Борисов и Горанов мислят как да помогнат на клиентите на "Олимпик"

Идеята за предсрочни избори – летен мираж на левицата, отсече той
Обновена: 19 авг 2018 17:56 | 19 авг 2018 15:35, Красимир Ангелов
209

Снимка: МС

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение в Стара Загора, където провери ремонти дейности в града.

Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

Още по темата
"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Премиерът коментира и друга наболяла тема от последните дни - срива на търговския регистър. По думите му, са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

"Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата", каза още министър-председателят.

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. "Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много", подчерта още премиерът.

Той коментира идеята за предсрочни парламентарни избори като летен мираж на левицата, която в момента е на ваканция. Той подчерта, че в страната има недостиг на работна ръка, огромен финансов резерв и намален външен дълг с 2,5 млрд.лева. Извънредното свикване на парламента е пореден опит за популизъм на опозицията, дни преди началото на редовната сесия, коментира премиерът.

Борисов отличи Стара Загора, където по думите му се реализира най-мащабното строителство през XXI век - реализират се европроекти за близо 52 милиона лева. В града на липите Борисов разгледа изпълнението на реконструкцията на централната градска част, моста в южната част на града, езиковата гимназия "Ромен Ролан", основно училище "Железник" и парк "Аязмото".

Санирани са 80 блока в града, строим нови жилища за социално слаби, държавата осигури 2 млн. лева и започваме да изграждаме нова канализация в квартал "Самара", добави кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта че скоро държавата ще стане акционер и в новоизграждащия се индустриален парк край града.

По-късно премиерът беше посрещнат в митрополията от Старозагорския митрополит Киприян. Двамата обсъдиха първото обновление на парк "Аязмото", 120 години от създаването му, като първа екологична инициатива на Балканите в полза на гражданите, реализирана от БПЦ в края на XIX век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ,шегата настрани наистина ли не разбираш какво става в България и ни правиш на прости.Всичко се тресе,хората в държавата ти са като пътници без билети.!
71
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И държавата е виновна, но са виновни и хитреците направили си застраховки там.
70
1
 
24
 
! Отговори
немо преди 5 години
ГФ не е държавен - това са такси, които са платени от всички застраховани в Бг, това са средства точно за покриване на вземания при неплатежоспособност на застрахователя. Държавна е базотоговорната бюрокрация, която лъже хората чрез медиите, които пък се оказват нейни слуги. Хора, трябва да се подкрепяме и борим срещу този властнически рекет!
69
3
 
27
 
! Отговори
istinata преди 5 години
държавата е трябвало да защити вложителите с добри договори и закони, но не го е направила съзнателно точно защото са нейни хора и ги е прикривала докато се нагушат и сега хоп ще гепи от нас да даде на потърпевшите и ония сити и потърпевшите компенсирани на наш гръб, а ние да го д'ухаме, кой не знае бою балкански.
68
4
 
24
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
И да се застреля в главата, нищо няма да стане ако не уцели единствената си мозъчна клетка, която му служи да пази равновесие и да краде. Най - много ако се гръмне, да му се смени въздуха в главата и това е.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще помогнат ,като не позволяват повече дивотии и пирамиди.
66
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май днес герберастките *** са ги натоварили на рейсовете и са ги закарали на Жеравна да пляскат на Цветан Потуран докато яде чевермета.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом толкова е усукан въпроса има вероятност и да не е фалирал олимпиеца,нещо като муха бръмнала и се забила в прозореца ама не фалирала,а с въртеливо движение се измъкнала от пешкира.
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДАНС и останалите органи имат много по важни дела от това да се занимават със случаи като Олимпик. Много по важно е да заловят някой скътал в мазето си стотина литра ракия.
63
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вони като КТБ 2.Циркът продължава къде е държавата и органите ???? Поредното доказателство за липса на държавата
62
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия дето са се застраховали в Олимпик сигурно преди това са си държали парите в КТБ на висока лихва мислейки, че прецакват системата сега са си направили "изгодни" затраховки при тия.
61
3
 
24
 
! Отговори
немо преди 5 години
Държавата чрез КФН е забъркала тази каша - лицензирали са една куха фирма да застрахова. Държавата - чрез ГФ, е длъжна да гарантира, т.е. да изплати, всички вземания по прекратените засрахователни договори. ГФ трябва да уведоми писмено всеки застрахован за прекратяването на полицата и за дължимата му се сума за връщане. БГ-чиновниците се правят на ощипани - но ако сега "ужилят" 200 х., утре може да посегнат на останилите няколко милиона !!! Затова, "оцелелите" днес -бъдете съпричастни!
60
5
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Боко,що не ги разкрихте тези...мошеници години по...рано.Нали имаш ДАНС,финансово разузнаване и цяла сюрия полицвйски служби.Ноо,но истината е че те не работят в интерес на народа,а на шепата олигарси и финансови...акули наши и чужди.Държавата и западната демокрация са за тях,а за народа празните обещания и Швейцарското правило от 2-3 процентно увеличение на пенсийките на милионите български пенсионери,с което им се налага тотален геноцид.Отиди си с добро човече,иначе ще бъдеш...пометен.
59
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ско.тове,тя и КТБ беше най-сигурната Банка и всички общински и държавни пари бяха там.......За това си има държавни органи,които да контролират фирмите допуснати до определена сфера.Проблема е че няма държава а Хунта!А и народ няма.***.фията няма бутане.Цялата бюрокрация гласува под строй,плюс нечовеците,обръчите от фирми,старите моми и чакащите стилиопор......!Хунтата е бетон!
58
0
 
29
 
! Отговори
axa преди 5 години
е какво да каже една мутра,че е виновен? Освен да се бие в гърдите колко е прекрасен какво друго да прави. В нормална държава такива с финансовия са в затвора ама в Абсурдистан управляват.Няма се даде да го махнат, 10г освен да разчиства пътя си друго не прави затова в Бг всеки мисли че освен мутрите друга алтернатива няма. Мираж било предсрочни избори,а?
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето от къде идват фалшивите новини!
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олимпик е най сигурната застрахователна агенция. Аз ще продължавам да ползвам Олимпик. Това, че е била фалирала е една долна инсинуация и манипулация на комунистите и Путин.
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близо 200 хиляди са си направили застраховки там и сега вие ще им плащате за терикатлъците.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най смешното е ,че да мислят ни причиняват само главоболия.Трета сигнална система за управление чрез усещания.
53
13
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
От къде на къде държавата ще помага на някой, който си е избрал най-евтиният застраховател!?! Това заслужаваш като се застраховаш в Олимпик, Дал Бог, Лев Инс и тем подобни...