Паметници на функционери на БКП! А Възродителния процес?

ДОСТ скочи на ДПС: Престъпление, морално падение, загуба на легитимност
121
Паметници на функционери на БКП! А Възродителния процес?
Снимка: Wikipedia

Бившият втори в ДПС Лютви Местан обвини бившите си съпартийци, че се гаврят с избиратели си, защото на местно ниво подкрепят изграждането на паметници на бивши функционери от БКП, пряко отговорни за т.нар. Възродителен процес за смяна на турските имена, заради което хиляди избягаха зад граница.

Още по темата

"Да реабилитираш участниците в престъплението "Възродителен процес" само по себе си е престъпление. Когато това се прави от партия, която на думи се бори за права и свободи, освен престъпление, това е и морално падение, загуба на политическа легитимност", обвини в декларация партията на Месан – ДОСТ. 

Оттам припомнят, че преди няколко месеца общинарите на ДПС във Велинград са подкрепили единодушно идеята на БСП за изграждане на паметник на ген. Атанас Семерджиев, който в качеството си на началник на Генералния щаб на армията и зам.-министър на отбраната през периода от 1962 до 1989 г. носи пряка вина за Възродителния процес.

Според ДОСТ той обаче не е просто участник в т.нар. Възродителен процес, но е човекът, изпратил танкове и БТР-и срещу мирно протестиращите за своите имена и религия турци и мюсюлмани.

В крайна сметка след бурни спорове Общинският съвет във Велинград се отказа от искането за паметник на партийният деец, но от ДОСТ смятат, че при всички случай това е било "безумна гавра с паметта на жертвите на асимилационната политика на комунизма".

От политическата сила посочват още, че с Решение на Общинския съвет на Лозница, в който ДПС има тотално мнозинство, отново с пълно единодушие е взето решение за изграждане на паметник на друг участник в престъплението Възродителен процес и член на Политбюро на БКП – Пенчо Кубадински.

"Тук обаче ДПС няма полезен ход – точно с Решение на тази партия паметникът на Пенчо Кубадински вече е изграден и скоро предстои откриването му. На ДПС не им остава нищо друго освен да понесат тежка политическа отговорност за моралното си падение. Престъплението рано или късно се разкрива. Въпросът е докъде може да стигне ДПС в гаврата си с избирателите. Предполагаме те ще застанат до Корнелия Нинова при откриването на паметника на комунистическия деец. Остава те да застанат до нея и да поднесат цветя пред паметника на комунистическия диктатор Тодор Живков в Правец! Това би било естествено продължение на една последователна политика за реабилитиране на комунистическия режим като отплата за създаването на ДПС – процес, започнал с прословутото помирително кафе, изпито в дома на диктатора Тодор Живков между него и Ахмед Доган още през далечната 1992 година", пише в декларацията на ДОСТ.

"Реабилитирането на преките участниците в престъплението Възродителен процес наистина е престъпление, при това тежко. Повтарянето на това престъпление вече е тежък рецидив. Мястото на рецидивистите не е в политиката, а в бунището на историята. Щяхме да отправим призив да се засрамите, но за това е необходимо да имате елементарна човешка съвест", обобщават от партията на Местан.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БКПДе ги виждаш тия комунисти бе ***, комунист е едно социалист друго, болшевик трето, антикапиталист четвърто, БКП умря със СССР без ресурсите на СССР едно копче не мое направите.
36
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На комунистическите пропагандатори в този сайт да им Е.А майката!Подобни и цинични същества от комунистите не са се раждали,Жалко, ало на тези *** им плащат от сайта, както подозирам.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какъв процес да наречем стореното през 886 г. над българите?
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ли се чудите защо сме на последно място в ЕС?
33
6
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Страшното на комунизма е това което идва след него!Да прав е Местан,че се правят паметници на т.нар.АБПФК,градове,села,учебни заведения,улици носят имената им.Във всяко законодателство и във всяка страна въоръжена съпротива против законно избрано правителство се нарича ТЕРОРИЗЪМ!Отделно от това е дали са справедливи законите,но щом са закони трябва да се спазват!Дали Местан си спомня за агентурното си минало в ДС и това,че ДС беше юмрукът на БКП?То да е само Местан или Доган!Всички са от БКП!
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ердогановия агент Местан реве, значи трябва още 10 паметника на Пенчо Кубадински да вдигнат и поне два в родното Чорбаджийско.
31
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Престъпление е турското робство,престъпление са издевателствата над мирното българско население от турските башибозуци,престъпление се нарича целия този геноцид ,за който още не сме получили извинение от турците.А също престъпление е причината за т.н. Възродителен процес,а той беше само следствие от нея.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комуниста и предател и доносник Местан да говори против комунистическите паметници, хеле доживяхме.
29
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Силно политизирани *** сме.станали и това ще ни унищожи! Вижте броя на коментарите към статията в сравнение с другите статии .
28
5
 
11
 
! Отговори
Логика преди 5 години
"Тези мюсулмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се вярва обикновено.Това са потомци на тези българи, обърнати към исляма по време на завладяването и в следващите години.Това са деца на същата страна, на същия народ, излезли от същите социални слоеве.Има между тях такива, които говорят само български ".../ Митхат Паша
27
5
 
12
 
! Отговори
Питам редактора преди 5 години
Като употребявате израза "политическа сила" по отношение на ДОСТ, какво точно имате предвид?
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местане кога ще върнеш портрета на Сталин дето го открадна от кабинета на директора на ДС едно време да си правиш селфита.
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с този възродителен процес?Като сте толкова паметливи спомнете си, че преди смяната на имената с европейски, Турция беше струпала цялата си армия на българо-турската граница, защото виждате ли турците в България трябвало да се присъединят териториално към Турция. Атлантическата ви памет нещо е изтрила факта, че фашистката хунта в Турция, начело със сухиндолския турчин Исмет Тюркмен(военен менестър) беше тръгнала на война. За да няма война - няма турци, всички са с европейски имена.
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не е точно паметник, а чешма и е направена по поръчка на ДПС в памет на убийците от гара Буново..Тези т.нар."убийци" са също жертви използвани от организаторите от ДС.
23
8
 
6
 
! Отговори
да му го наместят преди 5 години
Местян няма никакъв шанс да се мерне дори на ниво общински съветник по чистотата на общественните тоалетни.Затова много лесно тпй сам да се плъзне към фашизиране на етнизираната си групировка.
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14То не е точно паметник, а чешма и е направена по поръчка на ДПС в памет на убийците от гара Буново.
21
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан да се отказва от българското гражданство и да си заминава за Турция.Ердоган има нужда от него.Тук е излишен и шайката му също да го последва.
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврейчето Местан пак сее омраза наляво и надясно на колки ли турци е изгорил душицата като ги е пратил в Белене.
19
8
 
21
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
А бе Местан Ку-козел,до кога ще се правиш на вода ненапита.Нали и ти изплува от мътилката на комунистическият гьол ,като агент на комунистите? Стига театро,беж в посолството на Ердоган,който е твоят идол.*** със *** Местан.А *** ха!
18
6
 
25
 
! Отговори
Логика преди 5 години
От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?Хе, там зад горите... много е далече,нямам татко, майка: ази съм сирак,и треперя малко, зима дойде вече.Ти Батак не си чул, а аз съм оттам:помня го клането и страшното време.Бяхме девет братя, а останах сам.Ако ти разкажа, страх ще те съземе.