Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС

Според премиера всички трябва да бъдат "обрани" на исторически теми
147
Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС
Съвместно отбелязване на годишнината в Благоевград. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за "по-обрани" приказки по исторически теми. Повод за коментара му са думи на премиера на Македония Зоран Заев, чe Илинденско-Преображенското въстание e македонско.

Борисов напомни, че със Заев съвместно отбелязаха 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

"Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани", каза още премиерът.

Още по темата

"Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества. Аз съм горд, че съм първият премиер, който чества Илинден, като се поклони на гроба на Гоце Делчев", заявява Заев в интервю пред 1ТВ, цитирано от "Поглед".

Вчера лидерката на социалистите Корнелия Нинова разкритикува задочно Заев и призова Борисов да реагира на думите му.

"Личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана", написа соцлидерката в профила си във Facebook.

Външният министър Екатерина Захариева пък контрира, че интересите на страната ни са добре защитени и правителството не приема "поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ципрас е умен и ги накара да подпишат, ние караме на честна дума и ни плюят в суратя, щото нямаме политик, който да ги накара да подпишат най-вероятно Орешарски или Путин ще са виновни, очилатата неграмотна пуделка във външо мълчи като комунист на разпит във фашисткия участък. От външно стават само за крадци на кремове по автогарите.
61
13
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Хайде, може да ми посочите български офицер от ВМРО ?
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
богаташке Захариева , излез от външната си дупка и се скарай на Нинова .
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то е Българско, защото те са Българи. Кирилицата била тяхна пък езика им половината мешаницаа. На всеки е ясно, че всичко е Българско. Просто си поддържат пропагандата докато един ден стане истина.
58
0
 
17
 
! Отговори
м преди 5 години
Почитта към подвига и страданията на тези българи преди 115 г. ни заставят най после да бъдем малко будни!
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз го гледах това интервю на брегОТ на охрИТското езеро *** не ми издържат нервите вече не заради Заев А ЗАРАДИ НАШИТЕ МУХЛЬОВЦИ.НЕ Е ЛУД КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА А КОЙ МУ Я ДАВА!!По същата телевизия има една както те казват емисия/предаване/А1МОДА АХАХАХАХАХААА,ако видите ВОДИТЕЛОТ ке паднете от смеенье,типичен "ЕТНИЧКИ МАКЕДОН-АЦ"значи АКЦЕНТА СРЪБСКИ,ДУМИТЕ ПОЛОВИНАТА СРЪБСКИ,"ГЪ..ЗАРЕЕНЕ" С БЕЛГРАДСКИ ЖАРГОН И на външен сексуалноалтернативен.Бяла коса и засукани тънки черни мустачки КАРИКАТУРА!
56
9
 
3
 
! Отговори
Август е, пек е! преди 5 години
А Президеншата !!?
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Са Нато, имаш ГУГЪЛ. О твори на Илинденско въстание и чети. Има документирана цялата история на въстанието. С имена, с точното оръжие, което се е прехвърляло от българските казарми , с писмото на Груев да се изчака, защото още не са съвсем готови. С четите, които минават. Срещу 30 000 въстаници Турция праща 200 000 армия, но те заедно - македонци и българи се държат три месеца!
54
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало е една шепа български офицери и те са били върховисти.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
голяма грешка беше, че още в началото се заяви, че "нямаме" претенции за името и въобще не се участва в този дебат , а той трябваше да бъде тристранен!голяма грешка , последици в среден и далечен хоризонт!
52
2
 
18
 
! Отговори
Ну Погоди преди 5 години
Един Заек се дървии на бистришкия Тигър. Няма такъв смях. Бокоооо, Бокооо, трагедия си баце. Обект на присмех и подигравки отвсякъде.
51
13
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Всичките ръководители са били български офицери. Кои точно ръководители са били български офицери?
50
0
 
15
 
! Отговори
св. Илия преди 5 години
Празника на мойто село е на 2 август, а Заев и Баев да правят каквото щат! Тук сме умалена версия на Мизия, Тракия, Македония - Одринска Тракия, Беломорска Тракия, Егейска Македония! Дядовците като дошли тук преди 90 години построили училище, създали читалище и решили - Илинден ще е събора! Но това го усеща само потомък на бежанци! Тиквите са местна едроглава порода!
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ako бяхме като гърците трябваше да се съберем 100000 на площада както те го правят за да се разбере че не може да се подиграват едни македонски гуджовци с нацията ни а то какво стана боико от няма и как с половин уста смотолеви нещо на което никои не му вярва затова ще ни подритват простите и нагли македонци защото боико е мекушав
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герберотъпчета , хайде оплюите госпожа Нинова както вчера и защитете плазмо.дииии комунисте бойчо методиев борисов .
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя мушморок от сега взе да го играе "двойно" ... усеща се миризмата на мечка във въздуха...
46
2
 
13
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
ОСТАВКА!
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ЗАЕВ ДАЛИ Е САМОУБИЕЦ ИЛИ ПСИХО-ПАТ,не може тука да се лензи като заека Бъни и да говори едно а по скопските медии да дрънка обичайните македонистки ГНУСОТИИ!Това е по-гнусно и от откровените лъжи на Груевски и всички досегашни фиромски политици,ТОЯ СЕ ПРАВИ НА "РАЗЛИЧЕН"ТУКА СЕ МАЗНИ А ТАМ СЕ ПОДИГРАВА С БЪЛГАРИТЕ!АЙДЕ СИКТИР!!!ПРЕДИ ЛЪЖЕХА БРУТАЛНО САМО ФИРОМИТЕ,СЕГА И НАШИТЕ ШУТКИ ГОВОРЯТ ПОЛУИСТИНИ КАТО НАПРИМЕР ДА НЕ КАЖЕШ В БЛАГОЕВГРАД ДУМАТА БЪЛГАРИН.Я СИ ***......
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е не да се караме на Заев, той е свободен да се изказва по този начин, а нашите тикви да кажат, че ние считаме, че въстанието е българска епопея! ,,Най трагична и романтична част от българската история" , както каза бат Пешо Стоянов! А то се изучило при царя - ще кажа като му мине времето!
43
0
 
22
 
! Отговори
до 38 преди 5 години
Заев е ДЛЪЖЕН да каже истината. Ако не си за този пост и не смееш да говориш истината, тогава айде чао. Подавай оставка и да дойде някой който може. Въстанието в основната си част, като ръководство, като снабдяване с оръжие, всичко това идва от България. Няма един сърбин или грък загинал за Македония. Но българи има стотици.