Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%

Мъчно му е за отиващите си министри: Като деца съм ги отгледал!
Обновена: 11 сеп 2018 12:31 | 11 сеп 2018 11:15, Веселина Йорданова
242
Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%
Премиерът се снима с волейболистите. Кадър: Facebook

С 10% ще бъдат вдигнати заплатите в бюджетния сектор от 1 януари. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

Още по темата
По думите му ръстът ще повлече увеличение и в останалите сектори.

"Така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... Тук таме остават сектори, които все едно не са важни", разясни премиерът.

Утре министрите ще обсъждат ръста на заседание на Министерския съвет.

По думите му щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета и разчетите показват, че повишение е възможно.

Борисов коментира и освобождаването на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски след катастрофата край Своге със 17 жертви.

"На мен ми е най мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - Московски, Нанков, прекрасни отношения имаме... ние не сме БСП. Не очаквам да има изненади в гласуването", коментира той.

Според него в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си, но съпротива не е имало.

По думите му синхронизирано се говори от БСП и Президентството по една и съща тема. "Оставете ги президентите да си мерят рейтингите", каза той, но на въпрос дали ще е кандидат-президент на следващия вот, отговори: "Глупости! Нечовешка работа и отговорности има върху мен и въобще върху управляващите".

Борисов намекна, че президентът Румен Радев готви политически проект: "Обърнете внимание на нюансите: Сега не е време за избори, но ако дойде една нова партия, това вече е друго". Вчера държавният глава коментира, че предсрочни избори няма да доведат до нов резултат, но всички очакваме "устойчива алтернатива".

Борисов е във Варна по повод Световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи. Премиерът получи книга от Любо Ганев с посвещение: "За най-големия от най-високия". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
10
 
! Отговори
яв преди 5 години
Гледай народната работа повече от всичко друго,повече от себе си да я обичаш!Да изберем най-достойните,великодушните,способните!Не трябва да се дава подкрепа на ГЛУПЦИ!!ТОВА СА ЗАВЕТИТЕ НА НА НЕ КОЙ ДА Е А НА САМИЯТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ!!! ЗАВЕТИ КЪМ ПРОСТИЯТ НАРОД!!! ПАК ГИ ПРОЧЕТЕТЕ И ПОГЛЕДНЕТЕ СНИМКАТА КЪМ СТАТИЯТА....
73
0
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
От къде управлява Държавата, от Черна Гора, от Израел, от спортна зала ,тенис корт ? Имало бюджетен излишък затова се покачват данъци, такси , застраховки цени и какво ли още не. Пари за тези извън бюджета / пчеличките които го пълнят/ НЯМА.
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сутрин се сабуждаме с високи сметки за всичко , от днес хляб горива ,и застраховки , и този нахалник борисов вдига заплати на чиновници , кадето и тоалетна хартия неси купуват за работа , ами от нашите пари , народа трябва да се вдигне , стига толкова
71
0
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Партията изяде децата си;))) ГЕРБ като партия е най-съвършеното туморно образование на политическата система и статукво.
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години избори се печелеха с кебапчета. Сега с 10% увеличение на заплатите на държавните служители.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 75"бачкаторите-роби на мутрокапиталистите трябва да се гърбят още повече срещу 600лв заплата"С това робско мислене още дълго време ще бачкате за 600 лв. Докато сами се идентифицирате като роби, никой няма да ви вдигне зплатите, нито ще ви подобри условията на труд. Тези неща не стават наготово.
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до кога борисов ще лапате от бюджета , така много лесно , а народа да плаща високи сметки за всичко , вие постояно празните хазната ,
67
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Борисов! Така се бият комунисти на избори. Като мачета у дирек! Отглеждаме си министрите като деца в Партията!
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А коакво ще кажеш борисов за предизборната си лъжа през 2009 държавните служители сами да си плащат ЛИЧНИТЕ осигуровки, както си плащат всички други работещи. Защо трябва ние да им плащаме ЛИЧНИТЕ осигуровки. Да обясни зЗащо ние им плащаме почивките на безумните почивни станции. Защо тяхната добавка за прослужено време е по-голяма, получават пари за дрехи и много други. Защо борисов не намери грамотни хора за министри, вместо комунистичските протежета?
65
3
 
16
 
! Отговори
ВЪЛЧО АРАБАЖИИИЕВ преди 5 години
ВМЕСТО ДА ИЗГОНИ 400 000 АДМИНИСТРАЦИЯ НАВЛЕЦИ И КРАДЦИ НА БЮРО И МАСА, МАЛОУ.МНИКА ОТ БАНКЯ ИСКА ДА ДАВА ПОВЕЧЕ ПАРИ НА ДЪРЖАВНИТЕ НАВЛЕЦИ И КРАДЦИ., КОИТО УБИВАТ ВСЕКИ ДЕН ВСИЧКО ИЗВЪН ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ И АДМИНИСТРАЦИЯ...ТОЕСТ ВСИЧКО НЕ-ДЪРЖАВНО !!!САМО ДВЕ СФЕРИ ТРАБВА ДА ИМАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ---ЕДНО : БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ ДО 16 ГОДИНИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН УЧЕНИК, И ДВЕ : БЕЗПЛАТНО ГАРАНТИРАНО ЗДРАВЕ-ОПАЗВАНЕ И ЗДРАВНИ ГРИЖИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ИНДИВИД С ЛИЧНА КАРТА НА РОМСКА ВИЛГАРИЯ .
64
0
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Да, 'комунистите са виновни", рече човекът с червената партийна книжка;)))
63
0
 
12
 
! Отговори
НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ преди 5 години
Гледай народната работа повече от всичко друго,повече от себе си да я обичаш!Да изберем най-достойните,великодушните,способните!Не трябва да се дава подкрепа на ГЛУПЦИ!!ТОВА СА ЗАВЕТИТЕ НА ЛЕВСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
62
0
 
19
 
! Отговори
Крас преди 5 години
ВСЕКИ ТРЕТИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ Е ОТ ГЕРБА ПЪРВИЯ И ВТОРИЯ НЕГОВИ ХОРА .Умело раздавене на пари за да се остане на власт.Радути щатове,огромно количество държавни и общински служители.След обществените поръчки на приближени от ГЕРБ естествено следваше малко на магаретата.
61
0
 
17
 
! Отговори
???? преди 5 години
г-н БОРИСОВ ЗА КОИ КОМУНИСТИ ГОВОРИТЕ????ТА ГЕРБ-ДЕПУТАТИТЕ 80% СА КОМУНИСТИ ВИЕ СЪЩО - ЯВНО ДОСТА СТЕ ИЗМОРЕН ОТ МНОООГОТО НЕЗАВЪРШЕНИ ПРАВИТЕЛСТВА
60
0
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Давам ви Хляб, не искайте Свобода - рече Борисов.
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данъците се вдигат със 100%, бюджета с 10%. Банкянска математика, плащай народе!
58
0
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Какво дрънкало за врели - некипели е тоя Премиер!Първата грешка , която посрами България - Плевнелиев народа го отсвири !Крайно време е да бъде отсвирен и тоя загрижен за собствената си заплата чиновник - премиер!
57
0
 
12
 
! Отговори
Балансьора преди 5 години
Байкич, чуваш ли лебедовата песен? Приближаващият се звук!
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И са за какво ни обещава това предизборна лъжа ли е, ако има пари той ще ги вдигне заплатите ама нема .
55
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 5 години
Не в бюджетния я в държавния сектор..............идват избори.*** такава.