Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС

Според премиера всички трябва да бъдат "обрани" на исторически теми
147
Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС
Съвместно отбелязване на годишнината в Благоевград. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за "по-обрани" приказки по исторически теми. Повод за коментара му са думи на премиера на Македония Зоран Заев, чe Илинденско-Преображенското въстание e македонско.

Борисов напомни, че със Заев съвместно отбелязаха 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

"Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани", каза още премиерът.

Още по темата

"Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества. Аз съм горд, че съм първият премиер, който чества Илинден, като се поклони на гроба на Гоце Делчев", заявява Заев в интервю пред 1ТВ, цитирано от "Поглед".

Вчера лидерката на социалистите Корнелия Нинова разкритикува задочно Заев и призова Борисов да реагира на думите му.

"Личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана", написа соцлидерката в профила си във Facebook.

Външният министър Екатерина Захариева пък контрира, че интересите на страната ни са добре защитени и правителството не приема "поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЪЛГАРИН,сигурно 1/3 от българите най-малко сме като вас господине,потомци на българи от Вардарско,Егейско и Одринско.Слава Богу не сме всички изкукали "либерали".Никой не мрази македонизма повече от македонските българи,поне около мен е така.Всеки който се *** с македонистите ще си го получи точно от потомците на прогонените българи от Македония и Одринско.
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се искат едни девет-десет цифрени суми, ясна е работата ...
80
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"по-обрани приказки" - ново попълнение в аграрно-политическият ни речник
79
2
 
51
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
Дядо ми и баба ми са от с. Смилево където е избухнало Въстанието. Живеели са в Битола . Дядо ми е бил комита с отговорни функции по въоръжаването, от един род е с Даме Груев. След разгрома на Въстанието и значителният брой жертви от рода ни дядо и баба с ляла ми и двама вуйчовци / малки дечица/ бягат от Битола в София, ЗАЩОТО СА БИЛИ БЪЛГАРИ !!! Изводите оставям на Вас . С уважение.
78
10
 
4
 
! Отговори
Баец преди 5 години
Направо да се съгласим с Коминтерна и да приключваме докато дойде ред Заец да влиза в ЕС!
77
12
 
18
 
! Отговори
продажници преди 5 години
продажната македонска *** ще я оставим на братушките да ги ограбят и тях до шушка
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баща му на Кирил Дрангов, бе!
75
0
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Зоран Заев е политик, и мърда натам, накъдето го натискат. Сега сърбомани и великомакедонци искат от него обяснение, защо е чествал в България годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. А по договора за приятелство с България той това трябва да прави. И за да се оправдае (пред горните), ето му обяснението: "Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества." Е сега трябва ние да го натиснем отсам: "Ще изпълняваш ли това, що подписа"? Ама няма кой
74
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските офицери ВЪВ ВМОРО са много А ПЪК БЪЛГАРСКИТЕ ОФИЦЕРИ ПРЕЗ БАЛКАНСКИТЕ И ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА РОДЕНИ В ДВЕТЕ ЗАГРАБЕНИ ЧАСТИ НА МАКЕДОНИЯ СА ДЕСЕТКИ ЛЬОЛЬО САТАНАИЛСКИ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ СА КИРИЛ ДРАНГОВ ОТ СКОПИЕ И ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ ОТ ЩИП!Имаш интернет ,търсиш и четеш кратуно продажна,пуууу
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма го Божо да му даде малце ум в тази ситуация и станахме за срам и резил! Хе, да пратят на Заец петицията на Чекаларов и другарите му до Фердинанд с която искат помощ от България! Защо от България? - Защото са българи! Дайте я и тук да спомним каква е била мъка!!!
72
16
 
16
 
! Отговори
Анониен преди 5 години
До Сата НАТОСърбите и русите винаги ще бъдат наши братя!
71
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тук добре, ама нещо да е казал нашият премиер против изказването на Заев?
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си ж.а.л.ъ.к Примерчо .
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САТАНАТО ТИ СИ ИД,,ОТ И ТО ТОТАЛЕН,ТИ В ИМЕТО НА ИМАГИНЕРНО "БРАТСТВО"И МАЙКА СИ ЩЕ ПРОДАДЕШ!Каква е разликата дали ще я продадеш на РУСКИ ИЛИ СРЪБСКИ ШОВИНИСТ ИЛИ НА СЪРБОМАНСКИ БЪЛГАРОРАЗЕЦ ОТ БЮРМ??Страшно е какви кратуни виреят по България китна а аз си мислех че по-големи майкопродавци от болшевиките няма а то "либералните демократи" ги задминаха с 200км,в секунда.....УЖАС!
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да беше му се обадил лично да му го кажеш, вместо да лалаш пред медиите. То смешна работа..
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая искам по темата да кажа следното и да се запомни добре от българските политици и журналисти какво точно постигнаха гърците.След референдума нито ЗОРАН,НИТО НЯКОЙ ДРУГ "ЕТНИЧКИ МАКЕДОНАЦ"ЩЕ МОЖЕ ДА УПОТРЕБЯВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ "МАКЕДОНСКО"ЗА КАКВОТО И ДА Е,ПРОДУКТ,ВЕДОМСТВО,МИНИСТЕРСТВО,ВЪСТАНИЕ,ВИНО,АРМИЯ И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА.КРАЙ,ЗАБРАНЯВА ИМ СЕ И ДОРИ СОЛУН СТАВА В БЮРМ ТЕСАЛОНИКИ И ТАБЕЛКИ ПО ПАМЕТНИЦИТЕ АКО НЕ ГИ ПРЕМЕСТЯТ В ГЪРЦИЯ!ЕТО ТОВА ПОСТИГНАХА ГЪРЦИТЕ А НИЕ..на кочо макарите.
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше една камара народ да го изръчка, че да се сети да реагира на изказването...
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов лани беше срещу Северна Македония , после за Северна Македония !!!!! А сега ..... за никъде си , Тикво .
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въстанието начело с български офицери е есента на 1902 г.! А Гарвановци са били против кражбата на мис Стоун и са щели да изпортят работата!
63
1
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Ако сега не кажем ясно, че докато не започне да се спазва подписания договор, Македония няма да получи нашето съгласие за влизане в ЕС, нищо не сме направили. Така че Екатерина Захариева да не подхвърля реплики към БСП, а да си свърши работата. Необходима е официална декларация по повод на изявленията на Заев, иначе излиза, че на държавно ниво сме съгласни с това, което той е казал. А призива на Бойко да сме "по-обрани" не се знае що значи. Ние сме обрани отдавна Доходите на 71% са под минимума