, както там се наричат днес: Спрете да плашите гаргите с Турция, защото вече дори те не ви вярват", завършва политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надали някой се заблуждава откъде този индивид си получава заплатата.
67
3
 
6
 
! Отговори
Рус преди 5 години
До Георги ЛамбуровЯвно си доста глупав , щом не си разбрал че в този му вид проекта беше грабежа на века . Естествено , че ще откаже Борисов . Но ти с птичия ти мозък няма как да го разбереш това .
66
17
 
9
 
! Отговори
Клет Седераст преди 5 години
Когато турците арестуват престъпника Ердоган и го осъдят за убийствата на хиляди турски граждани извършени по негова заповед, чак тогава ще повярвам, че турците са народ, а не стадо.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По професия съм адвокат. Имах случай да защитавам кюрд, който бе издирван в Турция за убийство, извършено посред бял ден. Както и да е, кюрдът успял да избяга в България, където бил заловен от бдителни български полицаи, които извършили проверка на превозното средство, в което пътувал. Нашите служби информирали турските служби и получили отговор, че наистина е извършено убийство, за което се издирва въпросното лице. Кюрдът е предаден на Турция. Добри сме и ние.
64
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НИЕ ПЪК НЕ ВЯРВАМЕ НИТО НА КАСИМ ДАЛ НИТО НА ДОГАН!!ТЕЗИ СПРЯХА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОРЕШАРСКИ И ВЪРНАХА ЗЛОТО НА ВЛАСТ!
63
7
 
11
 
! Отговори
Мизиец преди 5 години
Е, какво по-хубаво от едно добросъседство. Да, без Турция тук щеше да настане страшно бежанско цунами. Турция в момента действа, иска или не, в защита на българския национален интерес. Но и ние сме добър съсед. Успокоихме страстите срещу Турция, които се надигаха в Европа. Събрахме във Варна ЕС и Турция на най-високо равнище и допринесохме за подобряване на диалога. Когато е било възможно, също предадохме гюленисти на Турция. Да даде Господ на всеки народ съсед като България, да перефразирам Дал
62
7
 
5
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
Магнита Турция работи здраво.Всеки купува с евро,долари,анг.лири,левове турски лири.Защо ли?Купуването започна на 0.86 лв. за лира,при курс 0.26 лв. за лира,турска,просто не ми се мисли кой ще купува и кой ще продава?
61
6
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ha ha...a kak shte komentira gospodin Kasim Dal...meratsite na "dobria sased " Turcia..kam republika Balgaria..opisani v " Strategicheska dalbochina " a I dushebnite trepeti na segashnia turski president kam stranata ni otkrito spomenavani v negovite rechi ?!?? Neka sashto da si spomni za kakvo I na kogo T. Jivkov be zashlevil shamar ?!?
60
9
 
10
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
Тук се слагат диагнози между две държави,да прибавим и трета диагноза - Батак,Перущица,Брацигово,Панагюрище.Стигат ли...
59
10
 
11
 
! Отговори
Политически пророк преди 5 години
Касим "Дал"? Той не е Дал,а е Взел кеш от Турция,за да говори такива глупости.Мигрантите Турция ги спира,защото има кеш интерес от ЕС.Желязната църква я освежи,защото пак има интерес -като културно историческа атракция,както и политически интерес,за да се забрави геноцида над християнските народи.След време ще възстановява и сирийски исторически обекти,ако трайно се настани в част от сирийска територия,подобно на Кипър.
58
10
 
18
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
България и Турция трябва да бъдат вечни съюзници. Нямаме какво да делим.
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Динко ,Перата,Дъмпела,Дамбовците,Данчо пръча и др.
56
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
59000 са задържани.Динко и Перата са ги задържали,а не турските граничари.За целта двамата са използвали 59000 свински опашки.
55
4
 
18
 
! Отговори
Pesho преди 5 години
Предлагам Бойко,да отлети за Южна Африка и да направи добри връзки там,че в последствие може да хванат и братя Галеви така бързо,както Митьо гангстера
54
19
 
20
 
! Отговори
Прав си! преди 5 години
(До 59!)Ако ЕС не беше си платил за мигрантите Турция щеше да пази .....***!А всеки който обича повече Турция живеейки в България и плюейки я-е ясно какви интереси гони!Етническите турци в Бг. много знаят ама не им харесва особено да си продадат имотите и да заминат да живеят в Турция...Що ли?...
53
5
 
25
 
! Отговори
Ами да преди 5 години
ако ще стои до живот в Турция-НЕКА В ТИРЦИЯ ДА ГО ОСЪДЯТ ТОЯ НЕНОРМАЛНИК Дкмитър Желязков-Очите!!!Щом в България НЕ УСПЯВАМЕ...!
52
17
 
28
 
! Отговори
до Касим ДАЛ преди 5 години
"Турция пази границата ни от мигранти"-ЗАЩОТО ЕС И ПЛАЩА."Реставрира българската Желязната църква"-ЗАЩОТО Е ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ."Издържа финансово Главно мюфтийство-ЗАЩОТО Е ПРОВОДНИК НА ИСЛЯМИЗАЦИЯ."Групата трябва да бъде съдена в Турция"-ДА, СПРАВЕЛИВО Е ДА ЛЕЖАТ В ТУРСКИ ЗАТВОР.
51
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не казвам, че азиатската част е някаква дупка, напротив, Турция има прекрасни места. Казвам, че там има много проблеми, много от които типично азиатски, които турската власт неглижира и се прави, че ги няма. Казахте, че там са курортите им - а нима в същите тези курорти нямаше поредица от терористични нападения?
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В АЗИАТСКАТА ЧАСТ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КУРОРТИ НА ТУРЦИЯ.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При НАТО както и при Варшавския договор всеки си е пазил границата само вътрешно ЕС както и СССР е нямало вътрешни граници последните десетилетия след като са се укрепили като системи по техни договорености,но границите са били надблюдавани дори вътрешно като за лидери духнали изненадващо