Оставките – бърз ход, но да не се потули истината!

От ВМРО винят премиера, че иска да потуши недоволството
21
Оставките – бърз ход, но да не се потули истината!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във ВМРО сме изненадани от оставките на тримата министри, призна заместник-шефът на партията и депутат Искрен Веселинов, след като с постове си се простиха Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев заради трагичния инцидент край Своге, в който загинаха 17 души.

Още по темата

Оставките им бяха поискани от премиера Бойко Борисов, а днес станаха факт.

Веселинов коментира, че те не са било консултирани нито с ВМРО, нито с някой от останалите коалиционни партньори на ГЕРБ.

"От ВМРО заявяваме твърдо, че трябва да бъде поета отговорност от абсолютно всички, които са виновни за инцидента. Притесняваме се обаче да не остане недовършено разкриването на истински отговорните лица от този бърз политически ход, който цели очевидно да се намали общественото напрежение", каза Веселинов, цитиран от БТА.

Той заяви, че ще се иска спешна среща с ръководството на ГЕРБ, спешен коалиционен съвет, на който да бъдат представени мотивите за оставките.

Според него трябва да се отговори и на въпроса дали така ще бъдат решени проблемите, или това ще ги забави.

Веселинов каза, че от ВМРО уважават правото на ГЕРБ да излъчва и да сменя своите министри, но тук се касае за много важен проблем.

"Целта не е бързият ефект и туширане на общественото напрежение, а максимално бързо да се вземат мерки от структурите на властта, за да бъдат решени проблемите завинаги", каза Веселинов.

Той заяви, че като председател на парламентарната комисия по регионална политика е с "изключително добри впечатления от работата на министър Нанков" и неговата оставка не е добра новина за сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Има с кого да ги сменим! Тази тролска заучена пиеска да се избира по-малкото зло е отживелица! По-малкото зло убива! Вредни са! Ще ги сменим и точка! А ти нямаш думата! Точка!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко хващай самолета с твоя Станилов и беж към Барселоната! Тука не те искаме вече!
18
10
 
3
 
! Отговори
хисар преди 5 години
баи вълчо ми то ще ги смениш не е проблем това.КОЙ ще сложиш на мястото на герб.по долу е написано от 29 години ги сменяме то си истече живота и файда юог.на места в българия управляват внуците на партиините секретари при т.живков само че сега са от герб,бащите им от дпс,дядовците от бкп.ТЕ това е истината в цела българия.и по всички институции.за това избягаха българите в чужбина.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставки от нямане и как и то то доста закъснели , Радев и Московски още преди половин година трябваше да са вънка а Нанков като съдим за качеството на пътищата много и изкара
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.. И ресорния вице учуден, разбира от интернет че ключов министър от ресора му си подава оставката...Що за правителство? Що за екип? Що ли не си ходят вкупом, че да се успокои народа вече?
15
1
 
12
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
И к'во като го изберат него според тебе всичко се свежда до едни избори, а 16 млрд как ще ги връщат той след 1 година и кьорав министър нема може намери тия отиват там да се наплюскат и да го оставят сам в калта.
14
3
 
19
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 5 години
Сещам се за един филм - тримата от запаса както и за бестселъра на Алеко Константинов Бай ***. Та тези тримцата гузни си дават оставките ама никой не може да върне 17 живота.И какво като други куци коне ще ги сменят?Ще се смени ли модела на управление?Ще се смени ли бай ганьовското в главите на герберските коне?Аз мисля.че НЕ. Затова да пенсионираме ГЕРБ.Никога повече ГЕРБ.
13
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 10 Комунистите си мислят, че живеят в Дубай, щом само са пресещат да искат оставки. И какво като си подаде Бойко оставката - ще изхарчим едни 30-40 милиона лева и пак ще изберат него. Като искат оставки да плащат разходите по изборите, пък да видим какво ще стане.
12
0
 
21
 
! Отговори
реалист преди 5 години
смешници ще правят нов бардак със стари ***.те ги сменят???а кой ще извърши ремонт на всички фалшиви испълнения по пътища,санирания,училищни и детски,дори по държавните сгради.И ще се върнат ли парите за комисиони независимо от коя партия са играчите.всички са едни и същи участници по веригата баща,син,зет,кум,сват(само сменят буквите бсп дпс бкп герб вмро).
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Златните пръстчета са се разтревожили, че както вървят нещата следващ път може и да няма.
10
0
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
В краят на Кокалицията "Борисов 3" все по-ясно се вижда разпределението на порциона. ГЕРБ, реално управлява като самостоятелен субект, ОП-то и то, като самостоятелен в своят си порцион;))), като помежду им, настава Седянка, само, когато Омертата бъде нарушена и "Борисов 3" е застрашен. В крайна сметка, обаче, ОП с общо 27 дупетата (колктоо и ДПС), не би трябвало да има, каквато и да е роля в управлението. Тези дупетати са недостатъчни, за каквото и да е.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе има ли прокоратура да ги арестува тия бе защо само шофера е арестуван кой ще плаща тия 23 млн лв да не сме Дубай цялата строгост на закона не е една оставка всички при Иванчева до изясняване на виновните.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо сани оставка и защо сано настоящи министри. Цялата пародия със свогенския "път" е пичнала много преди кабинета Борисов-3. Или ББ счита, че така ще позамаже очите на мат'ряла и *** всяко чудо е за 3 дни?!?
7
13
 
2
 
! Отговори
ДО 3 преди 5 години
Щом не искаш това Управление гласувай за БСП на Предсрочните Избори месец Януари . И въобще не се шегувам - Делян Пеевски трябваше да стане Шеф на ДАНС - България щеше да е в Шенген и Еврозоната .
6
0
 
17
 
! Отговори
Парадокс преди 5 години
Не съм фен на Нанков и е правилно да си подаде оставката.Парадокса обаче е, че единствен той каза ясно за проблемите в строителството на пътя.Дали на негово място не идва някой специалист по замитане на следите???
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че ремонта е правен от фирма на БСП.Щом Миков има акции там, а Антон Дончев е в управата няма какво да говорим повече.
4
7
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Да, съдейки по всичко, бай григор е явно бившо ченге, устроило се в автобусния бранш.Бившите са големи фуклюфци..., особено при шофирането в женска компания...Как да не е виновен, та там непосредствено преди катастрофата са минали няколко стотин коли, а и доста след нея - докато КАТ се натутка и бесмислено спря движението. Другите шофьори да не са някакви богове в шофирането. Прав път, скорост около 40, път без дупки, а бай-григор се `фърлил у дерето... .
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам клипа от дискотеката в Бургас и се чудя дали не се връщаме чрез гербавото управление точно в мутренските години. Искам и се моля да Господ да ни спаси от тези долнопробни ***!
2
3
 
24
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Защо само политическа отговорност, трябва да бъде и наказателна, московскиплюс това извърши и убийство по непредпазливост. И какво, правишмизерии, свързани със смърт и накрая оп, политическа отговорност,подаваме оставки, а наказателна, ало цъцаров, раздвижи си огромнототуловище. И хич няма да гласувам за бойко, ще гласувам за бсп, не защото много ги харесвам, ами за да не гласувам за бойко и оп. Попов трябва и той да си ходи.
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама после като някой ваш сгафи да не пеете друга песен Бойко е лесен хвърля оставка и после пак ще го изберат.