Джамбазки: Претенциите на Заев за македонския език - безумни!

Македонското наречие е западно-български диалект, отсече той
Обновена: 22 авг 2018 22:02 | 22 авг 2018 22:00,
61

Поредна порция напрежение между София и Скопие. Изказване на македонския премиер Зоран Заев предизвика остра реакция на една от управляващите партии у нас.
Още по темата

"Македонският език ще бъде официален език в Европейския съюз, който има 500 милиона граждани", написа той в своя профил във Facebook преди информационната кампания за предстоящия референдум за споразумението с Гърция и поканата за членство в НАТО и ЕС.

Тези претенции на македонския премиер от ВМРО определиха като безумни.

"В историческите и лингвистичните среди не съществува никакъв спор. Македонското наречие е западно-български диалект. Друг е въпросът как една държава нарича по своята Конституция езика си. Но в международното право език не се представя и не се признава", коментира в студиото на "Денят ON AIR" евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му за България въпросът дали ще признае македонския език не стои на дневен ред, тъй като истината била повече от ясна.

"Всички български граждани, които някога са се сблъсквали с нашите братя в Република Македония, знаят, че нямаме никакъв проблем да разговаряме на един и същ език, а именно българският", каза евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Mеждувременно съпредседателят на "Обединени патриоти" Волен Сидеров предлага анекс към Договора за добросъседство между България и Македония. Лидерът на "Атака" ще внесе проекторешението в парламента.

Според анализатори на подобни изявления не трябва да се обръща прекалено сериозно внимание, тъй като става дума за вътрешнополитически кампании.

Спорът за новото име на Македония предстои да бъде решен на референдум, който ще се проведе в края на септември. На него ще се реши дали страната да направи компромис, за да получи членство в НАТО и Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
2
 
! Отговори
оф преди 5 години
Джамбазки - Вие сте шовинист и ксенофоб !!
38
4
 
10
 
! Отговори
Искрено преди 5 години
Да попитам този индивид, дето се чуди по коя телевизия да се плези, като любимата си Тиква, с какво неговото евродепутатство е направило българите по - богати и по - сигурни в разлагащата се българска държавност.
37
7
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Krajno vreme e da razberete che ima Slavianska pismenost i ewzik,a samo Bulgarska kultura.Slavianite ni dali ezik i pismenost,a nie sega tia e nasha ,bulgarska. eee..ne stava taka.Utre shte kazem ,che bulgarite sme otishli v Germany da gi uchim kak se praviat Mercedesi...
36
3
 
9
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Чета всичко написано и надеждите в мен някога да бъдем отново една държава сякаш умират. Защо е това дърляне и чопкане та нима имаме полза от това. Ако македонцкте не се осетят по у време както се появиха така и ще изчезнат в близките 40 години ще говорят шиптърси и ще са мюслюмани.. Язък за борбите и всички дали си живота за македонския край. Продажни политици седнете и се разберете и заедно да продължим. Братя македонци обичам ви не ви мразя..........
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки в това видео защо е облечен в сако турско производство?
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Maй в България по-голям патриот от мен няма.
33
3
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А вие продължавайте да подкрепяте националния предател от с Банкя !!! Келепир имате от това ...
32
3
 
10
 
! Отговори
Расате преди 5 години
Има си лингвистика,според която:Има български език с три официални форми:Книжовен български с гражданица(Петърската кирилица)Банатски български с латински алфабетМакедонски български с караджица.Сърбо-Хърватски-две книжовни форми:Сръбски с караджица;Хърватски с латиница.Южнонемски език с две форми:Германонемски;Австрийсконемски.Севернонемски познат като скандинавски с три форми:ДатскиШветскиНорвежки.Македонският диалект е основан на западното българско наречие.
31
3
 
26
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Абе кво става тука, бе? Макета ли започнаха да пишат тук? За пореден път ще кажа, че набедените за македонци, живеещи в географската област Македония с поведението си доказват, че са Българи. Ням друго племе на земята с такова опако поведение.
30
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ставате бре,за ч,ЕП за зеле не ставаш комшу. Язикот не е само за близане заради пари.
29
21
 
11
 
! Отговори
Симитли преди 5 години
Дедо ми го пребивая во мазето на милицията да се пишува дека бил бу га рин.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там нормални няма.Всичките са бесните вулкани страшните тарикати.И диви селяни.Все им е нещо криво ,все им е нещо дето не им е като нормалните.
27
9
 
9
 
! Отговори
националист преди 5 години
Къде е Президента?Той какво прави сега?
26
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До македонец С голяма тояга с две кръгли неща закрепени за нея Сърбите ви накараха да повярвате в новата си история ,че забравихте какви сте всъщност . Явно и българите с същата тояга трябва да обработят македонките ,че да започнете да вярвате в действителността.
25
2
 
8
 
! Отговори
цецо-мецо преди 5 години
що е маке се е ***
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали,според Путин, руският език е дошъл при руснаците,"от македонските земи".Да си поставят едно "еръй" и "е оборотнъйе" в азбуката и в скопската република ще заговорят на руски,след това ще кажат,че това е "македонски език",веднъж са правили този експеримент със сръбския,при Сърбизацията на българката област Македония.Накрая,когато БЮРМ влезе в ЕС,руският ще стане официален език в ЕС,но като "македонски".
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали,според Путин, руският език е дошъл при руснаците,"от македонските земи".Да си поставят едно "еръй" 4 "е оборотнъйе" в азбуката и в скопската република ще заговорят на руски,след това ще кажат,че това е "македонски език",веднъж са правили този експеримент със сръбския,при Сърбизацията на българката област Македония.Накрая,когато БЮРМ влезе в ЕС,руският ще стане официален език в ЕС,но като "македонски".
22
5
 
14
 
! Отговори
Лбс преди 5 години
Всички на руската хранилка рязко се активираха. 50 години си траеха, но сега щом има нещо касаещо интересите на россия изведнъж станаха много активни ..
21
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбаз е на прабългарски. Джамбазов носи много дребна българска фамилия още от времената на хановете когато българите преди да заемат сегашният си език от македонците са говорели тюркски диалект.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
палячУ