Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге

Вината за катастрофите – не само на КАТ, а на всички институции
240
Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге
Снимка: МВР

Трагедията е голяма, 16 души са загинали. Благодаря на всички екипи, които са реагирали по възможно най-бързия начин, каза президентът Румен Радев, след като посети пострадалите от жестоката катастрофа с автобус край Своге в "Пирогов“.

Още по темата
Държавният глава беше в болницата, където е разговарял с една от пострадалите, която е контактна и в добро състояние.

"Голям професионализъм, хора с големи сърца", каза Радев за лекарите от спешния център.

"Пирогов“ не е просто болница, това е институция", заяви президентът и призова за повече инвестиции в лечебното заведение.

Според Радев, когато се случват инциденти на пътя, обикновено цялата отговорност се хвърля към КАТ, но КАТ само регистрира .

"Необходимо е адекватно и пълно разбиране на проблема – не само в МВР, тук е и МРРБ, транспортното министерство, МОН, всички институции, които отговарят за цялата система от обучението на водачите до движението по пътищата", посочи Радев.

"Проблемът е надинституционален. Очаквам Министерският  да вземе дълбоки адекватни мерки", призова държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
11
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Абе какво стана със зад ницте от КРИБ ? Обикновенно са с претенций , а сега си мълчат !
164
11
 
17
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
България се ръководи от гангстер. Съвсем естествено той издига във властта гангстери и техните помагачи. Бившият кмет на Своге е представител на СИК за града. После става депутат, после областен на София. Ремонтът на пътя по Искърското дефиле се извършва от фирма от Своге. Какво очаквате мили мои?
163
7
 
19
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
Тоя на всяко гърне мелодия пак се изказа неадекватно. Характерно в България е че дори някой да пpъднe и да си нацапа гащите пак правителството ще им е виновно. Вчера карах по двупосочен път в Германия. За 2 часа нито един германец не изпревари нито в моето нито в насрещното платно и си спазваха стриктно всичко ограничения на скоростта. А на недисциплинираните българи все някой друг им е виновен.
162
5
 
14
 
! Отговори
Новини преди 5 години
БНТ, БТВ, Нова и пр.:"Бащата на президента блъснал инвалид в инвалидна количка. Полицията прикрива случая."Разбирай: Пенсионер с триколка се блъска в колата на бащата на президента. Съставен му е акт от полицията.
161
12
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До първо личния примерОще нищо не се знае, по този въпрос. Кой на кого предимство е отнел, ще се чуе;))) вервай ми. Но в случая при Своге, вината е изцяло на "Борисов 3" и колективната оставка е поне измъкване с чест. Макар, че за Борисов, не е предвидено измъкване...
160
16
 
13
 
! Отговори
първо личния пример преди 5 години
Преди няколко дни бащата на президента отне предимство на друг участник в движението на инвалидна триколка. Вижда се че баща му е на 80 години, което ще рече пенсионер от 20 години. Ръпроси: как бедстващ пенсионер с таван на пенсията кара такъв мерцедес? Защо не е глобен?Всички сме участници в движението и всички трябва да спазваме правилата за движение.Очаквам Президента да попита КАТ каква глоба е наложена на баща му и да санкционира провинилите се.
159
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това което видях , пенсионера с тритонетката си е виновен. защото :- спирачките са му неизправни.- той се удря в предна лява врата на автомобила.- движи се крайна лява лента а при движение направо трябва да бъде на около 1,5 м. от десния тратоар.Така се решават делата в съда. Ще му дадат някакво обезщетение за лекарства
158
7
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Джапанкоушестия плешивец е "л а к м y с а " на посткомунистическа България!Нагъл - безвкусно елементарен ... еманацията на черендалестите посттекезесари у нас!
157
4
 
8
 
! Отговори
до 132 преди 5 години
идвам на протеста ама ще давате ли кебапчета или празни приказки
156
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президенът Радев е много точен, както винаги. Това не се харесва на платените *** на ГЕРБ наводнили форума.
155
4
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
До селяните прости - опитали се - да ме апострофират!Селяни прости - всичко си идва лека-полека на място - генерал за Президент.... *** с бракувани 20 годишни таратайки по пътищата...корупция навсякъде ... нареждате се достойно - до останалите бананови републики... само дето *** у нас са по-прости!Вижда се и от луната!
154
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 149 Ци.никКак не те е срам да използваш трагедията със загиналите хора, за да плюеш Президента и да политизираш трагедията, жалка миша душица скрита зад клавиатурата.
153
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** (149): Извратен лешояд си ти, а не Президента на Република България! Защото ТИ използваш огромната трагедия, за да изливаш публично злобата си, като грубо и безскруполно преиначаваш фактите! Сравняваш 16-те убити и още двойно повече ранени с натъртената ръка и крак на един човечец, който даже каза, че няма никакви претенции към Радев-старши...
152
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 149 ЦиникТемата не е Радев, а "да се вземат мерки след поредната трагедия". Трагедията с хората, неприлагането на законите, това е центъра, а не Президента. Пълно е с ***, които само чакат да се подаде тема и да стартират да трорят с глупостите си. Хора загинаха, невинни. И Президента има право да изисква от управляващите да вземат най-после мерки, иначе всимко ще заглъхне до следващата трагедия. Трябва да се поставят колани и в автобусите, такаэе вече в Европа.
151
10
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ЦиникГерберче, ***, "ПР акцията" вчера я започнах аз, искайки светкавично оставките (Колективно) на "Борисов 3". Радев тук няма общо. Причината за масовата смъртност след 26 март 2017 г., е "Борисов 3". Дори съм създал цяла студия по въпроса "Борисов 3- Геноцид и Смърт". Тъй, че, хайде, селянче, с много лош ген, не с еотваряй по теми, за които селският ти капацитет, не е валиден. Причината, основната и единствена, за завишената смъртност в България след 26 мартъ 2017 г. е "Борисов 3".
150
5
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Емии контрола не е много занижен ... обаче ако се продължава с тея джигити по пътя .. така ще променят нещата че ще ни спират на пътя през 5 минути ?!? и без тва града ми се напълни от куки.. но явно друг начин няма ГЛОБИ ЗАТВОР КОНФИСКАЦИЯ
149
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът малко закъсня с искането си правителството да вземе мерки, но тази трагедия не можеше да се подмине.
148
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Занижения контрол и корупцията са виновни за убийствата по пътищата.
147
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера се впечатлих от думите на един американски полицай, а те са:"Ние сме отговорни жителите тук да се чувстват сигурни." Къде е КАТ да прилагат безкомпромисно закона, пред който всички трябва да са равни?!
146
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде по света как се шофира и колко нарушения се правят, се определя от контрола на държавата за спазването на правилата на пътя. В България контрол няма и затова всеки ден има средно над 200 милиона нарушения, от които само 2000 санкционирани от КАТ.