Незаконно ли е живял цар Борис III във "Врана"?

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов пред Bulgaria ON AIR
29 авг 2018 12:30, Анисия Иванова
132

Като второ изгнание, определи Симеон Сакскобургготски отношението на държавата към царските имоти. Това каза той по време на визитата си в Рилския манастир, на панихида по повод 75-ата годишнина от кончината на цар Борис III.

Изказването на Сакскобургготски идва след като Софийския градски съд реши, че дворецът "Врана" е собственост на държавата. Споразумение за царските имоти с държавата според бившия премиер Симеон Сакскобургготски не е на дневен ред, защото действията на институциите го карат да се чувства омерзен.

Още по темата

Юристът и бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов коментира пред Bulgaria ON AIR, че имотите не са лични на Симеон Сакскобургготски, а са наследство от цар Борис III.

"Симеон Сакскобургготски не ги купил чрез приватизация, чрез мениджърска или друга сделка", настоя Спасов.

Според него решението на Софийския градски съд и преди това на Върховния касационен означава, че българските царе никога не са имали частна собственост и са нарушавали Търновската конституция, в която се казва, че царят и неговото семейство не може да ползва държавни имоти.

"Излиза обаче според нашия съд, че царят незаконно е ползвал тези имоти от 1918 година до 1943 година, може би ще трябва да плаща наем, че е живял в тези дворци", добави още Минчо Спасов.

Бившият депутат добави също, че е фалшификация на медиите, че Симеон Сакскобургготски е дошъл, за да си вземе имотите, защото те не са негови, а на цар Борис III.

Юристът обясни, че следващата стъпка на царската фамилия е съдът в Страсбург, където по думите му няма съмнение, че решението ще е в полза на Симеон Сакскобургготски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не е цар . Имотите са на идентанството (държавна служба обслужвала царя), сиреч държавни. Все едно резиденциите на Тато( Тодор Живков).
100
3
 
8
 
! Отговори
вън Талашита от БГ преди 5 години
незаконно е живял. да плати наем по нивата на София-център или Боровец-супер.а това че е нахален и нагъл- един райт шут в алчния му пръдник и да му се отнеме българското гражданство.
99
0
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До СатаНАТООф, каква ограниченост, /за мащаба на мирогледа иде реч/! Какви лозунги!? Каква зацикленост! Определено комбинативността липсва! :))
98
5
 
0
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Комунистът мрази да работи, това е аксиома. Комунистът може да бачка само насила, ако го вкараш в трудов лагер и го ши баш с бича. Затова и винаги е беден като мишка. Затова и няма да видите комунист да черпи и да дава милостиня. Затова няма да видите висококвалифициран работник комунист.
97
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До 103 АнонименВ защита си на един Прайдоха! :)) Този сам се отказа от монархия и прие да е мин.председател! Като неможе да съхрани честа си да му отнемат и привилегиите/имотите!
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Именно това е проблема,че Симеон взима много имоти,средства,пари,разходи за поддръжка,без тези имоти да са негови,дори някои от хората които му помагат да заграби тези имоти са омерзени и си го признават,а други го защитават,защото и те са о.рани,защото са извършвали незаконна дейност или са забогатявали на негов гръб.Но ако не спрат Симеон или го изгонят,той ще продължава да наглее и изнудва държавата!
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТОЯ КАКВИ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА Е ИМАЛ,КАТО Е БИЛ ГОЛ КАТО ЦЪРКОВНА МИШКА?Извадили са го от една кръчма,без пукнат грош в джоба и са го направили цар против волята на народа.
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист не може да повярва че аристократ може да е честен и да строи със собствени средства. Червените вождове са свикнали всичко да им се строи с държавни средства.
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите дойдоха и 1944 казаха: От сега нататък всичко частно е държавно. Всичко наше си е наше, а всичко ваше - е общо. Взеха му на царя двореца и го направиха държавен. Сега затова си го искат пак наследниците на ***.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забележете,той знае,че баща му и дядо му имат вина за трагедията и убийствата на много българи и отменя закон,за да се застрахова от това ,слушайте внимателно събеседника на Кеворкян!https://youtube/watch?v=U1wkeWjAniI
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минчо, вземи прочети малко история и ще видиш че там е строено с лични средства на Фердинант. Даже взима заем от руска банка. Държавна ви е главата.
90
2
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ми именно, тя е собственичка и си плаща за това но не може да продаде и два квадратни метра без парламента да и разреши. И вълкът сит и агнето цяло, държавата богата народа не е беден. А там където муфтата вирее и народа глозга костилки за вечеря и държавата се чуди как да закърпи дупките в бюджета. Разни мишоци трупат парици и ги изнасят по чужбина.
89
0
 
2
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Кой и как да се надгражда е въпросът? За муфтенето: Не луд тоз дето яде баницата, а този дето я дава!
88
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До ШибиРибиСпоред теб забогатява се като местиш от един крачол в другия! :)) Нито съм антикомунист, нито комунист, но определено антикомунистите влизат в по горепосоченият алгоритъм! :))
87
4
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
До :))Богата държава става като бедните Андрешковци дето я муфтят започнат да ги вкарват в панделата и им приберат имуществото.
86
3
 
0
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
ТРЯБВА да има Цар.Иначе всеки Гошо Т. може да стане цар.
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неморално е да си в изпълнителната власт, под твой контрол да е законодателната и да приемаш закон за отмяна на данък наследство, след което да си вземеш наследството без да платиш и стотинка.И е нахално също така, но реално това беше плана за 800 дни...
84
1
 
5
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Кобругите неаконно са владеели БГ. Народа само веднъж е питан за тях на референдум,и се е произнесъл да се омитат. Има обаче съмнения за този рефрендум,днес ако се проведе резултатът ще е същия - да си ходят. Така,е съмненията не са правилни.
83
0
 
5
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До ШибиРибиКомунистите окрадоха всичко частно и възпитаха поколения в неуважение и злоба към богатите.--------------Интересно! За богати чорбаджии ли иде реч? А що не се замислиш как държавата да е богата и хората живеещи на нея да станат богати, м? Богати хора в бедна и мизерна /духовно и материално държава/! :)) /Ескобар е бил много богат човек, нали - а държавата мизерия, подобно на днешна България/ Ккави богати хора има само в БГ, а? :))
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дворец никога не е бил на Борис,нито на Симеон,не търсете под вола теле!Алчния,заедно със забогателите на наш гръб царедворци и предатели да се маха!Изнудвач!