Фирмите, ремонтирали пътя убиец, отстраняват дефекти до Своге

Било "след дъжд качулка", щели да бъдат санкционирани
Обновена: 29 авг 2018 16:08 | 29 авг 2018 15:37, Веселина Йорданова
78
Фирмите, ремонтирали пътя убиец, отстраняват дефекти до Своге
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Макар и "след дъжд качулка", и другата фирма от консорциума, строил отсечката край Своге, отстранява нередности по пътя.

Още по темата

Без да споменава имена, регионалният министър Николай Нанков заяви, че по линия на гаранционните си ангажименти една от фирмите е започнала тези дейности в понеделник, а другата - днес.

"Току-що получихме писмо, това е след дъжд качулка, но по категоричен начин виждаме, че действието на АПИ по това да търси гаранционната поддръжка, е била правилна като логика“, коментира министърът пред журналисти в МС.

Нанков заяви категорично, че ще има санкции за забавянето.

Според него това е първи случай тази година, в който строител отказва да отстрани дефекти в определения срок.

"Фактът, че след това започва, не искам да си помислям, че трагичното събитие е довело до съвестта на някои хора", заяви министърът.

Нанков уточни, че пътят е приет по документи от АПИ, като частна лаборатория е правила пробите, на база на които е станало това.

Вчера обаче беше обявено, че според извършените сега проверки материалите не отговарят на нормативните изисквания.

На въпрос дали Пътната агенция работи с лабораторията на сина на председателя на Надзорния съвет на "Трейс груп" Николай Михайлов, Нанков каза, че въпросът е важен, но само разследващите могат да го коментират. Министърът обаче допусна, че е възможно да има конфликт на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При такива завои в Германия има ограничения до 60 км/ч, но настилката е по-грапави, явно качеството е друго и има сцепление с гумите. Тук у нас ограничението било 30 км/ч, а шофьорът е карал с 40 км/ч. Фирмата, която е правила некачествения ремонт не искала да отремонтира рисковите участъци, а сега след трагедията при която загинаха 17 невинни човека, се втурнали да оправят и да заличават дефектите по пътя, за да не лъсне престъпното им спестяване на материали и качество.
62
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Отстраняват дефекти!?Незабавно тези фирми трябва да бъдат отстранени!!
61
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен, само дето тоя ремонт е правен по времето на Орешарски. Изненада, комунистите са виновни... ужас.
60
0
 
7
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Всичко е на синчета и щерки .Обикновените и средната класа все са виновни от вискоката класа са винаги невинни .Братя Българи Крадете големи суми и ще бъдете невинни .
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе що в Кенефстан винаги се мълчи за имената. Като намерят някое стъкло в хляба се мълчи коя е веригата и името се разпространява само от уста на уста. Тука в Англия преди няколко години откриха червей в една краставица от Теско и познай, името на супермаркета се съобщаваше по постове ,по ББС и къде ли не, на червея име дори му измислиха, свободни хора не си мълчат като ***.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може един човек със средно образование и налял толкова пари в една малка фолк певица да е шеф на лабораторията? Въведете изисквания, защото всяко синче на шеф иска и то да е шеф!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само да не си сложат перуки ,, че милиционерите пак няма да ги намерят
56
8
 
6
 
! Отговори
Внимателно!!! преди 5 години
Стига политика бре!Единственият начин да се ,,оправят" пътищата в дефилето,Петроханският проход,Кресна-Превала,Шипка и останалите 30 прохода е да се ИЗПРАВЯТ ЗАВОИТЕ,което е невъвможно.За това всичко е в ръцете и краката на шофьорите.Трябва да се караБАВНО и ВНИМАТЕЛНО.Всичко останало е кьорфишек.От нас си зависи и никакви политики и политици не са ни виновни.По света годишно загиват над 1,200млн.жители.И с увеличаване на автомобилите и хората произшествията са още по неизбежни.
55
1
 
11
 
! Отговори
отвратилтелно преди 5 години
Ще замитат следи. Едни наши хора оправят бакиите на други наши хора и печелят. Продължават да печелят много пари на гърба на пострадалите - загиналите, техните близки и ранените.
54
4
 
8
 
! Отговори
Шофьор-1948 преди 5 години
И да отсраняват и да не отстраняват,всичко е в ръцете на ЧОВЕКА ЗАД ВОЛАНА.Произшествия е имало и за съжаление ще има тъй като пътя е с много завои и независимо какъв е асфалта,състезатели и невнимателни шофьори винаги ще имаНали преди този автобус са минали стотици коли и автобуси.Защо не са паднали или смлели насрещни коли?И те се движат по същия асфалт..Ако ще и макадама да върнем ,по тежък ли е десният крак произшествията са неизбежни.
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Стефка Костадинова е в Надзора на Трейсняма защо да се чудите как Мегаинвест са вложиливаровик от кариерата си над Владо Тричкова при приемането на пътя били представени документи от изследване в частна лаборатирия в Стара Загора пък централата на Трейс май и Тя е в СтараЗагора.
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автобуса е паднал в дерето от вътрешната страна на завоя. За пръв път виждам МПС да се плъзга обратно на центробежната сила която го би трябвало да го изхвърли към скалите. На калпавите моряци водораслите им пречат.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По повод некачествения асфалтСпомних си, че по времето, когато Станишев /не ме намразвайте все още/ беше лидер на БСП се вземаха едни проби от асфалта на магистрала Тракия и още тогава се констатира от лабораториите, че се влага некачествена настилка. Всички скочиха, защото БСП. А е било вярно не само за Тракия.Загледах се в ново асфалтираните улици във Варна и ми прави впечатление, че са много гладки и лъщят. Та се питам, дали и варненските улици не са опасни. Лично съм установявал, преди време, че трудно спирам при сухо време, но го отдавах на некачествените си гуми /Континентал/ или н
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И досега не сте знаели как са се навързали като свински черва едни "наши" фирми, дъщерни фирми, собствени лаборатории? Хайде холан! А как сте им дали поръчки за толкова проекти и за огромни суми???? Не нам тия? Оставка!
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А затвор на виновните кога?М?
48
14
 
2
 
! Отговори
С/Н преди 5 години
И какви дефекти отстраняват и откъде? Това, че е имало забележки по пътя, не значи, че има нещо общо с катастрофата. Пътят е 82 км и точно в мястото, където малоу мникът е рипнал, какъв дефект открихте?
47
1
 
20
 
! Отговори
След дъжд качулка! преди 5 години
Ще има санкционирани??? Щях да се заливам се от смях, но...има толкова много убити и тежко ранени!!!
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще замитаме следи ли? Едни наши хора оправят бакиите на други наши хора.
45
0
 
22
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Ако имаме държава тия фирми от тук насетне трябва бял ден да не видят. За пари и поръчки да не говорим. Собствениците отсега да почват да си регистрират нови
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това все едно убиец да си разследва убийството :)